SUA: Arhivele Naţionale doresc o anchetă asupra lui Trump

G.U.
Internaţional / 10 februarie 2022

Sursă foto: Facebook

Sursă foto: Facebook

Arhivele Naţionale, însărcinate cu păstrarea documentelor preşedinţilor americani, au cerut justiţiei să deschidă o anchetă asupra lui Donald Trump, a afirmat ieri Washington Post, notează AFP, conform Agerpres.

Gestionarea de către miliardarul republican a arhivelor sale prezidenţiale a fost pusă sub semnul întrebării de mai multe ori în ultimele săptămâni: instituţia a indicat luni că trebuie să recupereze din Florida 15 cutii cu documente pe care Donald Trump le-a luat cu el după ce a părăsit Washingtonul în ianuarie 2021. Printre documentele din aceste casete se numără scrisori de la Barack Obama şi liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Or, conform unei legi din 1978, orice preşedinte american trebuie să transmită Arhivelor Naţionale toate e-mailurile, scrisorile şi alte documente de lucru.

Săptămâna trecută, această instituţie a mai dezvăluit că fostul lider avea obiceiul de a rupe unele dintre documentele sale de lucru, o altă practică contrară legii din 1978.

Anumite foi de hârtie au fost "lipite cu scoci" de "responsabili de gestionarea documentelor de la Casa Albă", altele lăsate aşa cum erau, au spus acestea. Unele dintre aceste documente au fost transferate de Arhive către o comisie a Camerei Reprezentanţilor care anchetează rolul lui Donald Trump în asaltul asupra Capitoliului lansat de partizanii săi.

Solicitate de AFP, Arhivele Naţionale şi Departamentul american al Justiţiei nu au dorit să confirme sau să infirme cererea instituţiei de a deschide o anchetă asupra lui Donald Trump.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb