Cu ceva zile în urmă, cineva a aruncat o piatră în apă. Aceasta nu este o metaforă. Ca dovadă că atunci când arunci o piatră în apă ea face un unic "pleosc".
Abia acum urmează metafora: Fenechiu a depus în Parlament un proiect de lege cu un singur articol.
De fapt, acest unic articol de lege nu este opera lui, ci este un plagiat prin preluare identică a alineatului şapte din articolul cinci din legea 373/2004. Fără nicio modificare. Desigur, în domeniul legislativ nu funcţionează regula interzicerii plagiatului şi ca urmare nu avem aici un plagiat.
Problema este cu veleităţile de autorat pe care le-ar putea avea ideile înghesuite de Fenechiu în expunerea de motive la proiectul său de lege. Dar nici aici nu avem un plagiat. E aici atâta originalitate încât e imposibil ca altcineva să fi putut să mai gândească astfel.
El nu a muncit pentru elaborarea acestui articol, şi nu l-a interesat de ce articolul de lege pe care l-a copiat a fost abrogat prin legea 35/2008.
În schimb, s-a dezlănţuit în expunerea de motive, şi cu siguranţă a asudat lucrând la ea cum asuda în programele OTV alături de Dan Diaconescu.
Probabil că nu este întîmplător că vedem chiar azi în fluxul de ştiri următoarea ştire: "Dan Diaconescu pregăteşte marea relansare: Aşa ceva nu s-a mai văzut în România!".
Creativitatea lui Fenechiu l-a resuscitat pe Diaconescu.
Fenechiu a apărut de multe ori în interviuri televizate în care a fost întrebat dacă există vreo legătură între proiectul de lege şi persona preşedintelui Iohannis, la care el a negat, cu o privire sinceră, că ar exista vreo legătură şi că proiectul nu se referă la un anume individ, ci la un caz care eventual ar fi posibil.
Dar, dacă citim expunerea de motive a legii, vedem acolo că se solicită procedura de urgenţă pentru adoptarea legii cu următoarea argumentaţie: "Situaţia care e necesară a fi reglementată (exprimarea corectă este "necesar a fi reglementată") în procedură de urgenţă este situaţia preşedintelui României aflat în exercitarea funcţiei care nu are dreptul de a candida la alegerile generale în cazul în care alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor se desfăşoară în acelaşi an cu data la care ajunge la termen mandatul de preşedinte pe care îl exercită".
A se remarca aici inventivitatea lui Fenechiu care face ca o zi, adică o dată, exprimată de regulă lumea civilizată prin identificarea unei zile calendaristice, să fie cît un an!
Ca să nu mai vorbim de confuzia din mintea lui Fenechiu, care nu înţelege că dacă exprimarea lui incorectă ar fi corectă, sensul exprimării lui ar intra în contradicţie cu situaţiile nenumărate în care, dacă mandatul unui preşedinte expiră de exemplu în octombrie şi alegerile au loc în decembrie, deci tot în acelaşi an, atunci nu se creează nicio suprapunere de termene între cele două proceduri.
Dacă am porni de la zero şi am căuta să vedem la cine se referă acest pasaj din expunerea de motive, am constata că singurul preşedinte aflat în exercitarea funcţiei de preşedinte al României este Iohannis, şi că, prin coincidenţă, el este în căutarea unei funcţii. Doar dacă nu o fi aflat Fenechiu de la Ciucă informaţia confidenţială, pe care nu ar trebui s-o divulge, că şeful PNL ar putea ca, după ce va fi ales ca preşedinte al României, să vrea să candideze ca senator, că i-a plăcut tare mult ca preşedinte al Senatului.
Nici asta nu ar fi exclus însă, pentru că în cuprinsul expunerii de motive se face referire şi la situaţia în care care ar exista mai mulţi indivizi vizaţi de lege: - "soluţia legislativă îşi justifică urgenţa deoarece suntem în situaţia în care unor cetăţeni le este interzis dreptul de a fi aleşi, deşi îndeplinesc toate condiţiile constituţionale şi legale de a exercita acest drept". Probabil că undeva s-a format o coadă.
Iniţiatorul pretinde că legea nu ar avea un impact asupra bugetului de stat, ceea ce este fals, pentru că dacă preşedintele Iohannis nu ar demisiona ca să poată candida, ceea ce în condiţiile legii actuale ar fi singura soluţie, cu consecinţa pierderii drepturilor acordate de lege unui fost preşedinte, atunci, în condiţiile legii modificate de Fenechiu, statul ar trebui să facă cheltuieli mari pentru a asigura preşedintelui Iohannis aceste drepturi.
E greu de crezut că pe motivaţia unui proiect de lege se pot afla înghesuite atâtea inepţii încât până şi ele ar ajunge să ţipe "loc, loc, că ne sufocăm!".
Singura urgenţă pe care o ridică acest proiect de lege este chiar motivaţia cuprinsă în expunerea de motive semnată de Fenechiu şi a cărui stupiditate ar trebui să declanşeze alerte pe telefon cu indicaţia de a fugi din ţară, iar pentru cine nu doreşte să o facă, din patriotism, cu indicaţia de a se uita în jur să nu cumva să fie prin preajmă vreun fenechiu.
Dacă Parlamentul ar fi acceptat procedura de urgenţă pentru acest proiect de lege, ceea ce nu s-a întâmplat, ar fi trebuit să se disloce foarte mult spaţiu pentru procedura acestui proiect: gaura produsă de el este imensă.
Fapt e că în Parlament se aud încă strigăte precum ale poştaşului care duce un mesaj în "Alice în Ţara Minunilor": "Loc, loc, e pentru ducesă!". Cine strigă, nu se ştie...
PS. Ar trebui să nu mai aşteptăm mesajul de alertă şi să fugim din ţară. Cred că deja fenomenul a început, căci blocajul de trafic din Bucureşti este produs de cei care vor să fugă din ţară şi pentru asta o iau cu toţii prin centru, pe la universitate, unde evident se produce un blocaj, căci pe acolo nu există ieşire din ţară.
1. Fenechiu serveste o anumita grupare in pnl, dar c
(mesaj trimis de anonim în data de 24.09.2024, 05:56)
Un servil las, care a migrat prin toate partidele si acum s a facut pres in pnl sa..... serveasca si aici! Ce cauta d Fenechiu la varful pnl , e de vicepresedinte dumnealui care a migrat peste tot, in cautarea privilegiilor si a sinecurilor?!
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 24.09.2024, 11:14)
Dl Fenechiu e reprezentativ pt clasa politica romaneasca - submediocru pus de securici sa execute.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 24.09.2024, 21:57)
omul e tipul idiotului util