ZIARUL BURSA

01 martie 2021
Ediţia din 21.11.2024
Grafică de MAKE

Preţul petrolului - aşteptat să aibă cea mai rapidă creştere din ultimii 30 de ani

A.V.Materii Prime / 1 martie 2021

Bancile de investiţii estimează 100 de dolari barilul, în 2022  

Bank of America, Socar Trading şi Energy Aspects au cele mai ridicate estimări legate de cotaţia ţiţeiului Brent, în următorii doi ani

Băncile de investiţii şi traderii de ţiţei anticipează creşterea preţurilor de pe piaţa internaţională de profil în următorii doi ani, es­timările în materie arătând chiar o cotaţie a ţiţeiului european de tip Brent de 100 de dolari pe baril, în condiţiile în care scade producţia din SUA, pe fondul îngheţului produs la începutul acestei luni în Texas.

Marş forţat către o nouă eră a întunericului

Călin RecheaInternaţional / 1 martie 2021

Călin Rechea

Apar tot mai multe "semne" că se apropie o nouă eră a întunericului pentru Occident. Nu, nu este vorba despre venirea lui Sauron, ci doar despre efectele catastrofale ale deciziilor luate de politicieni inepţi, ignoranţi, ipocriţi şi ticăloşi.

ISTORICUL PRIVATIZĂRII ÎN ROMÂNIA (9) Contractele de închiriere ale BTT, după intrarea AVAS în acţionariat

Mircea UrsacheMacroeconomie / 1 martie 2021

Mircea Ursache

După ce AVAS a redevenit acţionar, SC BTT SA a încheiat alte 5 contracte de închiriere, astfel:

1. contractul de locaţiune nr. 1106/08.05.2007, încheiat cu SC Front Lake View SRL, pe o durată de 1 an, în temeiul deciziei CA nr. 08/24.01.2007, a hotărârii AGA nr. 13/06.03.2007 si a emiterii mandatului special nr. 10254/17.04.2007, având ca obiect Baza BTT Pantelimon în suprafaţă de 84.329,11 mp şi construcţiile edificate pe acesta, preţul chiriei fiind de 2.500 Euro/lună la care se adaugă TVA.

Analiştii decelează expectaţii inflaţioniste în pieţele de capital

Analiştii decelează expectaţii inflaţioniste în pieţele de capital

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 1 martie 2021

Adrian Codirlaşu, CFA România: "Deocamdată, injecţiile masive de lichiditate s-au văzut în preţul activelor şi mai puţin în preţul bunurilor de consum"  

Aurelian Dochia: "Probabil că Rezerva Federală va continua politica monetară laxă pe care a avut-o până acum"

Randamentele titlurilor de stat ale SUA au urcat puternic săptămâna trecută, influenţând semnificativ piaţa de acţiuni, iar analiştii consultaţi de ziarul BURSA sunt de părere că evoluţia recentă din piaţa titlurilor Statelor Unite reflectă, în primul rând, aşteptări de creştere a inflaţiei în cea mai mare economie a lumii.

Dumitru Chisăliţă: "Vreau să atrag atenţia că în 10 ani de zile, dacă noi nu venim cu nişte planuri concrete privind sărăcia energetică, numărul acestor consumatori va creşte semnificativ iar în 2050, din calculele noastre, jumătate din populaţia României va fi în sărăcie energetică acută, coroborând cu îmbătrânirea accentuată pe care o avem şi nivelul pensiilor care sunt previzionate să le preluăm".

DUMITRU CHISĂLIŢĂ, PREŞEDINTE ASOCIAŢIA ENERGIA INTELIGENTĂ: "Proiectul legii consumatorului vulnerabil se limitează la cum să dea bani unor oameni"

M.G.Companii / 1 martie 2021

Este trist faptul că după 10 ani de discuţii pe tema legii consumatorului vulnerabil autorităţile îşi propun doar să acorde nişte bani şi nu să combată sărăcia energetică, a declarat, vineri, Dumitru Chisăliţă, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă (AEI), în cadrul unei conferinţe organizate de publicaţia dcnews.ro. Chisăliţă a afirmat că dacă nu se iau măsuri, până în 2050 jumătate din populaţia ţării va trăi în sărăcie energetică acută.

Criptomonedele - sirene ale sistemului financiar

SUPLIMENT CRYPTO Criptomonedele - sirene ale sistemului financiar

Adelina ToaderBănci-Asigurări / 1 martie 2021

Adelina Toader

Criptomonedele precum Bitcoin, Ethereum sau Litecoin au atras, în ultimii ani, atenţia profesioniştilor din tehnologia informaţiei, economiş­tilor, investitorilor, băncilor, gu­vernelor şi chiar poliţiei. Definiţia exactă a acestora este încă în discuţie. Nu există un acord dacă monedele virtuale pot fi considerate bani sau nu, dar cercetătorii încearcă să le încadreze în teoriile banilor.

Adrian Mitroi

SUPLIMENT CRYPTO / ADRIAN MITROI, INSTRUCTOR DE FINANŢE COMPORTAMENTALE: "Avatarul bitcoin seamănă cu petrecerea oferită de Stephen Hawking pentru călătorii în timp"

Bănci-Asigurări / 1 martie 2021

Spălarea banilor şi impozitarea par să fie două dintre riscurile pe care le prezintă criptomonedele, subliniază Adrian Mitroi, instructor de finanţe comportamentale. Acesta ne-a transmis: "Două dintre cele mai puternice femei lider ale momentului (Christine Lagarde, preşedintele Băncii Centrale Europene şi Janet Yellen, secretarul Trezoreriei SUA), dar şi altele două, la fel de puternice dar mai ocupate acum cu pandemia (Kamala Harris, vicepreşedintele SUA şi Ursula von der Leyen, pre­şedintele CE), au comentat premonitoriu şi deloc prietenos despre crip­toactive, din punctul de vedere al riscului de spălarea banilor.

MFP: Proiectul legislativ privind autorizarea furnizorilor de portofele digitale - în curs de elaborare

SUPLIMENT CRYPTO MFP: Proiectul legislativ privind autorizarea furnizorilor de portofele digitale - în curs de elaborare

Bănci-Asigurări / 1 martie 2021

Autorizarea şi/sau înregistrarea, precum şi acordarea şi retragerea avizului tehnic în cazul furnizorilor de servicii de schimb între monede virtuale şi monede fiduciare şi furnizorilor de portofele digitale se stabileşte prin hotărâre a Guvernului, elaborată de Ministerul Finanţelor (MF) împreună cu Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) şi cu Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB), cu avizul Ministerului Afacerilor Interne (MAE) şi cel al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), potrivit reprezentanţilor MF.

Claudiu Cazacu

SUPLIMENT CRYPTO / CLAUDIU CAZACU, CONSULTING STRATEGIST XTB ROMÂNIA: "Bitcoin poate avea un rol de diversificare în portofolii, dar nu putem afirma hotărât că ar fi un activ de refugiu"

Bănci-Asigurări / 1 martie 2021

"Deciziile de investire/dezinvestire în criptomonede sunt luate deseori sub influenţa unor ştiri de ultimă oră, generând reacţii emoţionale"  

"Dacă autorităţile de reglementare vor merge pe o linie dură, valoarea bitcoin şi, mai ales, a altor monede virtuale ar putea fi foarte sever afectată"

"Dacă se va reuşi evitarea unui scenariu de interzicere a bitcoin şi altor monede similare în marile economii ale lumii, rolul acestora ar putea fi unul în creştere în diferite zone ale ecosistemului financiar"

Reporter: Care sunt factorii care explică volatilitatea puternică a criptomonedelor în general, în comparaţie cu alte clase de active?

Claudiu Cazacu: Monedele virtuale au caracteristici diferite de alte clase de active: un calcul în stil clasic al valorii intrinseci nu este posibil, lichiditatea este deosebit de fluctuantă în timp, participanţii la piaţă nu au întotdeauna un plan bine stabilit, iar deciziile de investire/dezinvestire sunt luate deseori sub influenţa unor ştiri de ultimă oră, generând reacţii emoţionale.

George Rotariu

SUPLIMENT CRYPTO / GEORGE ROTARIU, CEO BITCOIN ROMÂNIA: "Bitcoin va ajunge la un milion de dolari, în următorii cinci ani"

Bănci-Asigurări / 1 martie 2021

"Astăzi, cel mai bun mod de a stoca valorile este bitcoinul"  

"Aşteptăm cu optimism reglementarea pieţei criptomonedelor"

"Până acum, tehnologia blockchain nu a avut nicio breşă"

Reporter: Ce impact a avut pentru Bitcoin România dinamica din ultimele luni a monedei virtuale Bitcoin?

George Rotariu: Orice creştere din orice piaţă aduce cu sine mai multă activitate.

Agustin Cars­tens, directorul general al BIS, a condamnat bitcoin, afirmând că este "o combinaţie între o bulă, un sistem Ponzi şi un dezastru ecologic" şi a spus că "sprijină" instituţiile de masă şi devine o "ame­ninţare pentru stabilitatea financiară".

SUPLIMENT CRYPTO BIS: 20% din lume, posibil să treacă la bani digitali în următorii trei ani

Bănci-Asigurări / 1 martie 2021

Băncile centrale au în vedere să emită propriile monede digitale în următorii trei ani, potrivit unui sondaj realizat de Banca pentru decontări internaţionale (BIS), o instituţie financiară internaţională deţinută de băncile centrale care "încurajează cooperarea monetară şi financiară internaţională şi serveşte ca bancă pentru băncile centrale".

Ion Andreescu.Femei în parc

PLASAMENTE ALTERNATIVE Mărţişor

Marius TiţaInvestiţii Personale / 1 martie 2021

Marius Tiţa

Mic şi obraznic este măr­ţişorul acesta, pe care îl sărbătorim la început de martie, prima lună de primăvară. De fapt, mărţişorul este chiar martie, plin de viaţă renăs­cândă, zănatic şi obraznic, hormonal şi romantic, plin de rituri şi ritualuri. Mărţişorul este expresia artistico- emoţională a primăverii, cu toată încărcătura anterior enunţată.

Sursa foto: Facebook/Raluca Turcan

Bugetul de stat încinge dezbaterile din Parlament

George MarinescuPolitică / 1 martie 2021

Bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat intră în plenul Parlamentului. Este pentru a doua oară în ultimii trei ani, când bugetul de stat urmează să fie dezbătut şi adoptat în luna martie, deşi conform legislaţiei în vigoare, acesta ar fi trebuit conturat încă de la finalul anului trecut.

Virgil Popescu

VIRGIL POPESCU, MINISTRUL ENERGIEI: "Fiecare furnizor are obligaţia să transmită clienţilor cea mai bună ofertă de piaţă concurenţială"

M.G.Companii / 1 martie 2021

Fiecare furnizor are obligaţia să transmită clienţilor, în următoarele şase luni, cea mai bună ofertă de piaţă concurenţială, a spus, vineri, Virgil Popescu, ministrul Energiei, în cadrul unei conferinţe organizate de publicaţia dcnews.ro. Popescu a afirmat că se aşteaptă ca în luna februarie facturile la energie electrică să scadă.

Drepturile omului şi realismul politic

Cristian PîrvulescuEditorial / 1 martie 2021

Cristian Pîrvulescu

La două zile după ce Administraţia Biden a declasificat un raport al CIA care-l incriminează pe prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman că a "aprobat" operaţiunea de "capturare sau ucidere" a jurnalistului Jamal Khashoggi, Viktor Orban s-a vaccinat duminică cu vaccinul chinezesc Sinopharm.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
O nouă sesiune de scădere pentru indici

BVB O nouă sesiune de scădere pentru indici

A.I.Piaţa de Capital / 1 martie 2021

Tranzacţii de 54,3 milioane lei, sub media zilnică a anului  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii în scădere, în ton cu deprecierile din pieţele europene, într-un context marcat...

MACRO NEWSLETTER 1 Martie 2021

MACRO NEWSLETTER 1 Martie 2021

Macroeconomie / 1 martie 2021

Preţurile importurilor din Germania şi-au temperat scăderea anuală şi în ianuarie 2021, până la 1,2%, de la 3,4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare peste aşteptări, de 1,9%, după un avans de 0,6% în luna anterioară.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo