Studenţi protestatri faţă de extremismul lui Elon Musk au "spânzurat" o efigie a miliardarului în Piazzale Loreto, la Milano, cu capul în jos, o imitare a spânzurării dictatorului fascist italian Benito Mussolini în această piaţă în 1945, relatează Euronews.
Manifestanţii fac parte dintr-o grupare de stânga, Cambiare Rotta (schimbarea cursului), potrivit agenţei italiene de presă Ansa.
Gruparea, care se declară comunistă, a postat o imagine a efigiei pe reţele de socializare şi îl avertizează pe miliardar că "există întotdeauna loc în Piazzale Loreto, Elon".
Elon Musk, care a adoptat poziţii de extremă dreapta după ce a cumpărat Twitter şi l-a redenumit X, a provocat recent un nou val de indignare din cauza declaraţiilor şi comportamentului său.
El şi-a exprimat susţinerea faţă de Partidul Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta) în alegerile legislative antiicpate din Germania, prevăzute la 23 februarie.
Patronul X a cerut, de asemenea, eliberarea unui activist britanic antimusulman şi antimigraţie, Tommy Robinson.
El a fost condamnat săptămâna aceasta după ce unii observatori lau acuzat că a făcut multiple saluturi naziste la învestirea lui Donald Trump la Washington. Alţii au apreciat că a dat pur şi simplu din mâini, într-un impuls de exuberanţă necontrolată.
Anti-Defamation League, un ONG internţaional cunoscut prin campaniile sale împotriva antisemitismului, aprecia luni, într-un comunicat, că Musk a făcut un "gest stângaci într-un coment de entuziasm şi nu un salut nazist".
Noul preşedinte american Donald Trump a graţiat, în prima zi a celui de-al doilea mandat, aproximativ 1.500 de persoane care au luat cu asalt capitoliul la 6 ianuarie 2021 cu scopul de a răsturna victoria în alegerile prezidenţiale din 2020 a lui Joe Biden.
Între persoanele graţiate se află liderii unui gang extremist, Proud Boys, condamnat cu privire la conspiraţie în vederea unei insurecţii din cauza rolului pe care l-au jucat în asalt.
Faptul că a grupul a defilat la Washington după patru ani de relativă retragere din sfera publică a fost perceput drept un indiciu al faptului că extremiştii americani - inclusiv unii care dispun de reţele internţaionale solide - au fost încurajaţi de dinamica din Statele Unite şi de aderarea tot mai puternică a lui Elon Musk la retorica lor, atât online cât şi sub alte forme, scrie Euronews.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.01.2025, 19:34)
Si uite asa incepe bilciul .Una e sa cistigi alegerile si alta e sa conduci o tara .Dezamagirea in rindul tinerilor americani poate deveni atit de mare incit natiunea va fi obligata sa reactioneze . SUA drepturilor omului se poate si impotrivi