ZIARUL BURSA

24 septembrie
Ediţia din 27.09.2024
Mihai Daraban - Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României; Dan Paul - Preşedintele Asociaţiei Brokerilor; Gheorghe Piperea - Europarlamentar, Profesor Universitar Doctor; Sebastian Bodu - Profesor Universitar, participanţi la masa rotundă cu tema "Are România nevoie de un Fond Suveran?"

Avem nevoie de un Fond Suveran în ţara noastră ?

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 24 septembrie

Ţara noastră are nevoie de un Fond Suveran de Investiţii, cum au alte ţări precum Norvegia sau Polonia, conform opiniilor exprimate ieri, în cadrul unui eveniment organizat de Asociaţia Brokerilor din România, în parteneriat cu SCA Piperea şi Asociaţii.

Pedagog de şcoală foarte veche

Pedagog de şcoală foarte veche

Dan NicolaieSport / 24 septembrie

Dan Nicolaie

Pedagogia este constant faultată în fotbalul autohton. Când acest lucru este făcut de anonimi de insucces, explicaţiile vin mai uşor, când este vorba de foşti sau actuali fotbalişti foarte buni, cu cariere serioase, înclusiv în fotbalul vestic, scuzele sunt mai anevoioase.

Parlamentul European deschide calea războiului total cu Rusia

Parlamentul European deschide calea războiului total cu Rusia

Călin RecheaInternaţional / 24 septembrie

Călin Rechea

Rezoluţia Parlamentului European (PE) din 19 septembrie 2024, referitoare la acordarea în continuare de sprijin financiar şi militar Ucrainei de către statele membre ale Uniunii (2024/2799(RSP)), nu doar "condamnă în termenii cei mai fermi cu putinţă războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei şi implicarea Belarusului în acest război şi solicită Rusiei să înceteze imediat toate activităţile militare din Ucraina", ci şi "invită statele membre să ridice de îndată restricţiile privind utilizarea sistemelor de arme occidentale livrate Ucrainei împotriva unor ţinte militare legitime de pe teritoriul Rusiei", deoarece "acest lucru împiedică Ucraina să îşi exercite pe deplin dreptul la autoapărare în temeiul dreptului public internaţional şi lasă Ucraina expusă la atacuri asupra populaţiei şi infrastructurii sale".

Sebastian Bodu, profesor universitar: "Toate statele care se respectă au un fond suveran; ar fi păcat ca noi să nu avem unul"

Sebastian Bodu, profesor universitar: "Toate statele care se respectă au un fond suveran; ar fi păcat ca noi să nu avem unul"

A.I.Piaţa de Capital / 24 septembrie

"Piaţa suferă de lipsa unui element care să compenseze finanţarea din partea instituţiilor de credit" 

Toate statele care se respectă au un fond suveran de investiţii şi ar fi păcat ca noi să nu avem unul, a spus profesorul universtar Sebastian Bodu, care a lucrat la un proiect în 2020, în Guvernul Orban, pentru înfiinţarea unui fond suveran în ţara noastră.

Claudia Cătălina Sava, ASF: "Înfiinţarea unui fond suveran ar demonstra că România a ajuns la un anumit nivel de maturitate strategică"

Claudia Cătălina Sava, ASF: "Înfiinţarea unui fond suveran ar demonstra că România a ajuns la un anumit nivel de maturitate strategică"

A.I.Piaţa de Capital / 24 septembrie

"Chiar dacă un fond suveran este un pool de active, ceea ce îl duce spre ideea de fond de investiţii, el nu este reglementat" 

"Există o reticenţă destul de mare, inclusiv la nivel european, în legătură cu modalitatea în care unele fonduri şi implicit statele care le-au înfiinţat deţin industrii strategice în cadrul altor ţări"

Guvernul a aprobat rectificarea bugetară: deficit de 6,94% din PIB şi creştere economică de 2,8%

Guvernul a aprobat rectificarea bugetară: deficit de 6,94% din PIB şi creştere economică de 2,8%

George MarinescuPolitică / 24 septembrie

Guvernul a aprobat ieri prima rectificare bugetară din acest an, rectificare pe care premierul Marcel Ciolacu o consideră una pozitivă, deoarece Ministerul Finanţelor a înregistrat un plus de venituri bugetare pe primele opt luni ale anului curent, în ciuda majorării deficitului bugetar comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2023, venituri ce ar urma să se transforme în resurse suplimentare pentru marile proiecte de investiţii ale statului.

Napoleon, extremă urgenţă!

Cătălin AvramescuEditorial / 24 septembrie

Cătălin Avramescu

Undeva, la o şcoală din Scoţia, este un elev. Numele nu i-a fost dat publicităţii pentru că este minor. Puştiul s-a declarat lup. Aţi citit bine. Şi, fiind lup, încearcă să se comporte ca atare. Adesea, la ore, urlă la tavan.

TradeVille: TeraPlast are planuri de extindere

TradeVille: TeraPlast are planuri de extindere

F.A.Piaţa de Capital / 24 septembrie

TeraPlast SA a participat la cea de-a cincea ediţie a conferinţei trimestriale Quarterly Report, care reuneşte companii de top de la BVB, unde a adus în atenţie planurile de dezvoltare ale companiei atât pe partea operaţională şi financiară, cât şi asupra perspectivei preţului acţiunii la BVB, potrivit unui raport link: TradeVille .

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a lansat iniţiativa "Summitul Viitorului" încă din 2021, văzând în acest pact o oportunitate unică de a redirecţiona cursul istoriei mondiale. "Am deschis uşa, dar acum ne revine nouă tuturor să trecem prin ea. Nu este vorba doar de înţelegere, ci de acţiune. Astăzi vă provoc să acţionaţi", a declarat el în cadrul summitului. Sursa foto: facebook / United Nations (Foto credit: Mark Garten)

ONU: Pact pentru construirea unui "viitor mai bun" al omenirii

O.D.Internaţional / 24 septembrie

Statele membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) s-au angajat la finalul săptămânii trecute să creeze un viitor mai bun pentru umanitatea confruntată cu provocările multiple ale războaielor, sărăciei şi schimbărilor climatice, prin adoptarea aşa-numitului "Pact al Viitorului".

Nisipurile de Aur, cea mai vândută destinaţie din Bulgaria pentru turiştii români. Foto credit: Ovidiu Oprea.

Early-booking, sistem "vânat" de turiştii români pentru sezonul estival viitor

George MarinescuCompanii / 24 septembrie

Generalizarea sistemului de vânzări early booking a dus la creşterea numărului rezervărilor efectuate de turiştii români pentru destinaţiile de pe litoralul românesc, dar şi pentru cele din Bulgaria, Grecia şi Turcia, fapt constatat şi din bilanţul activităţii agenţiei de turism IRI Travel, care a înregistrat în sezonul estival 2024 o creştere de 41% a vânzărilor totale şi o creştere de 29% a numărului de turişti, comparativ cu sezonul estival 2023.

Studiu Coface: Creşte numărul insolvenţelor

Studiu Coface: Creşte numărul insolvenţelor

George MarinescuPolitică / 24 septembrie

Creşte numărul insolvenţelor companiilor din ţara noastră se arată în cel mai recent studiu Coface România, publicat ieri, şi unde din datele pentru primul semestru al anului 2024 reţin că au fost deschise 3.684 proceduri noi de insolvenţă, în creştere cu 8,32% comparativ cu aceeaşi perioadă anului trecut

Marcel Ciolacu nu îl vrea senator pe Klaus Iohannis

Marcel Ciolacu nu îl vrea senator pe Klaus Iohannis

George MarinescuPolitică / 24 septembrie

Parlamentarii social-democraţi nu vor aproba proiectul de lege iniţiat de PNL privind acordarea posibilităţii pentru preşedintele ţării în funcţie de a candidat pe lista vreunui partid politic la alegerile parlamentare.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo