Strategie Grains şi-a îmbunătăţit estimările privind exporturile de grâu ale UE

A.I.G.
Internaţional / 16 ianuarie 2020

Strategie Grains şi-a îmbunătăţit estimările privind exporturile de grâu ale UE

Firma franceză de consultanţă Strategie Grains şi-a îmbunătăţit semnificativ estimările privind exporturile de grâu ale UE în sezonul curent, apreciind că UE profită de pe urma cererii solide venite din străinătate într-un moment în care cantităţile disponibile din alte zone de export sunt la un nivel redus, transmite Reuters.

Conform celor mai recente prognoze ale Strategie Grains publicate joi, exporturile de grâu moale ale UE vor ajunge la 30,5 milioane tone în sezonul 2019/2020, care se va încheia la 30 iunie 2020, în creştere faţă de 28,7 milioane tone cât estima în luna decembrie.

"UE continuă să profite de pe urma cererii globale solide. UE funcţionează ca grânarul lumii în acest sezon", se arată în raportul publicat joi de Strategie Grains.

În pofida creşterii vânzărilor de grâu ale Ucrainei şi Argentinei în acest sezon, plafonarea exporturilor de grâu ale Rusiei (cel mai mare exportator mondial) la care se adaugă şi reducerea exporturilor de grâu din SUA şi Australia, oferă un spaţiu de manevră mai mare pentru livrările de grâu ale UE, susţine Strategie Grains.

Analiştii se aşteptau ca UE să exporte mai mult grâu în acest sezon, după ce producţia de grâu a blocului comunitar şi-a revenit, estimări care s-au adeverit după o serie de vânzări în ţări precum Egipt, China şi Iran. Cu toate acestea, traderii avertizează că ar putea avea loc o redirecţionare a cererii de export, dacă greva din sectorul transporturilor din Franţa continuă, ceea ce va forţa companiile să îşi redirecţioneze livrările spre alte ţări din UE.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb