STUDIU ESKY: În ciuda atacurilor teroriste, Bruxelles se menţine pe lista vacanţelor de Paşti

A.T.
Ziarul BURSA #Internaţional #Turism / 25 aprilie 2016

În ciuda atacurilor teroriste, Bruxelles se menţine pe lista vacanţelor de Paşti

Capitala Belgiei este destinaţia preferată de cei mai mulţi români care călătoresc de Paşti în afara ţării, în ciuda nivelului de alertă teroristă ridicat de aici, potrivit unui studio eSky.

Anul acesta, Bruxelles a detronat Londra, oraş care a ocupat atât în 2014, cât şi în 2015 locul 1 în topul călătoriilor pe care le efectuează românii în timpul Sărbătorilor Pascale. Bruxelles a fost aleasă ca destinaţie de 9.90% din călători, faţă de 9,24% câţi au optat pentru capitala Marii Britanii.

Această schimbare în obiceiurile de călătorie ale românilor se datorează faptului că în acest an sărbătoarea creştină coincide cu vacanţa prelungită de 1 mai, românii preferând vacanţele de tip city break într-o destinaţie relaxantă, conform analizei eSky.

Topul oraşelor preferate de conaţionali pentru perioada 29 aprilie - 8 mai 2016, conform studiului eSky, este completat de Roma (locul 3, cu o coborâre de un loc faţă de clasamentul anului trecut), ales de 8,91% români, Milano (pe locul 4, urcare de trei locuri faţă de 2015) unde vor călători 7,26% dintre conaţionali, Madrid, unde vor merge 6,60% dintre călători (locul 5, urcare de trei locuri faţă de anul trecut). Pe lângă răsturnarea de situaţie din fruntea clasamentului, se mai remarcă şi preferinţele tot mai mari ale românilor pentru Viena (5,94%), Paris (4,29%) şi Munchen (3,96%), oraşe care au ajuns pentru prima dată în clasamentul celor mai populare oraşe pentru călătoriile de Paşti şi 1 mai. Locurile 9 şi 10 sunt ocupate de Barcelona (3,96%) şi de Veneţia (3,63%), a căror popularitate a scăzut faţă de 2015.

Dacă anul trecut 99,5% dintre turişti au optat pentru destinaţii din afara ţării în perioada 1-10 mai, în 2016 s-au înregistrat 96,03% români care au ales să călătorească peste hotare. Totuşi, ţinând cont de faptul că această vacanţă se sincronizează cu cea de Paşti, s-au înregistrat şi călătorii în proporţie de 3,96% în sens invers, din Europa către oraşele din România, reprezentând românii care se întorc acasă de sărbători.

Clasamentul pe ţări este condus anul acesta de Italia, la fel ca anul trecut, 23,10% dintre români urmând să viziteze oraşe precum Florenţa şi Bologna, pe lângă cele deja menţionate. Locul 2 este ocupat de Germania, aleasă de 15,51% dintre călători, cu o urcare de trei locuri faţă de clasamentul din 2015. Cele mai interesante oraşe germane pentru români, conform alegerilor lor pentru această vacanţă, sunt Hamburg, Stuttgart, Munchen, Cologne, Berlin şi Frankfurt am Main. Locul 3 este ocupat de Marea Britanie, aleasă în proporţie de 11,22% dintre români, urmată de Spania (10,89%) şi Belgia (9,90%), pe locurile 4, respectiv 5. Ultimele cinci locuri revin unor ţări care sunt incluse pentru prima dată în topul celor mai populare zece ţări pentru călătoriile românilor. Astfel, Austria (5,94%), Franţa (4,29%), Olanda (2,97%), Cipru (1,98%) şi Turcia (1,65%) completează peisajul noilor obiceiuri ale călătorilor din România.

În ceea ce priveşte tipul călătoriilor, 85,12% dintre români au optat pentru escapadele de tip city break, călătorii culturale în oraşe ale Europei precum Praga (Cehia), Geneva (Elveţia) şi Zagreb (Croaţia). Vacanţele în destinaţii însorite, potrivite pentru plajă, au fost alese de 11,41% dintre călători, cu destinaţii precum Rhodos (Grecia), Lisabona (Portugalia), Valencia (Spania) şi Catania (Sicilia, Italia). Spiritul aventurier al românilor nu a lipsit nici în acest sezon, 2,07% dintre ei alegând să se relaxeze în această vacanţă în destinaţii transcontinentale precum Phnom Penh (Cambodgia), Guangzhou (China) şi Boston (S.U.A.). Nu în ultimul rând, rămâne constant interesul românilor pentru oraşele scandinave, aceştia alegând în proporţie de 1,38% oraşe precum Copenhaga (Danemarca), Oslo (Norvegia) şi Malmö (Suedia).

Tariful mediu al biletelor de avion a înregistrat anul acesta valoarea de 165 de euro. Pentru cel mai ieftin bilet, către Larnaca (Cipru), un român a achitat suma de 91 de euro, în timp ce pentru cel mai scump, către Guangzhou (China) un călător a plătit 1.174 de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb