Consumul de ciocolată nu este doar un obicei plăcut, ci şi unul extrem de sănătos, după cum arata un studiu comunicat de către MediHelp International şi partenerul său strategic BUPA. Conform studiului publicat luna trecută în jurnalul Archives of Internal Medicine, ciocolata este un factor important în procesul de slăbire şi menţinerea unei greutăţi corecte.
Shweta Bahsin, nutriţionist la BUPA Cromwell Hospital, a declarat: "Descoperirile din acest studiu sunt în contrast puternic cu aşteptările generale. Cu toţii ştim că ciocolata este bogată în calorii care pot duce la creşterea în greutate. Totuşi, cercetătorii au descoperit o legătura între indicele scăzut al masei corporale şi consumul regulat de ciocolată, fără informaţii însă despre cantităţile ideale. Cercetătorii susţin că aceste constatări se adaugă la numărul tot mai mare de dovezi care sugerează că nu contează cât de mult mănânci, ci contează ceea ce mănânci. Ei cred că ciocolata conţine substanţe chimice care au un efect pozitiv asupra metabolismului nostru".