Strategia de urgenţă pentru combaterea secetei trebuie prezentată, mâine, Guvernului

N.I.
Ziarul BURSA #Companii / 26 mai 2009

Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, a fost mandatat să prezinte, în şedinţa de Guvern de mâine, o strategie de urgenţă pentru combaterea secetei. Vicepremierul Dan Nica a declarat, la finalul şedinţei de ieri a coaliţiei guvernamentale, că primul subiect luat în discuţie în cadrul şedinţei coaliţiei s-a referit la domeniul agriculturii şi al irigaţiilor: "Ministrul Ilie Sârbu a preluat, odată cu mandatul, doar 60.000 de hectare irigate. Acum, aceastea au ajuns la 560.000, dar suprafaţa este insuficientă pentru că se anunţă o secetă foarte mare şi, dacă această prognoză se adevereşte, avem nevoie de măsuri suplimentare. În acest sens s-a hotărât ca ministrul Ilie Sârbu să vină, miercuri, în Guvern, cu o strategie de urgenţă pentru extinderea, acolo unde este posibil, a sistemelor de irigaţii şi punerea acestora în funcţiune pentru ca suprafeţele irigate să fie cât mai mari".

Potrivit NewsIn, ministrul Agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale, Ilie Sârbu, a declarat, vineri, că România nu va fi pusă în acest an în situaţia să importe grâu, deoarece, chiar şi în condiţii de secetă, producţia autohtonă poate satisface necesarul intern de consum. Ministrul Sârbu a mai declarat, anterior, că, până în prezent, 1.054.000 hectare de teren însâmânţat cu cereale au fost afectate de secetă şi îngheţ. Ministrul a explicat că, deşi a reuşit în patru luni să aducă sistemul de irigaţii la o suprafaţă de 500.000 de hectare funcţionabile, de la 200.000 câte erau în decembrie 2008, acestea nu vor fi suficiente pentru a rezolva problemele cauzate de seceta din ţară.

Domnia sa a adăugat că soluţii de termen lung pentru a preîntâmpina efectele secetei ar fi introducerea unui sistem gravitaţional de irigaţii prin care apa să fie adusă din amonte în lacurile de acumulare, finalizarea canalului Siret-Bărăgan. De asemenea, Sârbu a adăugat că şi fermierii ar putea avea rol important în reducerea efectelor secetei prin începerea forării puţurilor

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb