Parlamentul European deschide calea războiului total cu Rusia

Călin Rechea
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 septembrie

Parlamentul European deschide calea războiului total cu Rusia
Călin Rechea

Rezoluţia Parlamentului European (PE) din 19 septembrie 2024, referitoare la acordarea în continuare de sprijin financiar şi militar Ucrainei de către statele membre ale Uniunii (2024/2799(RSP)), nu doar "condamnă în termenii cei mai fermi cu putinţă războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei şi implicarea Belarusului în acest război şi solicită Rusiei să înceteze imediat toate activităţile militare din Ucraina", ci şi "invită statele membre să ridice de îndată restricţiile privind utilizarea sistemelor de arme occidentale livrate Ucrainei împotriva unor ţinte militare legitime de pe teritoriul Rusiei", deoarece "acest lucru împiedică Ucraina să îşi exercite pe deplin dreptul la autoapărare în temeiul dreptului public internaţional şi lasă Ucraina expusă la atacuri asupra populaţiei şi infrastructurii sale".

Reacţia autorităţilor de la Moscova nu s-a lăsat aşteptată. Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat din Rusia, a declarat că rezoluţia Parlamentului European deschide calea către un război mondial în care se vor utiliza armele nucleare.

Pe Twitter a fost ironizat "mesajul de pace" al Parlamentului European, iar fostul europarlamentar francez Florian Philippot, preşedintele Partidului Patrioţii, a calificat rezoluţia drept nebunească şi a declarat că "Parlamentul European vrea război total".

Mai mulţi oficiali din Rusia, inclusiv preşedintele Vladimir Putin, au declarat că eliminarea tuturor restricţiilor de utilizare a armelor occidentale furnizate Ucrainei reprezintă o implicare directă în război a alianţei NATO, deoarece armata ucraineană nu are capacitatea de ghidare şi lovire, care implică utilizarea sateliţilor.

Avertismente în acest sens au fost trimise la Washington şi Londra, iar retorica belicoasă a fost temperată imediat, în condiţiile în care aprobarea nu a venit din America.

Se pare că mesajul nu a ajuns şi la autorităţile din ţările europene. Comunicatul de presă de pe site-ul Parlamentului European arată că "membrii PE şi-au exprimat dorinţa ca ţările din UE să elimine restricţiile de utilizare a sistemelor de armament occidentale de către Ucraina împotriva ţintelor militare legitime din Rusia". Cu alte cuvinte, Parlamentul European a decis că un război cu Rusia este acceptabil, fără un mandat explicit din partea cetăţenilor Europei.

Rezoluţia înaintată Parlamentului European, care nu are caracter obligatoriu, a fost aprobată cu 425 de voturi pentru, 131 de voturi împotrivă şi 63 de abţineri.

Cum au votat europarlamentarii din România? Datele oficiale de pe site-ul PE arată că au fost 18 voturi pentru, 7 împotrivă şi 2 abţineri, iar restul europarlamentarilor români nu au votat. Împotrivă au votat europarlamentarii Axinia, Piperea, Sturdza, Târziu, Teodorescu, Iovanovici Şoşoacă şi Lazarus, iar cele două abţineri au fost Grapini şi Winkler. Nu au votat europarlamentarii Firea, Mînzatu, Terheş, Tomac, Vincze şi Ştefănuţă.

Voturile pentru au venit de la PSD şi PNL - Benea, Cârciu, Dîncu, Manda, Muşoiu, Negrescu, Nica, Tudose, Bogdan, Buda, Falcă, Hava, Motreanu, Mureşan, Popescu, Vălean - alături de Dan Barna şi Vlad Voiculescu.

Cu alte cuvinte, reprezentanţii celor două partide din coaliţia de la guvernare au votat pentru implicarea României într-un război contra Rusiei, doar pe baza unui slogan propagandistic, conform căruia Rusia va invada şi Europa după ce va "termina" cu Ucraina.

Dar de ce s-ar îndrepta Rusia către Europa, când autorităţile de la Bruxelles se străduiesc aşa de mult să distrugă la nivel conceptual ideea de Europa, prin promovarea agresivă a Uniunii Europene? Oare nu zicea Sun Tzu că "nu trebuie să-ţi opreşti niciodată adversarul când este gata să facă o greşeală"?

Rezoluţia PE mai cere extinderea sancţiunilor impuse Rusiei şi "invită toate statele membre să îşi majoreze finanţarea pentru Ucraina şi să se abţină de la reducerea contribuţiilor lor", conform traducerii oficiale de pe site-ul PE.

De asemenea, Parlamentul European "invită Comisia să se implice în comunicarea strategică în statele membre cu scopul de a explica cât de important este să apărăm Ucraina pentru stabilitatea mai largă a Europei şi de a se asigura că cetăţenii UE sunt bine informaţi cu privire la semnificaţia acestei asistenţe".

Astfel de explicaţii sunt mai mult decât necesare, având în vedere costurile exorbitante pe care pe presupun, mai ales pentru ţările din UE mai puţin dezvoltate şi cu perspective negative, aşa cum este şi România.

"Toate statele membre ale UE şi aliaţii NATO ar trebui să se angajeze, împreună şi fiecare în parte, să sprijine militar Ucraina cu cel puţin 0,25 % din PIB-ul lor anual", se arată în rezoluţia PE.

Oare când vor explica autorităţile de la Bucureşti ce înseamnă 0,25% pentru România, având în vedere creşterea explozivă a deficitului fiscal şi a datoriei publice?

În rezoluţia PE este acordat un loc special Ungariei, în condiţiile în care "statele membre sunt îndemnate să exercite presiuni active asupra guvernului maghiar pentru a nu mai bloca Instrumentul european pentru pace".

Rezoluţia PE mai subliniază că "impactul sancţiunilor existente şi al sprijinului financiar şi militar acordat Ucrainei vor fi subminate atât timp cât UE permite importul de combustibili fosili ruseşti; solicită interzicerea importului de cereale, potasă şi îngrăşăminte ruseşti, precum şi de materii prime, printre care aluminiu, produse siderurgice, uraniu, titan, nichel, lemn şi produse din lemn, precum şi gaze şi petrol".

Cerinţa de blocare completă a importurilor din Rusia, mai ales a materialelor cu importanţă strategică, ignoră complet faptul că Europa nu dispune de resurse suficiente pentru o confruntare de uzură cu Rusia, pe fondul unui deficit substanţial de materii prime strategice şi, mai ales, a unei politici energetice sinucigaşe. Tocmai din aceste motive, iresponsabilitatea rezoluţiei PE nu are precedent în perioada postbelică.

Dezbaterile pe marginea rezoluţiei au fost nesemnificative, ceea ce a ilustrat adevărata natură a "parlamentului" european.

Una dintre vocile potrivnice a fost redusă la tăcere când preşedintele şedinţei a "tăiat" microfonul. "Este acesta un consiliu de război? Suntem război? Chiar vom lupta? Pentru ce cauză? Cu cine? Cu ce resurse?", a întrebat euro-deputatul polonez Grzegorz Braun.

Înainte să fie redus la tăcere, Braun a subliniat că "nu ajutăm Ucraina prin prelungirea războiului".

Oficialul PE care i-a răspuns a precizat că "ucrainenii au spus clar ca doresc să fie parte a Europei libere şi nu a Rusiei, unde nu este democraţie şi libertatea cuvântului", fără să fie deranjat deloc de faptul că tocmai a asistat la suprimarea libertăţii de exprimare chiar în cadrul Parlamentului European.

În ultima parte a documentului se arată că preşedinţia PE are sarcina de a transmite rezoluţia Consiliului, Comisiei, Vicepreşedintelui Comisiei, guvernelor şi parlamentelor statelor membre, preşedintelui, guvernului şi Radei Supreme a Ucrainei, guvernului Rusiei şi celorlalte guverne vizate, precum şi Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Oare realizează cei care au votat pentru că implementarea acestei rezoluţii va avea efecte extrem de grave din punct de vedere al dezvoltării economice şi capacităţii de apărare pentru toate statele Uniunii Europene şi ar putea conduce chiar la prăbuşirea întregului "proiect" european?

Opinia Cititorului ( 66 )

  1. saariul minim si tva, sunt de neoprit! Aurul o sa fie pe la 9000usd/uncie, sper sa nu depaseasca 10.000. dar ce sa mai faci cu el in fata atomicului?

    1. Hai sa facem putina psihologie canina. Dictatorii astia sunt ca si cainii, daca nu-i disciplinezi la momentul potrivit, nu doar ca incep sa traga in lesa, dar chiar ti se urca pe masa de fata cu musafirii.

      De 20 ani Occidentul a acceptat ca Putin sa incalce toate liniile rosii ale umanitatii si iata unde s-a ajuns, Putin se plimba acum cu 10.000 de tancuri si 500.000 de soldati prin Europa. Iar ca o mica incurajare inainte de invazie, domnul Xi i-a dat si titlul de ”prieten fara limite”. 

      Da, idiotii utili au dreptate, traim vremuri foarte periculoase. Dar solutia nu este sa inchidem ochii la toate crimele de razboi facute de Putin in Ucraina si sa bagam capul in pamant.

      Politica ”pasivitatii in fata raului” a lui Viktor Orban nu a fost o politica buna nici pe timpul lui Adolf Hitler si este total gresita si in fata lui Putin. „Singurul lucru de care are nevoie răul să triumfe este ca oamenii buni să nu facă nimic”! 

      Trebuie lăsat ca Ucraina să folosească rachete cu rază lungă de acțiune și să bombardeze Moscova,apoi vedem dacă câinele dictator va folosi sau nu bomba atomică este un poker politic totul sau nimic

      Putin iubeşte prea mult viața :). Mai are de insurat și doi flăcăi. Și nici ICBM-urile nu-i decolează :)

      Razboiul total impotriva celorlalti l-a initiat Rusia atunci cand s-a amestecat in mod grosolan in politicile interne ale celorlalte state prin manipularea maselor, lucru pe care il face in continuare.

      Ucraina trebuie să înceapă să bombardeze masiv Moscova și Sankt Petersburg și să provoace haos în Rusia, numai așa poate câștiga războiul

      daca ai 55 de ani sau esti nascut in 55,ai luat-o rau pe aratura cu gandirea,ia-te de mana cu Ursula si duceti-va oriunde,nu in Europa!

      Sa mori tu ca nu decolează alea?! Și dacă te înșeli?! Mori numai tu și famelia ta virtuala?!

      Gugăl sărci "Plesetsk Sarmat", la mine prima ştie apărută e de pe Reuters, cu poza craterului de 62 de metri :). O fi nebun tovarășul să monteze focoasele pe petardele astea ? :)

      Chestia cu sarmatul e o gogorita! Ni se prezinta un crater si ni se spune ca musai trebuie sa fi fost un Sarmat, iar tu, la fel ca multi alti naivi, crezi ca-i de mancare tot ce ti se serveste. Nu ti-ai pus niciun moment intrebarea cum se face ca nu apare nicio inregistrare cu vreo explozie, cand americanii au 24/7/365 "ochii" catorva sateliti geostationari atintiti pe locul ala?

      Pai atunci de ce nu arata Rusia cum a decolat foarte frumos Sarma aia si cum a ajuns intrega in Novaiazemlia?!

      ... dacă veneau americanii cu o inregistrare video - ai fi găsit o altă scuză pentru afirmația că-i o gogoriță. Nu e prima dată când americanii își afișează etapizat informațiile - mai lasă să reacționeze și mujicul, şi le afișează in gunctție de reacție. Uite purtătorul de cuvânt al piticului - Peskov - a afirmat ieri că nu știe nimic despre accident şi a re-rutat intrebarea Ministerului Apararii ... Deștept Peskov, invață din mers, anterior avea un comportament mai previzibil. :)

      Nu va mai agitati cu razboiul total si cu liniile rosii ale lui Putin. Deocamdata China are alte planuri, isi doreste prosperitate si afaceri impreuna cu Occidentul. Rusia va ramane sa-si linga ranile si sa se vanda ieftin, pentru ca acolo nu va mai investi nimeni in urmatorii 25 de ani.

      Au spus rusii la TV urile lor ca a fost un sarmat. Și înainte de aia ca trebuie sa facă un test ca să arate că vorbesc serios. Armele alea s de pe vremea Ursus ului. Explodează la decolare.

      Ca lu Johanes ii 'curge' balele sa fie si el intat pe undeva... Poate il invita Putin cand apasa pe buton, dupa nunta, si curata UE de globalisti

      Ai trecut de la "Credinciosul" la "Nestatornicul":-)...vreti sa pareti mai multi:-)?

      Putin pune presiune prin frații Kovalchuk pe geniile medicinei ruse să-i găsească o modalitate să rămână nemuritor, care buton, tovarăşe ? Băieții au 9 și 5 ani, mai e până la însurătoare și preluarea tronului. Singurul buton apăsat de Putin e butonul de la vasul de WC, atunci când ia o pauză de la trasarea liniilor sale maro pe tavanurile Kremlinului.

    Sa nu cumva sa spuna cineva ca noi am votat pentru directia asta politica! Masinatiunile nedemocratice si infiltrarea libby urilor angliamericane care au interes sa prelungeasca razboiul a dus aici, desi noi toti ceream sa declare in campanie ce propun cu razboiul din est (si ei ebitau orice declaratie)! .Mai tineti mjnte Negrescu ce propunea sa treaca in Constitutie apartenenta la Nato? Rusine sa le fie la toti servilii care au votat rezolutia asta, d Ciolacu, d Ciuca, noi stim ca e de la coalitie, schimbati macazulnsau chemati i in tara pe lasii acestia antinationali!

    1. Au votat cei votați, iar comentariul meu a fost șters. Știe Rechea că în PE sunt oameni nevotați? Unora dintre noi nu ne place regimul din Coreea de Nord.

    Rusia ameninta continu Europa cu nucleara asa ca UE a hotarat in sfarsit sa-i dea o replica mai dura. In contextul in care sprijimul american pentru Ucraina s-ar putea sa se diminueze UE incearca sa compenseze.

    1. Replică dură dai dacă te bazezi pe ceva. Dacă doar latri ca o potaie din spatele gardului e ceva prostesc

      ... la Plesețk, de i-a lăsat tovarăşului Putin un crater de 62m in diametru de toata frumusețea :). Noroc că n-avea foxosul nuclear montat, alfel admiram toata "baza" tovarășului :)

      Gardul fiind cine in "parabola" ta?

    Toți cei ce au "interesul" să oprească războiul imediat uită abil să menționeze și condiţiile de pace acceptabile pentru Rusia și Ucraina. Cedările teritoriale NU sunt acceptabile pentru Ucraina. Crimele de război comise de regimul lui Putin lăsate nepedepsite NU sunt acceptabile pentru Ucraina. Orașe și infrastructură distruse, vieți curmate - cine va răspunde pentru asta ?

    1. Multe lucruri nu sunt acceptabile în viata asta și totuși mai faci compromisuri, DC vrei sa mergi inainte

      Pai pe logica asta de ce nu face mujicul "compromis"...sau "compromisurile" trebuie facute tot timpul de altii...din "compromis" in "compromis" mujicii astia pacifisti au ajuns la oceanul Pacific si tot ei se simt amenintati:-)

      "You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.'. === Cunoaştem, cum să nu ? Am văzut acest "DC vrei sa mergi inainte" și atunci când a fost semnat Acordul de la Munhen, și atunci când a fost acceptat ultimatumul lui Stalin la 26 iunie 1940, și atunci când a fost acceptat Dictatul de la Viena. A fost un continuu "DC vrei sa mergi inainte". Săru'mana pentru sfat !

    Astia nu stiu nici macar daca sunt barbati sau femei si ei vor sa mearga la lupta...

    1. Lasa ca si Rusia a gratiat 2 canibali , condamnati pentru crima si i-a trimis in prima linie...

      Rectoficare: doar unul e canibal, celalalt doar și-a ciopârțit victima cu o drujbă.

      Nici orcii nu știu dacă sunt homo sapiens.

    sedeti calmi.

    nu va fi razboi total UE-Rusia. 

    se lucreaza la sterilizarea acestei optiuni DORITE DE SUA 

    Ban.Cher.Vali 

    1. zic "dorite de SUA" pentru ca un astfel de conflict (ue-rusia) si alte feluri de conflicte (in asia) nu ar face decat sa haituiasca si sa impinga capitalul mondial in.... SUA (mare factor de siguranta, vezi Doamne!, in caz de vremuri dificile... ma refer la migrari masive catre $, US bonds si actiuni US).

      despre asta vorbim.  

      popular spus: da foc la lume si apoi urla in gura mare ca tu esti pompierul salvator.  

      si rusia participa prosteste la acest targ suprastatal dupa ce a initiat si a continuat razboiul cu ucraina (in detrimentul propriilor ei interese pe timp lung) 

      china se abtine de la razboi (indiferent unde) si bine face 

      stiti ce ar sufoca cel mai rau SUA in aceasta lume?  

      PACEA!  

      O PACE CONTINUA care sa sugrume industria de razboi si US bonds/ US dolarul care sunt "refugii" in perioade riscante.  

      ma mir ca tembelii care conduc Rusia nu realizeaza ca pe fondul deficitului cosmic al SUA PACEA MONDIALA ar fi o lovitura masiva data SUA. 

      uneori ai nevoie de viziune si IQ inalt pentru a intelege intreg mediul  

      dar unii se poarta ca niste cimpanzei violenti carora le e usor sa ridice piatra si sa dea in adversar.  

      repet: PACEA GLOBALA ar conduce la redistribuirea mondiala a capitalului , meditati la aceasta idee.  

      RAZBOAIELE PLANETARE FAVORIZEAZA SUA !  

      sper sa vina ziua cand si China si India (vezi relatia cu Pakistan) si mai ales Rusia vor intelege asta.  

      mare zi va fi acea zi la nivelul Istoriei Umanitatii !!! 

      Ban.Cher.Vali 

      Mister ban.cher...ia zi tu o părere argumentata, te rog.

      Intrecl 100.000 de euro în titluri de stat, a cunpara un apartament în București sau 1,2 kile de aur fizic...ce vezi mai bun în perioada următoare? Sunt mulți bani în depozite și în titluri...ceea ce ma duce cu gândul ca și aurul și imobilele vor exploda...poate un avantaj pt aur ca-l poți transforma în bani repede și îl transporți oriunde în caz de război...etc

      Ce zici? 

      Eu as investi banii aia in educatie, inainte de a "cunpara" anything, titluri de stat, apartamente sau aur:-)

      Stai chill ca am mai multa educație ca tine...nu asta era obiectul discutiei

      Cand ceri "sfaturi" de investitie pe un forum arata ce fel si cate educatie ai...dar, "succesuri", cu banii si "educatia" ta, faci ce vrei:-)

      Lasă laturile..ești prea mic pentru lumea asta

      fiecare optiune are riscurile sale asociate.

      a indica o optiune presupune ca asum ca stiu ce urmeaza in viitor (fapt negat de cativa de aici, din fan-clubul meu de hateri) 

      :)) 

      eu nu as alege nici una dintre cele 3 optiuni.  

      dar din cele 3 rele (sa zic asa) cea mai tangibila ar fi aurul. Tinta pana in 2028 este de 4900 $/uncie.  

      doar ca Romania nu are o piata a aurului bine dezvoltata. Nefiind multi jucatori in ea , automat gap-ul de la bid la ask (diferenta intre pretul net de vanzare si cel de cumparare) e imens (sau asa mi se pare mie).  

      principial a alege doar intre aceste 3 optiuni e limitativ.  

      ai dat la o parte actiunile, ai dat la o parte US $ ,dar si alte active.  

      cel mai bine e sa alegi tu, conform intereselor tale de medie-lunga durata  

      Ban.Cher.Vali 

      Merci pt răspuns...bursa e volatilă, acțiunile ar fi o varianta...însă nu vad nimic bun în ce urmează...iar a deține ceva virtual sau acțiuni...nu face parte din curajul sau apetitul meu pt risc...merg doar pe palpabil, având în vedere...tiparnita de bani la foc automat, un război la granița...problema mâncării acus și a apei...de asta am fost limitativ....casa o închiriezi și creste valoarea în timp, aurul la fel...măcar conservi valoarea banilor.

    Remember Churchill ! :)

    1. Kriminal britanic

      Normal, la cât sânge rău v-a făcut :).

    În Cartea lui Daniel citim: "Şi [regele nordului = Rusia începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea (Daniel 11:27)] se va întoarce în ţara lui cu multe bunuri [1945], iar inima lui va fi împotriva legământului sfânt [ostilitate față de creștini]. El va acţiona [mare activitate în arena internaţională] şi se va întoarce în ţara lui [dezintegrarea Pactului de la Varșovia și a Uniunii Sovietice. Un militar rus s-au întors în ţara lor]. La timpul fixat se va întoarce [Rusia își va recăpăta influența pe care a pierdut-o după prăbușirea URSS. UE și NATO se vor destrăma. Multe țări din fostul bloc estic se vor întoarce la o alianță militară cu Rusia. Aceasta implică, de asemenea, acțiuni militare (Luca 21:9)]. Şi va intra la sud [acesta va fi începutul războiului nuclear. Detonatorul va fi conflictul etnic (Matei 24:7)], dar nu va mai fi ca înainte [victorie în 1945] și mai târziu [și victoria ulterioară în următorul război mondial]" (Daniel 11:28,29). Atunci va avea loc o intervenție directă a SUA și război nuclear la nivel mondial (Daniel 11:30a).

    Aceasta va fi un măcel reciproc. Va fi folosită o sabie de mare putere (Apocalipsa 6:4).  

    Acesta va fi și începutul zilei judecății (Apocalipsa 1:10).

    Încă mai este timp să te împaci cu Dumnezeu. 

    1. Si "catrenele" lui Nostradamus, calendarul Aztec si Mayas si scroll-urille de la Marea Moarta ce spun? Se confirma:-)?

      Cucul din pendula de pe hol tocmai i-a confirmat ca 100% e asa cum zice!

    18 January 2024

    MPs in Poland have voted to revoke a far-right politician's parliamentary immunity fr om prosecution, after he put out candles lit in celebration of the Jewish festival of Hanukkah last month. 

    Grzegorz Braun's actions sparked a global outcry. 

    He used a fire extinguisher to douse the candles on the menorah after a lighting ceremony in parliament, filling the room with white mist. 

    Mr Braun had already been fined in December over the act. 

    Refacerea Imperiului European ar trebui sa fie scopul tuturor natiunilor ce traiesc si locuiesc de veacuri in acest areal si nu alianta cu muscalul ce ne-a tradat de atitea ori .Suntem europeni si nu rusi .Acum a venit momentul si nici un sacrificiu nu este prea mare .Istoria ne va pomeni in veci ca si tradatori daca ne pozitionam de partea muscalilor asa cum vedem ca fac unii dintre noi ce se declara nationalisti .

    Vești bune,un război mondial e un lucru bun

    1. e nevoie de mai mulți jucători. Deocamdată Rusia e singură pe teren, nici China n-o bagă in seamă.

    "Parlamentul European deschide calea războiului total cu Rusia"

    prin sacrificare economiei europene si bunastarea populatiei simple,

    1. traduc din rusă mai bine - această "simple" Vă dă de gol, dragă tovarăşe :) Vă pasă vouă de economia europeană și de "bunăstarea populației simple", cum să nu ? Mai bine ne spuneți ce mai face tovarășul Putin cu gazele, cum o mai duce Gazrpom ? Că, deh, noi - "populația simplă" - n-am prea sesizat lipsa voastră pe piața gazelor.

      Ai sa o simți cu hemoroizi din martie 2025...tine minte..gazul va fi dublu...

      Și până in martie 2025 moareo rmăgarul,o rpadișahul,o rHodja ? :) Ciudat că ați adus in discuţie subiectul hemoroizilor abia la sfârşit de zi, la cât de sensibil e pentru mujici :). Ați dat dovadă de o tărie de caracter exemplară, bravo ! :)

    Cum era si clar, America se spala pe maini desi arata mai departe muschii, dar de fapt ii impinge pe idiotii de europeni la autodistrugere, asta e oricum parte din plan.

    Uluitor e cat de jos a cazut UE ca sa si accepte autodistrugerea cu atata slugarnicie, de necrezut 

    1. "America se spala pe maini DESI ARATA mai departe muschi"...aceleasi dezacorduri tipice honvezilor:-)...se vede clar ca astia cu propaganda mujica sunt hungaristanezi:-)...Si pe honvezi ii preocupa bunastarea UE de nu mai pot...Pe ai ii doare ca industria auto germana ICE falita e pa apa Dunarii si trage dupa ea industria de lohn hungaristaneza:-)

      Iar ai vise umede cu mujicii și honvezii, Trolache. Ai merita să te bag în rezervă cu Putlerica la Obregia.

      Apropos, văd că doar ăsta mai lipsește de pe aici. E sedat bine.

      În schimb, au apărut pacienți noi. Numai minți strălucite :)) Se simt inexpugnabili. Obregia e fortificat și buncăr antiatomic:) 

      Cât de descurajant e să vezi că tot efortul de a induce frică cu un astfel de articol e in van ? :) Rog frumos să scuzați faptul că nu tremur de frică în unison cu Dvs, tovarășe doctor :)). Probabil că pastila luată de mine la micul dejun induce un tremur de o altă frecvență decât cea așteptată, promit să tremur corect la următorul articol :).

      Iarasi "doctorul" inchipuit hOarecare care isi face veacul pe la "oficiul bratelor de munca":-)...si hOarecare e honved de-a lui hOrban, ca si Neamtul55, Credinciosul si mai nou aparut Nestatornicul...toti la fel de agramati si cu honvezii si mujicii in suflet:-)

      Salonul e plin. Obregia e ultima reduta.

      Pe aici nu se trece. Ați primit văd întăriri di pisti Prut. Cu seringile în frunte veți avea victorii multe. 

      Puneți si de un referendum pentru unirea cu Zeleland și va fi pace. Ăsta e planul secret al zeului vostru pianist. Are nevoie de cetățeni de onoare, e scârbit de patrioții lui cazați de doi ani moca la Mamaia.

      Hai, s-aveti baftă. 

      Eu n-am nicio vină, așa m-a făcut mama și bordeiul era departe de școală.

    "doar pe baza unui slogan propagandistic, conform căruia Rusia va invada şi Europa după ce va "termina" cu Ucraina". Ce slogan? Adica sa ii credem pe cuvintel ca nu vor sa invadeze europa, ca promit pe inimioara lor mica si rece? Dupa ce au promis sa nu invadeze nici celalalte state din fostul URSS?

    Nu e nici un slogan dom' jurnalist. E o prognoza bazata pe factori geopolitici. 

    1. dragilor, dar deschideti canalele ofciale rusesti, solovyev , simionian, ii mai gasiti pe you tube, pe X, google etc.

      si veti vedea ca zilnic el curg balele dupa Europa. toata europa de data asta , nu doar pana la germania de est. 

    Politicienilor de la putere nu le pasa atata timp cat NU raspund pentru deciziile luate.

    Pot baga tara in razboi, fac achizitii inutile sau imprumuturi fara sens care indatoreaza tara si nu patesc nimic.  

    In caz de razboi, pot pleca oricand ei si familiile cu avioane private, in timp ce oamenii obisnuiti mor pe front. 

    La fel ca in pandemie, cetatenii obisnuiti mergeau cu declaratie sa cumpere o paine, in timp ce ei umblau nestingheriti, ba mai faceau si petreceri!!! 

    Toate deciziile majore care implica populatia tarii ar trebui validate de popor prin referendumuri. 

    Locale pentru decizii locale, national pentru deciziile importante: implicare in razboi, baze militare ale altor tari, imprumuturi masive, exploatarea resurselor.

    Ai dat votul unui politician pentru bunastare Nu sa te faca carne de tun pentru interesele altora. 

    1. Nu-l mai vota pe Putler.

    "Cu alte cuvinte, Parlamentul European a decis că un război cu Rusia este acceptabil, fără un mandat explicit din partea cetăţenilor Europei."

    Ce vrea sa insemne asta, mai ales cuvantul explicit, ca ar trebui sa-mi ceara mie acordul, dvs, armatei, parlamentului ( unde sunt alesii nostri, deci imputernicitii nostri, sa ia tot felul de masuri ), referendum, cum ar trebui sa procedeze guvernul, in acceptiunea dvs? 

    Si, daca s-ar intampla, ce eficienta ar mai avea acordul explicit, despre care vorbiti, cui s-ar mai adresa dupa invazia totala?

    Ca, totusi, parlamentul european, cu alesii tuturor statelor, a votat. Ce e drept, neobligatoriu. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb