Strategia firmelor americane: obligaţiuni în euro pentru a reduce costurile

M.P.
Miscellanea / 21 februarie

Strategia firmelor americane: obligaţiuni în euro pentru a reduce costurile

Companiile americane cu operaţiuni în străinătate profită de dobânzile mai scăzute în euro pentru a-şi reduce costurile de finanţare a datoriei şi pentru a atenua impactul ratelor dobânzilor mai ridicate din SUA, utilizând o strategie de hedging care este aşteptată să se extindă dacă Rezerva Federală va continua să oprească reducerile de dobânzi, iar alte bănci centrale nu vor face la fel, anunţă news.ro.

Cererea pentru swapuri valutare, o strategie de hedging prin care companiile schimbă principalul împrumutului şi plăţile dobânzilor dintr-o monedă în alta, a crescut constant pe măsură ce ratele dobânzilor din Statele Unite şi alte economii majore au început să diverge.

"Am observat activitate atât în tranzacţiile noi de swap valutar, cât şi în restructurările de hedging existente, în special în fluxurile în dolari către euro asociate activităţilor de hedging a investiţiilor nete", a declarat John Wahr, director de vânzări în cadrul grupului de produse derivate de la U.S. Bank.

Prin utilizarea swapurilor valutare pentru a converti plăţile dobânzilor din dolari în euro, companiile pot reduce costurile dobânzilor cu aproape 200 de puncte de bază, economisind milioane de dolari, a declarat Jackie Bowie, managing partner şi director EMEA la firma de management al riscului Chatham Financial.

Companiile care au început să utilizeze swapurile valutare anul trecut au început să le restructureze la începutul acestui an, deoarece aceste tranzacţii au devenit mai profitabile pe măsură ce euro s-a slăbit, a spus Amol Dhargalkar, managing partner la Chatham Financial.

În general, companiile apelează la swapurile valutare atunci când există "un carry pozitiv" şi, de asemenea, pentru a se proteja împotriva volatilităţii care poate apărea din incertitudinile macroeconomice, inclusiv impactul tarifelor impuse de fostul preşedinte Donald Trump asupra inflaţiei, ratelor dobânzilor şi economiei americane, precizează news.ro.

De exemplu, Trump a anunţat recent intenţia de a impune tarife de 25% pentru importurile de automobile, produse farmaceutice şi semiconductori, ceea ce ar putea accelera inflaţia şi ar putea determina Fed să menţină ratele dobânzilor ridicate.

"Există întotdeauna incertitudine cu privire la ceea ce va face Rezerva Federală sau Banca Centrală Europeană. Dar această incertitudine a oferit clienţilor noştri o oportunitate de a se proteja împotriva incertitudinilor macroeconomice", a spus Eric Merlis, co-director al pieţelor globale la Citizens din Boston.

Cu toate acestea, fluxul de swapuri este temperat, deoarece directorii financiari sunt precauţi să creeze expuneri valutare derivate care ar putea creşte riscul pierderilor mark-to-market dacă monedele străine ar deveni mai puternice.

Dacă moneda străină s-ar întări în raport cu dolarul, acest lucru ar putea, de asemenea, să reducă economiile realizate din dobânzi pentru companiile care utilizează swap-urile, a explicat Merlis.

"Dacă euro sau alte valute străine devin mai puternice faţă de dolar, costurile dobânzilor ar putea creşte din nou, reducând economiile obţinute prin swapuri", a spus Marc Fratepietro, co-director al pieţelor de capital de datorie globale la Deutsche Bank.

Cu toate acestea, pentru companiile care nu au realizat încă aceste tranzacţii, acesta ar putea fi un punct de intrare atractiv, atât din perspectiva diferenţialului de dobândă, cât şi din cea a evoluţiei valutelor, au adăugat experţii din industrie, mai menţionează news.ro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Feb. 2025
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7543
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2911
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0152
Gram de aur (XAU)Gram de aur447.9253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
aages.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
thediplomat.ro
tophotelawards.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb