STUDIU KPMG Managerii nu sînt conştienţi de implicaţiile Directivei privind pieţele şi instrumentele financiare

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 2 mai 2006

Aproape 50% din membrii consiliilor de administraţie şi managerii organizaţiilor de servicii financiare nu sînt conştienţi de implicaţiile Directivei cu privire la Pieţe şi Instrumente Financiare (Markets in Financial Instruments - "MiFID"), se arată într-un raport al "KPMG International", intitulat "Capturing value from MiFID" şi realizat în cooperare cu Economist Inteligence Unit. Specialiştii aşteaptă ca MiFID să aibă un impact deosebit asupra întregii legislaţii referitoare la serviciile financiare, introdusă în ultimii cinci ani. Cu toa-te acestea, raportul indică faptul că puţine Consilii de Administraţie au apreciat pe deplin impactul pe care această Directivă cu o largă aplicabilitate este probabil să îl aibă asupra afacerilor lor atunci cînd va fi pe deplin implementată (în noiembrie 2007). Raportul, bazat pe un studiu realizat pe un eşantion de 199 de companii de servicii financiare din întreaga Europă, arată că numai 29% din companii au desemnat un manager de proiect care să supervizeze implementarea MiFID şi doar 17% au alocat un buget în scopul pregătirii pentru MiFID. Totodată, 35% dintre intervievaţi au considerat că lipsa de conştientizare de către manageri a implicaţiilor cu privire la MiFID ar putea pune serios în pericol pregătirea companiilor pentru MiFID. Într-adevăr, mai puţin de 50% dintre cei chestionaţi au spus că organizaţia lor a analizat măcar Directiva.

Jonathan Jestz, partener pentru Servicii Financiare, în cadrul KPMG LLP (Marea Britanie), afirmă: "Pentru ca organizaţiile să beneficieze pe deplin de MiFID este imperativ să o trateze că pe un aspect al afacerii: nu se referă doar la problemele de conformare internă. Spre deosebire de alte reglementări emise pînă în prezent, este probabil ca această directivă să aibă un impact semnificativ asupra pieţei mai largi a serviciilor financiare. Acele companii care continuă să perceapă această Directivă ca fiind strict legată de aspectele de conformare sau ca pe o problemă legată de tehnologia informaţiilor riscă să piardă oportunităţile pe care le oferă MiFID. MiFID se referă la strategie, competiţie şi relaţiile cu clienţii şi nu doar la respectarea cerinţelor de reglementare".

Studiul notează că aproape 60% dintre intervievaţi sînt optimişti în privinţa MiFID, considerînd că aceasta va aduce o ofertă mai mare de produse pentru investiţii, preţuri mai competitive (47%) şi consultanţă obiectivă mai accesibilă (45%), dacă este implementată eficient. Numeroşi repondenţi consideră că standardele comune de reglementare introduse de MiFID ar trebui să faciliteze realizarea afacerilor în Europa (37%), că grupurile internaţionale vor beneficia în urma introducerii unor standarde de conformare la nivel european (30%) şi se vor înregistra creşteri în vînzarea produselor de investiţii către clienţii europeni în afara pieţei lor interne (24%). Deşi MiFID nu va fi operaţională pînă în noiembrie 2007, legiuitorii şi organele de reglementare din statele membre trebuie să aibă deja regulamentele necesare pînă la sfîrşitul lunii ianuarie 2007.

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb