SUB ACUZAŢIA DE LUARE DE MITĂ, Procurorii au arestat preventiv 5 agenţi ai Poliţiei Rutiere

Marius Constantin
Anticorupţie / 13 mai 2015

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 11 agenţi ai Poliţiei Municipiului Brăila - Biroul Rutier, Biroul de ordine publică şi Serviciul Rutier, care primeau mită de la şoferi pentru a nu sancţiona încălcările normelor legale referitoare la regimul rutier, arată un comunicat transmis astăzi redacţiei de către Ministerul Public.

Referatul procurorilor menţionează că inculpaţii - Bălan Cristian, Paraleu Alin-Petrişor, Pascu Dragoş, Podaru Fănel, Bunea Marius, Meiroşu Daniel, Oprescu Florian-Valentin, Hagiu Daniel, Simion Marius, Meiroşu Cosmin-Valentin, Ion Emanuel - şi-au folosit funcţia deţinută pentru a înlesni unele activităţi ilicite şi, implicit, pentru a obţine foloase necuvenite.

În momentul opririi în trafic, agenţii de poliţie cercetaţi le prezentau persoanelor oprite abaterile săvârşite, subliniind că sancţiunile sunt destul de mari. În acest context, inculpaţii făceau aprecieri cu referire la cuantumul mare al amenzilor, pentru a crea, în percepţia şoferilor, ideea că măsurile legale ce trebuie aplicate sunt unele aspre şi că, prin urmare, ar fi mai convenabilă remiterea unor sume de bani cu titlul de mită.

Procurorii precizează, de asemenea, că practica de a primi mită era un lucru obişnuit pentru inculpaţi, iar aceştia îşi făceau planuri despre sumele pe care urmau să le primească. Sumele percepute de agenţi erau între 500 de lei şi 1.500 de lei.

În cursul zilei de ieri, inculpaţii au fost prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, cerere care a fost admisă pentru inculpaţii Bălan Cristian, Pascu Dragoş, Meiroşu Daniel, Oprescu Florian-Valentin şi Ion Emanuel, pe numele cărora a fost emis mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile, pentru ceilalţi 6 dintre aceştia instanţa dispunând măsura arestului la domiciliu. De asemenea, faţă de cei 11 inculpaţi procurorii au dispus măsura controlului judiciar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb