SUA:  Washingtonul trimite Ucrainei muniţie şi echipamente de apărare antiaeriană

G.D.
Internaţional / 2 iulie 2022

Washingtonul trimite Ucrainei muniţie şi echipamente de apărare antiaeriană

Pentagonul a anunţat ieri un nou ajutor militar destinat Ucrainei, în valoare de 820 de milioane de dolari format din rachete, obuze şi echipamente de apărare aeriană pentru a face faţă armatei ruse în confruntările din sudul şi estul ţării, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Acest al 14-lea set de echipamente include două sisteme antiaeriene, patru radare de contra-baterie, rachete pentru lansatoarele de rachete multiple americane Himars, recent sosite pe câmpul de luptă, şi până la 150.000 de obuze de 155 mm.

Sistemele de apărare antiaeriană NASAMS, care pot lansa rachete sol-aer cu rază scurtă şi medie de acţiune, sunt produse de compania americană Raytheon şi de grupul norvegian Kongsberg. Operate de la distanţă, acestea vor permite armatei ucrainene să lupte împotriva aviaţiei ruse, inclusiv a dronelor, precum şi a rachetelor de croazieră.

"Statele Unite continuă să colaboreze cu aliaţii şi partenerii noştri pentru a oferi Ucrainei echipamentul necesar unui câmp de luptă în evoluţie", a afirmat într-un comunicat Todd Breasseale, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Acesta a subliniat "cooperarea Norvegiei pentru a permite livrarea istorică de către SUA a sistemelor moderne de apărare aeriană care vor ajuta Ucraina să se apere împotriva atacurilor aeriene brutale ale Rusiei".

Acest nou lot de echipamente, preluat din stocurile militare existente, creşte suma totală a asistenţei SUA pentru Kiev la 6,9 miliarde de dolari de la începutul invaziei ruse, pe 24 februarie.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Biden instigă la război, pentru a nu falimenta industria lor de război, în care activează 40 de milioane de americani – înrolați și îi producție - , și care vrea să-și vândă armele, în care a investit numai în 2021 enorma sumă de 801 miliarde de dolari – după cum spune SIPRI.

    Deci, SUA alocă 801 miliarde/an, pentru a produce instrumente de ucidere în masă! Pentru români înseamnă de 3,6 ori mai mult decât PIB-ul României în 2022! Va fi Pace? Niciodată! 

    Ce avem noi cu diferendele din lumea slavă!? Câștigăm ceva? Nu! Pierdem? Da! Enorm! 

    Provocările SUA la adresa Rusiei, sub masca NATO, o să ne iasă pe nas! 

    Criza se adâncește dar nu din culpa românilor! Românii coloniști fără nici un cuvânt la ei în țară! 

    1. Zelinski si armata lui trebuie sa iasa din orase si sa lupte barbateste, in camp deschis. Ca acum o lume intreaga le-a dat arme si bani.

      Ucraina, Armata Ucrainei lupta exclusiv in orase si localitati.  

      Armata Ucrainei nu este si nu a fost interesata de urmarile catastrofale pentru populatia Ucrainei si bunurile acesteia in cazul angajarii luptelor in localitati  

      Istoria omenirii nu a mai cunoscut asemenea atitutine, de dezinteres, de ignorare, de expunere a localitatilor si populatiei propiei tari la distrugere si exterminare, din partea propiei armate.  

      Armata Ucrainei nu a auzit ca in caz de razboi, actiunile de lupta trebuiesc duse avand in vedere si protectia populatiei si a teritoriului.  

      Armata Ucrainei trebuie sa se apere pe pozitii situate in afara localitatilor, ca au destule puncte tari unde sa organizaze apararea.  

      Orasele si populatia Ucrainei nu mai trebuie sa fie expuse distrugerii si exterminarii.

      Aceasta daca armata Ucrainei nu este o armata de lasi.  

      Russii ofera adevaratul model de lupta barbateasca, ucrainienii sa faca bine sa invete. Intai se lauda cat sunt de puternici, apoi bombardeaza si impusca ca orbii tot ce misca si nu misca, dupa aia se lauda ca au invins, ulterior se retrag, intre timp fac o multime de dezmintiri si declaratii mincinoase si contradictorii, apoi se strang si incep noi bombardamente, la inaintare pe teren baga mercenari si trupele locale din Donbass, apoi se scormonesc prin depozitele sovietice si mai gasesc ceva rachete foarte precise din anii 60 si obuze un pic ruginite dar functionale cu care le mai ard o tura de bombardament, intre timp mai omoara niste civili, mai deporteaza niste copii, mai fura niste lenjerie si niste masini de spalat si le asorteaza cu o multime de noi dezmintiri si declaratii mincinoase si contradictorii, si tot asa. Barbati adevarati, tot unul si unul, dupa chipul si asemanarea virilului septuagenar ce sta adanc pitit in buncare si se crede pe rand sau simultan diverse personaje istorice si viseaza la chestii macho.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb