SUPLIMENT CRYPTO Utilizatorii de criptomonede au depăşit 100 de milioane, la nivel mondial

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 1 martie 2021

Utilizatorii de criptomonede au depăşit 100 de milioane, la nivel mondial

Peste 100 de milioane de oameni din întreaga lume folosesc în prezent criptomonede, potrivit unor rapoarte ale Crypto.com.

În luna ianuarie au existat 106 milioane de utilizatori crypto la nivel mondial, după o creştere de 16% a participanţilor doar în prima lună a anului, conform datelor Crypto.com.

Totodată, un sondaj al grupului de consultanţă financiară deVere a constatat că 70% dintre clienţii săi cu vârsta de peste 55 de ani investiseră deja în monede digitale sau intenţionau să facă acest lucru, în 2021, în ciuda faptului că bitcoin şi alte criptomonede sunt puternic associate, în general, cu investitori mai tineri şi milenari.

Raportul Crypto.com spunea că ascenţiunea preţului bitcoin şi a altor monede digitale a fost un factor cheie al interesului crescut pentru criptomonede.

Bitcoin a atins un maxim istoric de peste 58.000 de dolari luna trecută, înainte să sufere o devalorizare.

Iunie şi august în 2020 şi ianuarie în 2021 au fost "luni excepţional de puternice" pentru creşterea numărului de utilizatori cripto, potrivit managerului de cercetare al Crypto.com Kevin Wang.

"Ceea ce observăm este că perioadele de creştere puternică a numărului de utilizator vin după perioade de performanţă puternică a valorii bitcoin", a declarat Kevin Wang.

Crypto.com a citat, de asemenea, un boom al Ethereum şi adoptarea criptomonedelor instituţionale de către PayPal şi MicroStrategy, ca un interes major.

Nigel Green, director executiv al grupului deVere, a declarat că sondajul intern al firmei a scos în faţă boom-ul recent al criptomonedelor care "a captat atenţia oamenilor din întreaga lume - şi nu doar a generaţiilor tinere, aşa-numite digital native".

Cifra Crypto.com de 106 milioane de utilizatori de criptomonede a fost identificată prin analiza datelor din blockchain-urile pe care se bazează criptomonedele, precum şi date din sondaje şi tranzacţii.

Platforma a transmis că o serie de dificultăţi s-au aplicat cercetării. Acestea includ dificultăţi în a şti dacă utilizatorii de pe lanţ încă mai deţin crypto şi în a identifica comercianţii care nu tranzacţionează sau folosesc exchangeuri, ceea ce ar putea însemna că cifra ar putea varia în ambele direcţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb