Marcel Ciolacu nu îl vrea senator pe Klaus Iohannis

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 24 septembrie

Marcel Ciolacu nu îl vrea senator pe Klaus Iohannis

English Version

Parlamentarii social-democraţi nu vor aproba proiectul de lege iniţiat de PNL privind acordarea posibilităţii pentru preşedintele ţării în funcţie de a candidat pe lista vreunui partid politic la alegerile parlamentare. Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a afirmat ieri, înainte de şedinţa liderilor social-democraţi: "O să le recomand colegilor să nu votăm un astfel de proiect". Declaraţia şefului Guvernului vine după ce sâmbătă acesta susţinea că în opinia sa nu este nevoie de o modificare legislativă pentru ca preşedintele să candideze la alegerile parlamentare din 1 decembrie.

Din cauza poziţiei PSD, dar şi a opiniei Consiliului Legislativ, al cărui preşedinte, Florin Iordache, susţine că "preşedintele României are dreptul de a candida pentru funcţia de senator sau de deputat pe lista unui partid politic, unei alianţe politice sau alianţe electorale, chiar şi în lipsa normei preconizate", liderii liberali au solicitat ieri Biroului Electoral Central (BEC) să se pronunţe cu privire la o astfel de candidatură în cazul Klaus Iohannis, mai bine zis dacă este nevoie de o prevedere legală sau nu în acest sens. Ca urmare a acestei cereri către BEC, PNL nu a mai pus pe ordinea de zi a Biroului Permanent al Senatului dezbaterea amendamentului până când nu va primi un răspuns din partea instituţiei care va supraveghea organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare şi prezidenţiale.

Proiectul de lege depus săptămâna trecută de PNL conţine un singur amendament la legislaţia electorală, prin care i se dă posibilitatea preşedintelui Klaus Iohannis, încă în funcţie, să candideze ca independent pe lista liberalilor la alegerile parlamentare din 1 decembrie.

Liberalii au nevoie de majoritate pentru a trece proiectul de lege, în regim de urgenţă, prin Parlament, pentru ca prevederile sale să se aplice la alegerile parlamentare din acest an.

Faţă de acest proiect legislativ, Augustin Zegrean, fostul preşedinte al CCR, afirmă că, pentru a putea candida la alegerile parlamentare din acest an, Klaus Iohannis trebuie să demisioneze din funcţia de preşedinte al ţării, deoarece nu poate să desfăşoară o campanie electorală legală din cea mai înaltă funcţie a statului, care este transpartinică.

"Articolul 84 din Constituţie spune că preşedintele României, pe durata mandatului, nu poate face parte dintr-un partid politic şi nu poate ocupa o funcţie publică sau privată", a declarat Augustin Zegrean, care a mai spus că proiectul de lege iniţiat de PNL este "în afara regulilor democratice".

Între timp, preşedintele Klaus Iohannis, într-o ceremonie care a fost considerată de o parte din analiştii politici drept o captatio benevolentiae (n.red. - câştigarea bunăvoinţei) a PSD, i-a decorat pe Mihai Busuioc, preşedintele Curţii de Conturi a României, fost Secretar General al Guvernului, pe vremea când PSD era condus de Liviu Dragnea, şi pe Aurelian Bădulescu (consilier la Curtea de Conturi), fost viceprimar general al Capitalei, în mandatul Gabrielei Firea, cunoscut pentru ieşirile sale agresiv-verbale la adresa unor jurnalişti şi a unor politicieni. Mihai Busuioc a fost decorat cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Ofiţer, iar Aurelian Bădulescu a primit Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Cavaler.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. AUR ,USR,PSD,Sosoaca ,UDMR si mai toti candidatii in alegerile prezidentiale sunt de sorginte PCR sau proveniti din PSD.Singurul ramas la dreapta politicilor romanesti este Generalul „ romanul absolut” Nicolae Ciuca .Toti ceilalti provin din PCR.Romanul de rind nu are spre a vota decit alternativa Ciuca .USR a fugit de la guvernare ca sa ofere guvernarea PSD.Ciolacu , Diaconescu si Geoana nu sunt altceva decit PSD ca si Lasconi ce ne zicea daunazi cit de tradatoare este diaspora si care a girat fuga de la guvernare a USR.UDMR este de sorginte iliberala asa cum erau si Ponta(cel aflat singur singurel impreuna cu Erdogan si Putin la Soci )si Dragnea cel ce se afisa prin stringerea de mina cu Trump prietenul lui Orban de Budapesta aidoma lui Ciolacu ce il primeste cu bratele deschise pe Orban reprezinta tot PSD.Simion care il primeste cu bratele deschise pe Ciolacu la Congres reprezinta tot PSD.Sosoaca nu este altceva decit o ramura a PSD. O pare din PNL este si ea favorabila PSD. In alegeri vom avea surpriza numita Nicolae Ciuca ce va cumula intreaga nemultumire a dreptei romanesti si votul cetatenilor roamani ce ce regasesc in imaginea Generalui ca si singur reprezentant al democratiei liberale din Romania .Toti ceilalti par a fi aidoma budapesteanului Orban ce pare mai PSDist ca toti PSDistii .Romanul cu sinceritatea lui autohtona nu poate vota decit Ciuca .Din viitoarea postura politica Iohannis si Ciuca vor conduce inca 8 ani Romania .Neamul romanesc va vota Ciuca ca doara nu o sa votam prin ricoseu Budapesta . Romanul nu este chiar atit de naiv sa nu vada implicarea Budapestei in aceste alegeri si va vota cu rominul absolut N.Ciuca .Neamtul Iohannis ne va ajuta .

    1. Mă ciucă, ai dormit rău azi noapte?

      e unul care o ia pe miriste cu acelasi text infantil

    Regele "Romania Educata" Johannis,

    dupa ce nu a pris nici o functie NATO si UE, 

    vrea ILEGAL in parlamentul Romaniei,

    romanii merita tot ce e mai bun in materie de politicieni 

    Comentul foarte lung si plictisitor,

    este sigur contra cost, bravo frate,

    profitul e sfant si banul nu are miros  

    Sa meargă profesorasul la SIbiu și să-și câștige banii pe meditații dacă tot s-a lăudat că așa si-a luat casele.

    Mintea de pe urmă a sasului poate veni din mersul pe jos la slujbă.

    Așa va da exemplu de "România educată ". 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb