SUA pregătesc un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina

F.D.
Internaţional / 12 martie

SUA pregătesc un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina

SUA pregătesc un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, care s-ar putea ridica la 400 milioane de dolari, au declarat marţi pentru Reuters doi oficiali americani, prima măsură de acest gen în ultimele luni, în condiţiile în care fondurile suplimentare pentru Kiev rămân blocate de liderii republicani din Congres, relatează Agerpres.

Cei doi oficiali, care s-au exprimat sub protecţia anonimatului, au declarat că un anunţ în acest sens este aşteptat în cursul zilei de marţi.

Unul dintre ei a declarat că finanţarea acestui pachet provine din creditele rambursate Pentagonului pentru achiziţii recente.

Armata americană a făcut achiziţii uriaşe de muniţii şi vehicule pentru a reface stocurile trimise în Ucraina.

Ultima operaţiune a fost în decembrie 2023, când fondurile pentru refacerea stocurilor au ajuns la zero.

Utilizarea fondurilor care au fost returnate pentru refacerea stocurilor deschide o fereastră îngustă pentru a permite trimiterea urgentă a mai multor ajutoare din stocurile existente, în timp ce administraţia Biden aşteaptă ca finanţarea suplimentară să fie aprobată de legiuitori.

Preşedintele democrat al SUA, Joe Biden, a sprijinit ajutorul militar acordat Ucrainei de la invazia pe scară largă a Rusiei în 2022, în timp ce probabilul său adversar republican în alegerile preconizate în 5 noiembrie în SUA, fostul preşedinte Donald Trump, are o atitudine mai izolaţionistă, remarcă agenţia de presă citată.

Camera Reprezentanţilor se află sub presiune pentru a aproba un pachet de securitate naţională de 95 de miliarde de dolari care să suplimenteze ajutorul pentru Ucraina, Israel, precum şi pentru zona Indo-Pacific.

Această lege a fost aprobată de Senat cu 70 de voturi pentru şi 29 împotrivă, dar preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, un aliat al fostului preşedinte Donald Trump, a refuzat până acum să convoace un vot asupra respectivului proiect de lege, care ar oferi 60 de miliarde de dolari în plus pentru Ucraina, la mai mult de doi ani după ce Rusia a lansat o invazie pe scară largă în această ţară.

Totodată, şefii agenţiilor de informaţii din SUA au făcut marţi presiuni asupra membrilor Camerei Reprezentanţilor pentru a aproba de urgenţă asistenţa militară suplimentară pentru Ucraina, afirmând că aceasta nu numai că ar stimula Kievul în lupta cu Rusia, dar ar descuraja agresiunea chineză, potrivit Reuters.

"Aceasta are consecinţe pentru interesele americane care merg direct la interesele noastre în Indo-Pacific", a declarat directorul CIA, Williams Burns, în cadrul audierii anuale în Comisia pentru serviciile de informaţii din Camera Reprezentanţilor privind ameninţările mondiale la adresa securităţii SUA.

"Un astfel de rezultat va alimenta ambiţiile liderilor chinezi şi va submina încrederea pe care partenerii şi aliaţii noştri din Indo-Pacific o au în fiabilitatea noastră", a spus Burns.

Mike Turner, preşedintele Comisiei pentru serviciile de informaţii din Camera Reprezentanţilor, a declarat că unii membri ai Congresului sprijină ajutorul acordat Ucrainei, dar - "cred eu, în mod eronat" - susţin că Kievul îşi poate permite o întârziere.

Burns a subscris afirmaţiei sale. "Văd deja că armata ucraineană îşi raţionalizează muniţia, deja îi puteţi vedea devenind mai vulnerabili la atacurile ruseşti din aer, cu drone, cu rachete, cu avioane", a afirmat el în faţa comisiei.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Nu se poate, doar a spus Trump si hOrban ca ei incheie "Military Special Operation" si nu le mai dau Ucrainienilor nici un forint:-)

    400 milioane de dolari ???

    dar Biden a promis de anul trecut 60 miliarde $ !? 

    pai, numai cheltuielile aparatului bugetar din Ucraina,

    are nevoie de 1,5 miliarde euro/lunar ajutor extern !!!  

    1. Au 300 miliarde de USD conturile mujice blocate:-)...Le ajung pentru 10 ani de "Special Military Operation"...Putler sa reziste atata:-)

      Occidentul are bunuri/conturi/investitii blocate in Rusia,

      de cca. 580 miliarde $,asa ca rusii a abia asteapte confiscarea

      conturilor externe blocate in occident, ca sa iasa in castig  

      Voi mujicii traiti inca in anul 1917...La West Point e o vorba, "Amatorii discuta strategii, profesionistii discuta logistica":-)...Ce ati blocat voi in mujicia sunt bunuri fizice...pe care oricum nu sunteti in stare sa le fructificati. Nu aveti, kn ow how, nu aveti tehnologie, nu aveti finantare, nu aveti lanturi de aprovizionare, nu aveti piata de desfacere:-)...or sa stea si se vor degrada, fara sa beneficiati cu nimic de confiscarea lor. Daca aveati toate astea nu aveati nevoie sa vina investitori externi:-)...Voi nu mai exportati motorina si benzina, pentru ca nu aveti expertiza tehnica, tehnologia si kn ow how-ul...cum va cad puturile raman inchise...anul trecut ati "redus" productia cu 1 milion de barili pe zi datorita "competentei":-)...Sunt curios anul asta cu, cat o sa "reduceti" iar productia ca sa "inghete" occidentul de frig:-)

      Foarte slabut coment,

      dar stii ca din petrolul rusesc rafinat de unguri, 

      este satisfacut 65 % din consumul armatei din Ucraina, 

      deci practic fara combustibil rusesc,adio razboi, 

      ca din USA ar fi imposibil de adus prin mari si tari, 

      foarte interesant acest conflict militar,mai ales

      din punct de vedere economic si investitional  

      Cand spui intruna "mujici", te privesti in oglinda alaturi de ai tai?

      Probabil daca m-as uita intr-o oglinda "mujica"...Din fericire ma uit intr-o oglinda cu reflexie de lume libera:-)

      "Din petrolul rusesc rafinat de unguri este satisfăcut 65% din consumul armatei din Ucraina" ???? Ce aberații mai puteți scrie pe aici. Cea mai mare parte din necesarul de combustibil al armatei Ucrainei provine din România și Bulgaria ( peste 50%).

    Ăștia sunt banii de retragere ca să nu mai rămână tot armamentul ca în Afganistan. Ii baga și pe ăștia in datoria ucrainei.Bine jucat zeghe!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb