STUDIU Noul coronavirus a suferit mutaţii care îl pot face mai contagios

G.U.
Miscellanea / 13 iunie 2020

Noul coronavirus a suferit mutaţii care îl pot face mai contagios

Cercetătorii din Florida au demonstrat că mutaţiile noului coronavirus îl fac să infecteze mai uşor celulele umane, potrivit CNN.

Ei spun că este nevoie de mai multe cercetări pentru a arăta dacă schimbarea a modificat cursul pandemiei, dar cel puţin un cercetător neimplicat în studiu spune că este posibil, iar modificările ar putea explica de ce virusul a provocat atât de multe infecţii în Statele Unite şi America Latină. Este o mutaţie de care oamenii de ştiinţă au fost îngrijoraţi de săptămâni întregi.

Cercetătorii de la Institutul Scripps Research din Florida au spus că mutaţia afectează proteina ,,spike'' - o structură din exteriorul virusului pe care îl foloseşte pentru a intra în celule. Dacă concluziile sunt confirmate, ar fi prima dată când cineva a demonstrat că modificările observate în privinţa virusului au o semnificaţie pentru pandemie.

"Virusurile cu această mutaţie au fost mult mai infecţioase decât cele fără mutaţia din sistemul de cultură celulară pe care l-am folosit", a declarat Virologul Scripps Research Hyeryun Choe, care a ajutat la conducerea studiului.

Tocmai în această săptămână, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că mutaţiile observate până acum în noul coronavirus nu vor afecta eficacitatea vaccinurilor aflate în curs de dezvoltare. Săptămâna trecută, OMS a spus că mutaţiile nu au făcut-o mai uşor transmisibilă şi nici nu au făcut virusul mai probabil să provoace boli grave.

O proteină spike mai stabilă

Choe împreună cu alţi cercetători au efectuat o serie de experimente în vase de laborator care arată că o mutaţie numită D614G dă virusului mai multe vârfuri. Acest lucru, la rândul său, face mai uşor să intre în celule. Cercetătorii vor posta rezultatele lor pe un server numit BioRxiv. Aceasta înseamnă că lucrarea nu a fost revizuită de alţi experţi în domeniu.

Dar Choe şi colegii săi au trimis hârtia lui William Haseltine, un virolog, antreprenor în biotehnologie şi preşedinte al Access Health International. Haseltine consideră că descoperirile explică răspândirea uşoară a coronavirusului în America.

Haseltine, a declarat:"Este semnificativ, deoarece arată că virusul se poate schimba, se schimbă în avantajul său şi, probabil, în dezavantajul nostru". "S-a făcut o treabă bună până acum de adaptare la cultura umană", a adăugat el.

Oamenii de ştiinţă au împărtăşit în mod liber secvenţele virusului care, la fel ca toţi viruşii se mută constant. "Cândva la mijlocul lunii ianuarie, a existat o schimbare care a permis virusului să devină mai infecţios. Nu înseamnă că este mai letal", a spus Haseltine. "O face de aproximativ 10 ori mai infecţioasă".

Alţi cercetători au bănuit acest lucru. În aprilie, Bette Korber de la Laboratorul Naţional Los Alamos şi-a publicat preocupările, tot pe serverul BioRxiv, numind mutaţia D614G "de îngrijorare urgentă", deoarece devenise de departe cea mai frecventă tulpină răspândită în Europa şi SUA.

Tulpina dominantă

"A început să se răspândească în Europa la începutul lunii februarie, iar atunci când a fost introdusă în noi regiuni devine rapid forma dominantă", au scris ei.

A fost nevoie de mai multă muncă pentru a arăta că pur şi simplu nu a fost un accident care a provocat virusurile cu mutaţia D614G să devină cele mai frecvente forme.

Haseltine a spus că echipa Scripps a arătat acest lucru în trei experimente separate.

"Au măsurat acest lucru în trei moduri foarte elegante, nu doar unul", a spus el.

Mutaţia permite virusului să nu se ataşeze mai uşor de celule, dar să le introducă mai uşor.

Când virusurile infectează, deturnează celulele victimei lor şi le transformă în fabrici virale. În primul rând, trebuie să găsească o cale în celule pentru a face acest lucru.

Haseltine a spus că implicaţiile sunt importante. Alţi cercetători au sperat că acest virus nu se va dovedi la fel de predispus la mutaţie ca alţi viruşi care utilizează ARN în loc de ADN ca material genetic. Gripa, notorie pentru mutaţiile sale, este un virus ARN.

"Înseamnă că trebuie să fim în alertă pentru schimbări constante", a spus Haseltine.

"Acest virus va răspunde la tot ceea ce facem pentru a-l controla. Facem un medicament, va rezista. Noi facem un vaccin, va încerca să ne ocolească. Rămânem acasă, merge ca să-mi dau seama cum să atârne mai mult, a adăugat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Virusul a suferit o mutație indusă în laborator, înainte de a fi scăpat în China și DA "mutația indusă" a făcut că proteina S sa adere mai bine la celula umană. Restul variantelor de SARS sau MERS provenite de la lilieci nu se leagă atât de eficient de celula umană și deci au infecțiozitate mai redusă. In plus, exista suspiciuni serioase că acest virus a fost aruncat în atmosfera cu drona peste diverse aglomerații urbane, altfel nu se explică cum de planeta fost învăluită în Covid in numai o luna, chiar și după ce s-au închis aeroporturile și granițele.

    Ce poate face mana omului se numește lucru manual. 

    Acest virus servește că o mănușă escrocilor mondiali, neo-marxiste pentru sclavizarea dictatorială a populației planetei.

    Dereglatul de Bill Gates a zis clar că e vorba de un "vaccin mondial" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb