Early-booking, sistem "vânat" de turiştii români pentru sezonul estival viitor

George Marinescu
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 24 septembrie

Nisipurile de Aur, cea mai vândută destinaţie din Bulgaria pentru turiştii români. Foto credit: Ovidiu Oprea.

Nisipurile de Aur, cea mai vândută destinaţie din Bulgaria pentru turiştii români. Foto credit: Ovidiu Oprea.


English Version

Generalizarea sistemului de vânzări early booking a dus la creşterea numărului rezervărilor efectuate de turiştii români pentru destinaţiile de pe litoralul românesc, dar şi pentru cele din Bulgaria, Grecia şi Turcia, fapt constatat şi din bilanţul activităţii agenţiei de turism IRI Travel, care a înregistrat în sezonul estival 2024 o creştere de 41% a vânzărilor totale şi o creştere de 29% a numărului de turişti, comparativ cu sezonul estival 2023. Această majorare a fost favorizată de faptul că prin sistemul early-booking creşterile anuale ale tarifelor, care au variat între 5% şi 20%, nu au fost simţite de cei care au cumpărat vacanţele cu cel puţin 6 luni înainte, datorită reducerilor aplicate de hoteluri şi de agenţiile de turism.

În cadrul conferinţei de presă pe care agenţia a organizat-o la Nisipurile de Aur, în Bulgaria, Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel, a declarat: "Avem o creştere enormă faţă de anul precedent, de 60%, raportat la cererea turiştilor pentru rezervările early booking, până la jumătatea lunii septembrie. Mă bucură să constat că avem o creştere foarte mare a cererii turiştilor, deja, la ora actuală, pentru rezervările early booking. Mă bucură, de asemenea, faptul că turiştii au încredere mult mai mare în agenţiile de turism, şi conştientizează că prin agenţii pot obţine cele mai bune oferte, din timp. Destinaţia dorită, staţiunea dorită, hotelul dorit, alături de cele mai bune reduceri".

Referitor la destinaţiile turistice ale turiştilor români în sezonul estival 2023, IRI Travel a constatat că solicitările pentru Turcia şi Grecia s-au majorat cu 83-84%, cele pentru Bulgaria cu 39%, în timp ce pentru litoralul românesc a fost înregistrată o creştere a vânzărilor cu 29%.

Potrivit lui Lucian Bădîrcea, în topul preferinţelor turiştilor români se află staţiunea Nisipurile de Aur, urmată de Sunny Beach, Albena, Obzor şi Kavarna.

"Cele mai căutate staţiuni din Bulgaria au fost, în ordine: Nisipurile de Aur cu o creştere de 46%, Sunny Beach - cu o creştere de 53%, Albena - cu o creştere de 5%, Obzor - cu o creştere de 69% şi Kavarna - cu o creştere de 24%", a precizat CEO-ul agenţiei IRI Travel reprezentantul agenţiei. Domnia sa a evidenţiat şi numărul mare de cereri pentru staţiunile din România: "Cele mai căutate staţiuni de pe litoralul românesc au fost Mamaia - cu o creştere de 20%, Eforie Nord - un plus de 27%, Saturn - creştere de 6%, Venus - creştere de 71% şi Neptun - cu o creştere de 78%".

Cele mai căutate staţiuni din Grecia au fost şi în recent încheiatul sezon estival Halkidiki, Thassos şi Riviera Olimpului, iar în Turcia, Kusadasi cu o creştere record de 98% faţă de 2023, Antalya şi Didim.

Oferte pentru sezonul estival 2025

Lucian Bădîrcea a mai arătat că ofertele early booking pentru sezonul 2025 sunt deja disponibile în sistemele de rezervare, iar turiştii au început să rezerve. Reducerile pentru rezervările efectuate până la 30.11/31.12 (în funcţie de hotel) variază între 25% şi 35%. Consultanţii IRI Travel se aşteaptă ca majoritatea rezervărilor pentru sezonul 2025 să fie efectuate în cadrul programului early booking, oferind turiştilor tarife cu reduceri semnificative şi opţiuni excelente în cele mai bune hoteluri.

De exemplu, pentru un sejur de 5 nopţi în perioada 1-6 iulie 2025, la Nisipurile de Aur, la un hotel de 3 stele, preţul este 180 de euro de persoană, în regim all inclusive, iar la un hotel de 4 stele preţul este 203 euro de persoană, în acelaşi regim all inclusive. La Sunny Beach, în aceeaşi perioadă, preţul este de 195 de euro de persoană la un hotel de 3 stele, cu all inclusive, respectiv 209 euro de persoană la un hotel de 4 stele, cu all inclusive.

Nouă destinaţie pentru schi: staţiunea bulgară Pamporovo

Cu prilejul conferinţei de presă organizată la Nisipurile de Aur, reprezentanţii agenţiei de turism IRI Travel au anunţat lansarea pachetelor turistice speciale cu zboruri charter către staţiunea montană Pamporovo, din Bulgaria. Cursele sunt operate de compania Anima Wings, pe ruta Bucureşti-Plovdiv (oraş situat la o distanţă rutieră de Pamporovo parcursă în aproximativ o oră şi jumătate).

Un sejur de 7 nopţi cazare la Pamporovo, care include şi biletele de avion (inclusiv taxe de aeroport; bagaj de cală de 23 kilograme, bagaj de bord de 8 kilograme), transfer aeroport-hotel-aeroport şi asistenţă turistică în limba română, porneşte de la 457 de euro de persoană, cu mic dejun, la un hotel de 3 stele, respectiv 529 de euro de persoană, cu mic dejun inclus, la un hotel de 4 stele. Sunt lansate deja şi ofertele pentru revelion, cu preţuri de la 837 de euro de persoană la un hotel de 3 stele şi 915 euro de persoană la un hotel de 4 stele, cu plecare din 28 decembrie, cu mic dejun inclus sau demipensiune şi cina festivă de Revelion.

Sejururi cu preţuri reduse şi în 2025

Chiar dacă pentru anul viitor hotelierii au anunţat majorarea tarifelor cuprinse între 5% şi 15%, acestea nu vor fi resimţit de turiştii care apelează la rezervările early booking, deoarece reducerile aplicate acestor rezervări păstrează practic preţurile la nivelul din vara anului 2024.

De exemplu, pentru un sejur de 5 nopţi în perioada 01.07 - 06.07.2025 (adică la începutul lunii de vârf a sezonului estival), partenerii agenţiei IRI Travel au prezentat următoarele oferte:

1.Bulgaria

Nisipurile de Aur:

Hotel 3* = 180 euro/pers cu all inclusive

Hotel 4* = 203 euro/pers cu all inclusive

Sunny Beach:

Hotel 3* = 195 euro/pers cu all inclusive

Hotel 4* = 209 euro/pers cu all inclusive

2.România

Mamaia:

Hotel 3* = 543 euro/pers cu all inclusive

Hotel 4* = 867 euro/pers cu all inclusive

Eforie Nord:

Hotel 3* = 498 lei/pers cu all inclusive

Hotel 4* = 609 lei/pers cu all inclusive

3.Grecia

Halkidiki:

Hotel 3* = 188 euro/pers cu all inclusive

Hotel 4* = 211 euro/pers cu all inclusive

Thassos:

Hotel 3* = 226 euro/pers cu all inclusive

Hotel 4* = 325 euro/pers cu all inclusive

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb