SUA:  Vânzări record de arme în ultimele luni

G.U.
Miscellanea / 2 iulie 2020

 Vânzări record de arme în ultimele luni

În Statele Unite, verificările de cazier pentru achiziţia sau posesia unei arme de foc au atins niveluri istorice, continuând trendul apărut anul acesta în contextul pandemiei, recesiunii economice, protestelor şi apelurilor la reducerea finanţării poliţiei, transmite Associated Press, conform HotNews.ro.

Statisticile publicate joi de FBI arată că luna trecută s-au făcut 3,9 milioane de verificări de persoane, aceasta fiind cea mai mare cifră de după 1998, anul când s-a creat acest sistem pentru ca cei cu cazier sau interdicţii să nu poată cumpăra sau deţine o armă de foc.

Recordul anterior fusese stabilit în martie, când s-au făcut 3,7 milioane de interogări în sistem. Toate săptămânile din luna iunie sunt în top zece al săptămânilor cu cele mai multe verificări de cazier.

Până la mijlocul anului 2020 au fost făcute peste 19 milioane verificări în baza de date a sistemului, mai mult decât în tot anul 2012 şi decât în fiecare an de dinainte.

Aceste căutări în baza de date sunt un indicator cheie pentru vânzările de arme, dar statisticile FBI includ şi verificările pentru autorizaţii care necesită, în unele state, purtarea unei arme de foc. Fiecare verificare poate fi făcută, însă, şi pentru vânzarea mai multor arme.

Aproape 2,4 milioane de arme au fost vândute în iunie, o creştere de 145% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, experţii atribuind şocanta cifră tulburărilor de după cazul George Floyd, notează şi Fox News.

Astfel, luna trecută au fost vândute 2.387.524 de arme, potrivit statisticilor publicate de Small Arms Analytics and Forecasting. Iunie a fost a patra lună de anul acesta cu creşteri mari ale vânzărilor de arme, după martie (+85,3%), aprilie (+71,3%) şi mai (+80,2%).

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2945
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9447
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.6265

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb