Actualizare China dezminte că ar fi manipulator valutar
China se opune ferm deciziei SUA de a o eticheta ca manipulator valutar, se arată într-un comunicat publicat, astăzi, de Banca Centrală a Chinei (PBOC), care dă asigurări că Beijingul nu a folosit şi nu va utiliza yuanul pentru a atenua parţial impactul tarifelor vamale anunţate de SUA, transmite Reuters.
Desemnarea Chinei ca manipulator valutar afectează semnificativ reglementările internaţionale, avertizează PBOC.
----
SUA au acuzat oficial, ieri, China că şi-a slăbit deliberat moneda, yuanul, după ce aceasta a atins pragul simbolic de 7 yuani pentru un dolar, un gest care amplifică şi mai mult tensiunile între cei doi giganţi economici şi nervozitatea pieţelor, relatează AFP.
Secretarul american al trezoreriei, Steven Mnuchin, "din ordinul preşedintelui Donald Trump, a ajuns la concluzia că China şi-a manipulat moneda", indică Departamentul Trezoreriei într-un comunicat. "În urma acestei determinări, secretarul Mnuchin va discuta cu Fondul Monetar Internaţional pentru a elimina avantajul competitiv creat de recentele decizii chineze", se mai menţionează în comunicat.
Decizia luată, ieri, de Beijing de a-şi lăsa moneda să se devalorizeze a provocat o furtună pe pieţele financiare din lumea întreagă. Ea semnalează în fapt o nouă escaladare a războiului comercial declanşat prin taxele vamele punitive de Donald Trump în urmă cu peste un an, pentru a forţa Beijingul să negocieze un acord comercial care să reducă deficitul şi practicile considerate neloiale de Washington.
După căderile de pe pieţele asiatice şi europene, cei trei mari indici de pe Wall Street au înregistrat cea mai proastă zi a anului: Dow Jones Industrial Average a pierdut 2,90%, Nasdaq a pierdut 3,47%, iar indicele S&P 500 s-a devalorizat cu 2,98%.
Moneda chineză a atins pragul simbolic de 7 yuani pentru un dolar, astăzi, un prag la care nu s-a mai ajuns de 11 ani.
Altă consecinţă a tensiunilor sino-americane, agenţia oficială Xinhua a anunţat, în noaptea de duminică spre luni, că firmele chineze au încetat să cumpere produse agricole provenind din SUA.
Aceste decizii ale Chinei urmează după ameninţarea lui Donald Trump de a impune taxe vamale suplimentare pentru cvasitotalitatea importurilor chineze de la 1 septembrie, în pofida reluării negocierilor comerciale la înalt nivel între Washington şi Beijing, care se aflau într-un punct mort din primăvară.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.08.2019, 08:08)
Chiar a declarat asta: din ordinul preşedintelui Donald Trump, a ajuns la concluzia....?
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.08.2019, 09:45)
Comunicatul Departamentului Trezoreriei de pe Twitter mentioneaza "Secretary Mnuchin, under the auspices of President Trump, has today determined that China is a Currency Manipulator."
Este o diferenta importanta intre "sub auspiciile/ patronajul/protectia presedintelui Trump" si "din ordinul presedintelui Trump".
2. din 2029-2032 China e noua SUA
(mesaj trimis de Vali în data de 06.08.2019, 09:05)
Romania va exporta MASIV mancare in China (resurse neprocesate dar si procesate - in functie de cat de isteata e Romania) . . . poate dovedeste istetime sa importe materii prime si sa exporte procesate cu sustinerea segmentului productiv local de materii prime concomitent (prin subventionare usoara sau medie).
Pregatiti o schema de sustinere a agriculturii clasice si bio doar pentru cei ce (detinand terenuri) prin asociere (cooperative) pot dovedi ca pot produce peste un nivel 'x' cantitativ. Coborati presiunea fiscala pe cooperativele mari si foarte mari - incurajand astfel mai mult asocierea. Cooperativele mici sau agricultura de subzistenta nu prea au viitor. Cooperativele mari cu capital de origine straina sa fie supuse unui drept preemptiv al statului roman pentru vanzarea unui x% (10-20-30 % in baza unui pret predefinit si agreat de ambele parti) din productie catre stat in vederea constituirii unor rezerve de uz propriu (pentru cazuri de forta majora) sau pentru vanzarea lor in exterior in baza unor contracte interstatale de livrare multianuale (cu China).
Curand (6-24 luni) vor veni comenzi de mancare si apa si vin din China de o sa va ia cu ameteli.
Purtati-va frumos cu China, nu incercati scheme bolnave de promovare a coruptiei cu ei (nu ai acces la noi decat daca platesti 'comision') ... eu inteleg ca guvernantii Romaniei sunt bolnavi cronic cu sufletul si sunt incapabili de corectitudine, dar cei din China sunt purtatorul efectului de levier care va propulsa economic Romania in urmatorii 10-20 de ani. Asta nu inseamna sa va inchinati la ei (cum au prostul obicei slugile native din diversele guverne ale Romaniei).
Inseamna doar sa aveti relatii bune, promitatoare pentru viitor.
Inca ceva : INCETATI DRACULUI PRIN LEGE SA MAI VINDETI PAMANT LA STRAINI ! Si incetati sa mai cedati exploatarea de resurse ale solului si subsolului in conditii antieconomice catre straini ! Urmeaza in macro-val de inflatie pe decada urmatoare.
In perioada 2020/2021 - 2032/2036 reapare inflatia pe plan modial (punctual, la nivel global hiperinflatie pe elemente volatile -mancare, energie) dar nu din presiunea cererii ci din minimizarea ofertei (probleme climatice).
Dixit!
Care are urechi sa auda si ochi sa citeasca, ferice de el. Care nu, ii urez succes intr-un viitor plin de surprize! :)
Vali.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.08.2019, 10:27)
Da, te cam cred.
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de Lol în data de 06.08.2019, 14:02)
Esti cam fumat cu china ta dute si stai acolo daca e asa bine, si aia din hong kong tot din cauza asta protesteaza ca nu vine China la ei :) cand o sa vina china cu pretentii de o sa piarda romania dreptul de tot pe vreun teritoriu al ei sa vedem atunci o sa mai fie Buna china, cum de altfel au si facut pe la greci si pe la alti, tu tii cu un regim comunist idiotule....
2.3. raspuns (răspuns la opinia nr. 2.2)
(mesaj trimis de Vali în data de 06.08.2019, 18:04)
modul in care raspunzi imi comunica urmatoarele:
1. confunzi relatiile economice cu relatiile politice - seamana dar.... nu rasare!
2. viziunea ta confirma ipoteza mea ca nu ai o minte prea scolita sau educata -China nu poate veni cu pretentii "de o sa piarda Romania de tot pe vreun teritoriu al ei'' ... e vorba strict de relatii economice care pot fi utilizate intr-un mare fel in avantajul Romaniei !
3. relatiile economice cu China pot sa fie un bun hedge fata de eventuale presiuni din partea Rusiei - o aparare MULT MAI BUNA decat armate straine masate pe teritoriul Romaniei (fapt care poate implica potentiala transformare a Romaniei in teren de joaca militara pentru altii - fapt nedorit nici de mine nici de tine).
4. Grecii au fost prinsi economic cu chilotii in vine si s-a profitat de ei. Asta e... eu sustineam relatii economice armonioase,fara avantajul puternic in negociere al unei parti.
5. Intamplarea face sa fiu in individ de centru-dreapta (votant de PNL in general). Dar, dragul meu, asta nu inseamna ca m-a abandonat inteligenta si luciditatea intr-o analiza complexa. Pe mine ma intereseaza interesul 101% al Romaniei. Nu sunt genul care falfaie steagurile SUA si UE in Piata Victoriei fara sa stie ce inseamna si unde va duce ceea ce fac.
6. p.s. UE curand se va destrama... ghinion pentru capetele plecate care cauta stapani la est sau vest la care sa se inchine. Repet: ma intereseaza autonomia, libertatea si prosperitatea Romaniei. Nu pupatul steagului SUA, UE, al Chinei sau al Rusiei!
START THINKING! In economie si geopolitica fiecare e pe turta lui ... nu va mai inchinati la alte state ca nu o sa va vrea nimeni binele mai mult decat ni-l vrem noi noua ca romani! Toti sunt golanashi, pusi pe praduiala! ...prin diverse metode... mai taranoi, ca rusii, sau mai isteti ca UK sau SUA ...
3. fără titlu
(mesaj trimis de Anodin în data de 07.08.2019, 11:14)
Saracii americani :ei care sunt "sfinti "in tot ce fac , au fost "maziliti" de China "comunista" care l-a retrogadat pe "ion".Nu stiu de ce se agita atata americanii din cauza la biata China....(sic)!