Stoltenberg: "Rusia a pierdut 300.000 de soldaţi în Ucraina"

F.D.
Internaţional / 29 noiembrie 2023

Stoltenberg: "Rusia a pierdut 300.000 de soldaţi în Ucraina"

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat miercuri că Rusia a pierdut în războiul din Ucraina peste 300.000 de soldaţi, sute de avioane şi mii de tancuri, dar a acumulat un stoc de rachete cu care ar putea ataca din nou iarna aceasta infrastructura energetică ucraineană, relatează EFE.

Aceste pierderi "subliniază eroarea strategică a (preşedintelui rus Vladimir) Putin de a invada Ucraina", a spus Stoltenberg, citat de agenţia EFE, la o conferinţă de presă la Bruxelles la încheierea unei reuniuni a miniştrilor de externe din ţările NATO, unde s-a desfăşurat şi primul Consiliu NATO-Ucraina la nivel ministerial.

Stoltenberg a susţinut că Ucraina a "avansat" pe front şi că Rusia "a dat înapoi" şi acum este "mai slabă politic, militar şi economic (...), pierde în exterior", mai ales în Caucaz şi Asia Centrală, în timp ce este "tot mai dependentă de China".

"An după an, Moscova îşi amanetează viitorul către Beijing. Pe plan militar, Rusia a pierdut o parte substanţială a forţelor convenţionale: sute de avioane, mii de tancuri şi a avut peste 300.000 de victime", a continuat Stoltenberg, fără a preciza dacă se referă la soldaţi ruşi morţi sau morţi şi răniţi.

Cele două tabere nu publică date despre pierderilor lor în război, în schimb le exagerează pe cele ale inamicului, cu rapoarte zilnice în care fiecare menţionează pierderi ale celeilalte tabere care uneori depăşesc o mie de soldaţi ucişi. Kievul a susţinut săptămâna trecută că 321.800 de soldaţi ruşi au murit în război, fără a menţiona pierderile din propria tabără, considerate secret de stat în Ucraina până la sfârşitul războiului. Într-o postare pe Telegram, fostul consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Oleksii Arestovici, a susţinut săptămâna aceasta că aproximativ 200.000 de soldaţi ucraineni au murit în acest război.

"Obiectivele Rusiei în Ucraina nu s-au schimbat. Rusia a acumulat un mare arsenal de rachete înaintea iernii şi vedem noi încercări de a ataca reţeaua electrică şi infrastructura energetică a Ucrainei", a continuat secretarul general al NATO. El a insistat că Ucraina "continuă să provoace mari pierderi Rusiei" şi că "este mai aproape de NATO ca oricând".

De partea sa, secretarul american de stat Antony Blinken a negat că ar exista vreo "oboseală" în rândul aliaţilor cu privire la susţinerea Ucrainei în războiul cu Rusia. "Trebuie să continuăm şi vom continua să susţinem Ucraina", a indicat şeful diplomaţiei americane, potrivit Reuters, vorbind de asemenea la finalul reuniunii ministeriale a NATO.

Blinken a asigurat că în cele din urmă va fi găsită o soluţie la Washington, unde un ajutor pentru Ucraina este blocat în Congresul american din cauza reticenţelor unor aleşi republicani, în timp ce şi statele europene ezită în suplimentarea acestui ajutor. Secretarul american de stat s-a declarat încrezător că "în săptămânile următoare" va fi deblocat ajutorul pentru Ucraina în Congresul american, căruia preşedintele Joe Biden i-a cerut să aprobe pentru Kiev o finanţare suplimentară de 61,4 miliarde de dolari. SUA au oferit până în prezent Ucrainei de când a început războiul un ajutor 77 de miliarde de dolari, faţă de cele 110 miliarde de dolari oferite de ţările europene.

Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a cerut din nou Occidentului cu ocazia reuniunii NATO să sporească producţia de arme şi muniţii, după ce au fost livrate numai aproximativ 300.000 din cele circa un milion de obuze de calibrul 155 mm promise Ucrainei de către UE.

Comandantul-şef al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, a afirmat într-un articol şi un interviu publicate la începutul lunii de The Economist că războiul cu Rusia a ajuns în stadiul unui "război de tranşee", un conflict de uzură în care ambele tabere consumă mari resurse fără ca vreuna să poată obţine înaintări majore, după ce contraofensiva lansată de armata ucraineană în iunie nu a dat rezultatele aşteptate, eliberând doar o mână de sate în partea de sud-est cu preţul unor mari pierderi de oameni şi echipamente, în timp ce trupele ruse au lansat la rândul lor acţiuni ofensive mai către nord. Prin urmare, a concluzionat Zalujnîi în analiza sa, Ucraina are nevoie de noi arme superioare tehnologic celor ruseşti şi de noi efective de soldaţi pentru a putea să avanseze.

Cu toate acestea, ministrul ucrainean de externe a insistat miercuri la Bruxelles că ţara sa este hotărâtă să lupte mai departe. "Trebuie să continuăm să luptăm, Ucraina nu va ceda", a spus Kuleba în faţa presei, potrivit France Presse, subliniind că "obiectivul strategic" al Ucrainei de a reveni la frontierele sale din anul 1991 "rămâne neschimbat".

"Nu am niciun motiv să cred că Occidentul nu mai are voinţă politică" să ajute Ucraina, a răspuns şeful diplomaţiei ucrainene când a fost întrebat despre blocajul din Congresul SUA. De asemenea, el a exclus ideea ca Ucraina să cedeze Rusiei teritoriile ocupate pentru a obţine astfel aderarea la NATO şi garanţii de securitate.

La negocierile de pace desfăşurate în martie anul trecut la Istanbul, Rusia a oferit Ucrainei încetarea invaziei în schimbul renunţării de către Kiev la orice ambiţii de aderare la NATO, a dezvăluit săptămâna aceasta David Arahamia, membru al delegaţiei ucrainene care a participat la acele negocieri, în prezent lider al grupului parlamentar al partidului Servitorul Poporului, formaţiunea politică a preşedintelui Volodimir Zelenski.

Ruşii "erau pregătiţi să oprească războiul dacă acceptam neutralitatea şi ne angajam că nu ne vom alătura NATO. Acesta a fost punctul esenţial", a precizat Arahamia într-un interviu acordat presei ucrainene şi preluat de Newsweek.

Însă aceasta, a explicat el, ar fi necesitat revizuirea Constituţiei ucrainene şi, pe de altă parte, preşedintele Zelenski şi ceilalţi oficiali ucraineni nu aveau încredere că Rusia se va ţine de cuvânt, şi anume că nu va ataca din nou.

Ulterior, mai spune David Arahamia, premierul britanic de la acea vreme Boris Johnson a venit într-o vizită surpriză la Kiev şi a încurajat Ucraina "să nu semneze nimic" cu Rusia şi "pur şi simplu să lupte".

Acele negocieri de la Istanbul de la sfârşitul lunii martie 2022 au fost ultimele între Ucraina şi Rusia, aceasta din urmă acuzând apoi Kievul că s-a retras de la tratative pentru că aşa i-a cerut Washingtonul.

Opinia Cititorului ( 49 )

  1. Stoltenberg a spus = Aceste pierderi "subliniază eroarea strategică a (preşedintelui rus Vladimir) Putin de a invada Ucraina"

    gresit = rusia a ocupat teritoriile locuite de minoritatea rusa din ucraina = crimeea , donbas , herson = adica excat ce au dorit = eiberarea minoritatii ruse de atacurile rasiste ale majoritatii ucrainiene care a incercat o "curatenie etnica " 

    1. Rusia a ocupat teritorii sub pretextul minorității ruse. Modul în care își trimit viitorul la tocat pe front și halul în care arată acum teritoriul ocupat de ruși spun totul despre propagandiștii ruși cu nuca mică.

      si ce trebuiau sa faca rusii in opinia ta ?

      sa se uite cum majoritatea rasista ucrainana ii lichideaza pe cei 8 milioane de rusi minoritari din ucraina ?  

      asa cum face romania cu cei 500.000 de romani din bucovina ? 

      poate ca tu esti un tradator al natiunii romane si nu iti pasa de fratii tai din bucovina  

      dar putin nu a dorit sa fie un tradator al natiunii ruse  

      pune mana pe o carte de istorie si afla cum au ajuns donbasul si crimeea sa faca parte din ucraina

      si cine sant locuitorii de acolo = ai afla ca 70-80 % din locuitori sant rusi NU ucraineni  

      Pana in 1900 tatarii erau majoritari in Crimea...interesant cum in momentul in care un mujic pune piciorul oriunde in lumea asta, populatia autohtona descopera brusc "frumusetile" Siberiei:-)

      Bvo pt chestia cu siberia

      da da asa e

      si pe la 1400 cand tatarii parjoleau moldova = au devenit majoritari in moldova = asa ca hai sa le dam moldova ca acum 700 de ani ....ei tatarii erau majoritari  

      deci = conteaza ce este acum nu ce a fost acum 150 de ani  

      acum= rusii sant majoritari in crimeea si in donbas  

      si putin a fost de acord ca donbasul sa ramana in ucraina daca ucraina da drepturi minoritatii ruse = acordul de la minsk  

      ucraina a zis da si apoi a incalcat acordul de pace si a atacat donbasul

      deci ucraina a mintit fara rusine  

      După tătari au venit rușii. Vremea rușilor s-a dus, trebuie să plece, istoria nu iartă. :

      de ce sa nu plece ucrainenii din crimeea ? sau donbas ?

      cu ce sant mai buni ucrainenii decat rusii ?  

      Pe front sunt mai buni, sovietul rău e terci.

      Incercand sa i ajute pe cei din estul ucrainei ,au declansat apocalipsa asta in care exact minoritatea rus este distrusa total si a pierdut toate activele si imobilele si inrastructura si tot ! Stop razboiului ,inarmarea nu aduce decat inarmare . Razboiul nu aduce decat razboi!

      Nato vedem ca inseamna sa ne traga pe noi in razboi! Un parlament fara rusine si constiinta a votat ca sa faca comandament de operatii speciale la Tg Mures?! Mai bine sa l depunem pe presedintele care a cerut asta stiind ca pleaca, sa i luam pensia lui Emil Constantinescu care ne a adus asta pe cap si sa iesim din acest organism care e declarat in acte ca defensiv dar in practica raspindeste razboiul si macelarirea oamenilor din popor!

      Curatenie etnica a facut rusii in toate zonele luate cu forta de ei.

      Rusii au pretentia si ca Basarabia le apartine pentru ca au stramutat etnicii romani de acolo in Siberia si au adus in locul lor hoardele primitive din stepa Rusiei.

      Tot ce atinge rusul se usuca si nu este binevenit in nicio tara din lume. 

      Tatarii nu au fost niciodata majoritari in Moldova.

      Deformezi istoria in cel mai pur stil sovietic kgbist!

      Stim istoria tarii noastre mai bine decat voi, neanderthalienii rusi. 

      30 de tari NATO (cu arme+bani)+Ucraina,deocamdata maximum egal,

      cu Rusia, la asta zici tu ca sovietul e terci ???

      dar mai diversifica sursa ta de informare,frate  

      640 zile de "operatiune militara speciala", 15000 de tancuri si 3 mobilizari pare ca sunteti "terci":-)

    din text =

    1. Ruşii "erau pregătiţi să oprească războiul dacă acceptam neutralitatea şi ne angajam că nu ne vom alătura NATO. Acesta a fost punctul esenţial", a precizat Arahamia într-un interviu acordat presei ucrainene şi preluat de Newsweek. 

    2.Ulterior, mai spune David Arahamia, premierul britanic de la acea vreme Boris Johnson a venit într-o vizită surpriză la Kiev şi a încurajat Ucraina "să nu semneze nimic" cu Rusia şi "pur şi simplu să lupte". 

    1+2=3  

    3.distrugerea ucrainei !  

    cine e devina ?  

    1.boris johnson  

    2.zele ca a ascultat de boris johnson  

    3.amandoi  

    ??? 

    Zele distruge ucraina pentru ca este evreu si pentru ca se razbuna pe faptul ca in al doilea razboi mondial nazistii ucrainieni au strans 1 milion de evrei pe care i-au dat la nazistii germani care la- randul lor i-au lichidat pe evrei  

    asa ca ucraina va fi distrusa iar europa ( germania ) va fi saracita si distrusa economic  

    Bravo Zele ! stii sa te razbuni !

    1. Rușii au pretexte nu însă și caracter, acționează doar prin furt și crimă asemeni celor care-i susțin.

      las ca tziganii tai sant mai buni , nu-i asa ?

      ca aia de la sibiu  

      hehe, rasa superioară de la Tiraspol? Minoritari siberieni occidentalizați la marginea URSS? :

      Si pentru ca au demolat UKR si ucis si dispersat cel putin un sfert din populatia nefericita a ucrainei, e nevoire de carne de tun.., si se comploteaza sa implice romanii si bulgarii cu acest comandament nato de OPERATIUNI SPECIALE cerit de un presedinte care mai are 6 luni in job! Blestemati sa fie vanzatorii de tara si de popor!

      Nu-ți mai vinde țara și poporul! Întoarce-te la tine în Soviet!

      Rusii au vrut si teritorii vaste din Ucraina, nu numai neutralitatea si aceasta cerere a fost de neacceptat.

    Mr.Stoltenberg,ai costum frumos și stai în birou luxos și pe salar mare.Du te la luptă deșteptule.

    După aproape doi ani de lupte sângeroase, cu sute de mii de morți și distrugeri de zeci de miliarde de euro, Marea Britanie și Statele Unite pot spune,că și-au îndeplinit obiectivele. Și asta în timp ce Ucraina și UE continuă să-și lingă rănile încă deschise.

    Casa Albă a bifat atât decuplarea Rusiei de Germania (cea mai veche, stabilă și profitabilă colonie americană din Europa) și ocuparea golului rămas pe piața energetică din UE, cât și parafarea unor contracte ”banditești” de vânzări de armament. Înarmarea până-n dinți a statelor europene cu marfă livrată de amicii Pentagonului reprezintă afacerea secolului. De cealaltă parte, Moscova și-a reorientat conductele de energie ieftină către țările asiatice, cu câștiguri chiar mai mari decât înainte de conflict. În plus, Kremlinul a vândut armament în spațiul BRICS+ și va rămâne cu o bună bucată din teritoriul Ucrainei.

    1. Foarte corect.. UE pierde din acest razboi iar Ukraina este luata de Russia..

      ... eu cumpara gaz rusesc prin turcia ... zele vrea sa bubuie condctele = pa nato ... a doua oara spun ... asia de sud "v"est e o capcana ...

    ... cred ca stolt are date reale ... numarandu-i pe cei ce au fugit de recrutare ... si pe cei ce nu mai is primiti in finlanda ... dupa ce au demonizat rusia - cornel codita o explica mai bine - inclusiv dizidentii rusi is inaccetabili (mujicii de ei) ... oiecte! ...

    1. ... sincer!!! ... realist vorbind ... chiar si daca ati reusi printr-um miracol sa destabilazati rusia si sa puneti o marioneta ... v-ar trebui 2xnato sa mentineti ordinea ... si china nedumerita si-ar astepta randul politicos??? ... in timp ce restul lumii arde ca nu mai gasesc dolari pe piata?!? ...

    e trist cand vezi secretarul NATO avand pe lista de reusite doar pierderile de echipament ale inamicului.

    o intrebare retorica as a reality check : in ce tara e declarata legea martiala, nu ai voie sa o parasesti ca barbat intre 16-70ani si esti ridicat de pe strada si trimis pe front? Ucraina sau Rusia. 

    1. Ucraina are nevoie de toti gamerii, pentru fiecare soldat sovietic actionează 3 drone. :

      pai ce astepti arunci ?

      lasa calculatorul si fugi la inrolare !  

      Zele te ateapta  

      Mai întâi confirmă-mi că ești în șanțurile Ucrainei. :

      Rușii sunt naziști vremurilor noastre, fură și ucid la ordinul unui diliu. Ești confuz, nu-ți mai urla în oglindă! :

      lasa propaganda

      si citeste stiri nu propaganda  

    Slabut. Pai 300.000 de mii de soldati rusi erau morti imediat ce razboiul a inceput. Eu spun ca au murit 2 milioane de soldati rusi si niciun soldat ucrainian. Toate tarile din UE trimit mercenari in Ucraina, aaa pardon voluntari. Inclusiv Romania a recunoscut ca are mercemari in Ucraina, aaa pardon voluntari. Vin alegerile si seni.lul Biden este pe topogan. Doar prin furt se va mai putea mentine la putere. Romania si-a saracit si jecmanit populatia pentru un razboi al SUA. Slu.gi.le noastre ne-au saracit pentru interesul SUA.continuam sa plaitim la greu acest razboi. Im schimb ce populatia moare de foame si tremura in vase de frig.

    1. 1,5 milioane soldati sovietici au fost scoi din uz, 300 000 de tot.

      bai pupator de fund de bandera , nu stii sa citesti ?

      NU a murit nici un soldat ucrainian !  

      ucraina a castigat !

      slava bandera  

      bai pupator de fund de putlerist, nu stii sa citesti ?

      NU a murit nici un soldat sovietic !  

      Mai ieri umbla un filmulet cu 2 sovietici care trageau de o cârpă cu resturile colegului lor până când s-a speriat, unul a fost demantelat de tot, iar norocosul s-a întors la unitate să lle spună colegilor că Puter poate fi mândru de restul regimentului care nu mai este. 

      de ce nu te uiti si la filmuletul cu nazistii tai calcand pe mine ?

      Te referi la teritoriul eliberat de ruși? : Pe unde ajung rușii e ca-n rai!

    Stoltenberg mă confirmă la câteva săptămâni de când le tot spun mujicilor despre carnea de tun putleristă.

    1. ia-ti bre pastilele

      Îmi tot repeți replici mizerabile în ca răspuns la declarațiile lui Stoltenberg pe care le public cu câteva săptămâni înainte de a fi emise. :

      pai bate campii cum bati si tu campii !

      ai dreptate !  

      luati-va amandoi pastilele !  

      Nu mai bine se internează Putler și-ți cauți și tu un loc de muncă?

    din text =

    Cele două tabere nu publică date despre pierderilor lor în război, în schimb le exagerează pe cele ale inamicului, cu rapoarte zilnice în care fiecare menţionează pierderi ale celeilalte tabere care uneori depăşesc o mie de soldaţi ucişi 

    "Kievul a susţinut săptămâna trecută că 321.800 de soldaţi ruşi au murit în război, fără a menţiona pierderile din propria tabără, considerate secret de stat în Ucraina până la sfârşitul războiului. Într-o postare pe Telegram, fostul consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Oleksii Arestovici, a susţinut săptămâna aceasta că aproximativ 200.000 de soldaţi ucraineni au murit în acest război." 

    concluzia = a inceput si presa din romania sa scrie adevarul despre razboi  

    nu numai presa din america si germania

    este timpul ca si romanii sa afle adevarul  

    1. Citatele sunt asezonate cu interpretările obiective ale unuia care trollează și zona de comentarii. :

    Parlamentul actual a ajuns marea adunare nationala si aproba prosteste, la foc automat , includerea Romaniei in diferite operatiuni viitoare si in jocul murdar al propagandei , care e implicit ! S au gandit Iohanis si alesii cam ce acuze , ce delatiuni ca de pe teritoriul Romaniei s au facut OPERATIUNI SPECIALE care incalca de fapt regulile si legile internationale ? ! A vorbit macar unul despre asta , ca sa nu mai spun ca pot fi obligati militarii romani sa si participe in gaselnitile asta iudeo americane ? Iohamis mai are cateva luni in post , dupa ce ne baga inasina de tocat carne se muta la parinti in Germania si si trage si pensia acolo ! Am ajuns sa constatam ca si AUR e tot covor de picioare , ca numai Sosoaca a votat impotriva !

    Nimic din ce mai spune NATO sau Stoltenberg nu mai sunt relevante sau adevarate.

     

    Acum cateva luni, un fost premier al Australiei l-a numit pe Stoltenberg "nebunul suprem al liderilor internationali". Ca este un "agent american" servil acestor interese mai degraba celor de securitate europeana. 

     

    Paul Keating, former Australian prime minister fr om 1991 to 1996, praised Macron for "doing the world a service by putting a spike into (Jens) Stoltenberg's wheel". 

    "Exporting that malicious poison to Asia would be akin to Asia welcoming the plague upon itself," he wrote in an opinion piece published on Monday in Pearls and Irritations, an Australian platform. 

    He called Stoltenberg the "supreme fool" of "all the people on the international stage". 

    "Stoltenberg, in his jaundiced view, overlooks the fact that China represents 20 percent of humanity… and has no record of attacking other states, unlike the United States, whose bidding Stoltenberg is happy to do," Keating wrote. 

    Keating said that Stoltenberg "conducts himself as an American agent more than he performs as a leader and spokesperson for European security". 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb