STUDIU Averea milionarilor din întreaga lume va depăşi 70 trilioane de dolari până în 2017

ANA ZIDARU
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 septembrie 2015

Averea milionarilor din întreaga lume va depăşi 70 trilioane de dolari până în 2017

Averea cumulată a milionarilor (HNWI) va depăşi 70 de trilioane de dolari până în 2017, arată un raport realizat de Capgemini şi RBC Wealth Management. Astfel, averea HNWI, persoane care deţin valori investibile de un milion de dolari sau mai mult, excluzând reşedinţa primară, colecţiile [n.n. - de exemplu colecţiile de timbre, artă, etc.], consumabilele şi bunurile de folosinţă îndelungată - va spori cu 7,7% pe an din 2014 şi până în 2017.

Analiştii Capgemini şi RBC Wealth Management estimează că regiunea Asia-Pacific va depăşi America de Nord în 2015 ca număr de milionari.

În 2013 faţă de 2012, numărul milionarilor a crescut cu 15% în 2013 până la 13,7 milioane, iar averea lor combinată a urcat până la 52.620 de miliarde de dolari. 2013 a fost al cincilea an de creştere după criza financiară din 2008.

Stimulate de creşterea robustă din Asia-Pacific şi America de Nord, numărul de milionari şi valoarea averii lor au crescut, în 2014 faţă de 2013, cu 6,7%, respectiv 7,2%, fiind a doua cea mai slabă rată de creştere din ultimii cinci ani. Astfel, numărul de milionari a crescut, anul trecut, la 14,6 milioane, iar averea lor a urcat la 56,4 trilioane de dolari. Asia-Pacific şi America de Nord au fost, anul trecut, singurele regiuni care şi-au depăşit ratele anuale de creştere din ultimii cinci ani.

Asia-Pacific a depăşit, anul trecut, America de Nord devenind regiunea cu cea mai mare populaţie de milionari (4,69 milioane persoane). Raportul precizează că regiunea Asia-Pacific îşi menţine, pe viitor, poziţia de lider în privinţa milionarilor. Ca volum al averii milionarilor, America de Nord a cumulat 16,2 trilioane dolari comparativ cu cele 15,8 trilioane dolari din Asia-Pacific.

SUA şi China au contribuit cu mai mult de jumătate din populaţia globală de milionari, iar India a fost piaţa cu cea mai rapidă creştere (26%) din 2014 urcând pe poziţia 11 la nivel mondial. India avea, anul trecut, 198.000 de milioane cu o avere cumulată de 785 de miliarde de dolari. Alegerile legislative de anul trecut din India au fost decisive în crearea unui mediu mai prietenos cu oamenii de afaceri. Acest lucru, combinat cu o politică monetară solidă, a generat o încredere mai mare a investitorilor. India a beneficiat şi de pe urma scăderii cotaţiilor internaţionale pentru petrol, având în vedere că importă aproape 70% din ţiţeiul necesar, mai notează sursa citată.

China a fost un alt motor de creştere a regiunii Asia-Pacific, contribuind la majorarea populaţiei milionarilor cu 17,5% şi cu 19,3% la volumul averilor acestora. China avea, în 2014, un număr de 890.000 de milionari cu o avere cumulată de 4.500 de miliarde de dolari, în creştere cu 17,5%, respectiv 19,3%, comparativ cu 2013.

Performanţa solidă a regiunilor Asia-Pacific şi America de Nord contrastează cu evoluţia mai slabă din America Latină şi Europa. Potrivit Capgemini şi RBC Wealth Management, America Latină a fost principalul factor care a contribuit la încetinirea creşterii populaţiei milionarilor şi averii totale mondiale. În America Latină, numărul de milionari s-a diminuat cu 2,1% în 2014 faţă de 2013, iar averea milionarilor a scăzut cu 0,5% în perioada analizată. Principala cauză a declinului este prăbuşirea preţului materiilor prime. Brazilia, care cumulează peste jumătate din averea HNWI la nivelul Americii Latine, a cunoscut un recul puternic, pe fondul scăderii preţurilor materiilor prime în 2014, a ritmului lent al reformelor şi a unui scandal de corupţie legat de compania energetică de stat.

Europa şi-a menţinut un ritm de creştere relativ scăzut (circa 4%) a numărului de HNWI şi a averii lor. Orientul Mijlociu şi Africa au avut rate de creştere a populaţiei HWNI şi a averii lor mai mari ca Europa.

Milionarii cu cele mai mari averi, care îşi pot permite să investească minim 30 milioane de dolari fiecare, au fost principalul motor de creştere a numărului total mondial de milionari şi al averii lor. "Super-bogaţii" (ultra-HNWI) reprezintă 1% din totalul milionarilor la nivel mondial dar deţin o treime din volumul total al averilor. Numărul lor a crescut cu 8,6% în 2014, la nivel global, conform raportului citat.

Cu un procent de creştere de 16,5%, regiunea Asia-Pacific a avut cea mai mare expansiune a averilor "super-bogaţilor", urmată de America de Nord cu 10,7%. Creşteri mari ale acestor indici au fost în India (31,1%) şi China (21,6%).

America Latină concentrează 31% din averea ultra-HNWI la nivel global, în timp ce Asia-Pacific are 22%, iar America de Nord - 23%.

Femeile milionare au preferat în 2014 să-şi păstreze banii lichizi, în timp ce bărbaţii milionari au preferat plasamentele.

La nivel global, 35,1% dintre milionari susţin că principalul motiv pentru care îşi ţin banii cash este să-şi menţină stilul de viaţă, în timp de 30,7% afirmă că securitatea financiară este principalul motiv pentru care preferă banii lichizi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb