Studiu: Şefii ar trebui să-i lase pe angajaţi să doarmă la muncă

Miscellanea / 10 iunie 2014

Studiu: Şefii ar trebui să-i lase pe angajaţi să doarmă la muncă

Şefii ar trebui să le permită angajaţilor să doarmă 30-90 de minute la locul de muncă, după-amiază, ca să le încurajeze productivitatea, potrivit unui studiu realizat de University College London (UCL) şi citat de The Telegraph.

Astfel, salariaţii ar putea deveni mai creativi şi mai eficienţi.

Vincent Walsh, profesor de cercetare psihologică la UCL, este de părere că oamenii au devenit "obsedaţi" de obiceiul de a dormi doar noaptea, dobândit după revoluţia industrială. Profesorul consideră că lipsa somnului în timpul zilei poate dăuna grav creativităţii.

Walsh a declarat, la Cheltenham Science Festival: "Este cel mai bun moment când putem dormi. Eu dorm în fiecare după-amiază. Revoluţia industrială ne-a învăţat să dormim doar noaptea, în loc să dormim o dată sau de două ori în timpul zilei. În sufragerii, paturile de dormit în timpul zilei erau un lucru comun. Dacă dorim ca oamenii să fie mai creativi, trebuie să fie odihniţi. Companiile ar trebui să permită câte un pui de somn după-amiaza".

Totodată, profesorul a subliniat că firmele trebuie să renunţe la obiceiul pontajului: "Lăsaţi-i pe oameni să vină când vor. Dacă vor să muncească noaptea, lăsaţi-i să facă asta".

Vincent Walsh a mai punctat că ideile cele mai creative vin în timpul relaxării, când creierul face noi conexiuni. Creativitatea cu forţa nu funcţionează, a adăugat profesorul, sfătuind auditoriul să aibă întotdeauna un carneţel la îndemână, în care să noteze orice idee.

Walsh le recomandă oamenilor să aibă perioade de visare cu ochii deschişi: "Niciodată nu poţi avea o idee când încerci să te gândeşti la ea. Ideile vin cand iţi laşi creierul să facă noi conexiuni. Iar asta nu depinde de IQ sau vârstă. Poţi fi mai creativ la bătrâneţe, când ştii mai multe. Aşadar, vârsta poate fi un avantaj".

Şi profesorul Hugh Piggins, specialist în neurologie circadiană la Universitatea din Manchester, a declarat că somnul este vital pentru memorie şi învăţare.

Studiile au arătat, de-a lungul timpului, că aceeaşi parte a creierului responsabilă de abilităţi motorii se pune în mişcare când dormim, la fel ca în timpul zilei, ceea ce sugerează ideea potrivit căreia creierul reia, în somn, activităţile perioadei de veghe.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. ASF a aplicat deja propunerile de a se dormi la servici! ! Doar ca in acel timp Harinvest a praduit clienţii Harinvest şi dintr-un reglementator al pietii de capital ASF a devenit un complice prin ascunderea locului in care se afla banii furati! Mai avem nevoie de un astfel de reglementator?

    Parlamentarii romani,cei mai creativi de pe mapamond,aplica procedura inca din anii 90.

    1. No dragule Theodor, daca vei avea rabdarea de a cauta prin biblioteca, vei afla cu stupoare ca aceasta meteahna, de odihna in Parlament, se intampla de la inceputurile acestuia, inca din 1866. Carturarii si jurnalistii de atunci au scris despre asta inca de atunci...

      Suntem creativi cu prisosinta,pentru ca avem mintea odihnita.Pacat ca o folosim in defavoarea noastra.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
boromir.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7413
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3047
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9954
Gram de aur (XAU)Gram de aur406.8246

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb