Surse: Acţionarii SIF Muntenia au aprobat răscumpărarea a 37 milioane de titluri

MIHAI GONGOROI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 aprilie 2019

Surse: Acţionarii SIF Muntenia au aprobat răscumpărarea a 37 milioane de titluri

Actualizare - Cele 37,036 milioane de acţiuni răscumpărate vor fi anulate în scopul reducerii capitalului social, iar operaţiunile de piaţă prin care va fi îndeplinit programul include şi posibilitatea derulării unor oferte publice de răscumpărare, se arată în comunicatul emitentului transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

De asemenea, acţionarii au mai aprobat şi programul de administrare a SIF Muntenia şi bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul în curs, potrivit căruia compania preconizează că va realiza un profit brut de 30,9 milioane lei.

-----

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor de la SIF Muntenia (SIF4) a votat, ieri, în favoarea derulării unui program de răscumpărare, res-pectiv în favoarea propunerii de repartizare a profitului net obţinut anul trecut în scopul derulării operaiunii de piaţă, potrivit surselor noastre.

Acţionarii societăţii de investiţii financiare au avut pe masă, în adunarea generală a acţionarilor, două propuneri de repartizare a profitului de aproape 22,8 milioane de lei realizat în 2018. Prima dintre acestea avea în vedere acordarea unui dividend brut de 0,019 lei/acţiune, echivalentul unui randament brut de 3,1% faţă de ultima cotaţie de vineri a titlului SIF4, de 0,61 lei, suma totală propusă a fi acordată acţionarilor, de 15,33 milioane de lei, reprezentând 67,25% din profitul anului trecut.

Potrivit surselor noastre, varianta agreată de către acţionarii SIF4 presupune repartizarea întregului profit din 2018 către "alte rezerve, reprezentând surse proprii de dezvoltare ale societăţii" şi demararea unui program de răs-cumpărare a cel mult 37,036 milioane de acţiuni SIF4, reprezentând 4,59% din totalul acţiunilor emise de societatea de investiţii financiare.

"Scopul propunerii este de a creşte valoarea acţiunilor şi de a reduce dis-count-ul la care se tranzacţionează acţiunile SIF Muntenia la BVB", se explică în convocatorul SAI Muntenia Invest.

Unul dintre acţionarii SIF4 ne-a confirmat că a fost aprobat un preţ minim la care ar trebui să se achiziţioneze acţiunile proprii de 0,1 lei/titlu, cel maxim fiind de 1,56 lei/titlu (Valoarea Unitară a Activului Net de la finalul anului 2018), programul urmând să se deruleze pe o perioadă de cel mult 18 luni de la data publicării hotărârii acţionarilor în Monitorul Oficial.

În prezent, titlurile SIF Muntenia se tranzacţionează la un discount de 63% faţă de Valoarea Unitară a Activului Net (VUAN) de la data de 29 martie 2019, cel mai mare dintre toate componentele care compun indicele BET-FI.

În acelaşi timp, conform uneia dintre surse, acţionarii SIF Muntenia au mai aprobat un punct de pe ordinea de zi referitor la adăugarea unui nou alineat la Actul Constitutiv în sensul stabilirii duratei contractului de administrare încheiat între SIF4 şi SAI Muntenia Invest, administratorul extern al societăţii, la patru ani.

Iniţial se propusese o durată de 25 de ani, care a fost respinsă de către ASF, ne-a precizat o sursă apropiată situaţiei.

Totodată, unul dintre acţionarii prezenţi la cele două adunări generale de ieri ne-a mai declarat: "S-a întrebat în sală de ce s-a propus pe 25 de ani şi de ce s-a respins, iar argumentaţia a fost că ASF nu trebuia să respingă din moment ce ei aveau deja (contract de administrare) pe termen nelimitat. A trebuit să o facă pe baza noilor reglementări".

SIF Muntenia este singurul dintre cele cinci SIF-uri care este administrată extern.

"Nimeni nu este foarte mulţumit de discount-ul atât de mare. Nici pentru ei (n.r. administratori) nu e bine, iar din perspectiva aceasta programul de răs-cumpărare vine bine. Va reduce dis-count-ul şi mai ales că vor cumpăra la un preţ foarte mic", ne-a subliniat acţionarul în legătură cu programul de răscumpărare aprobat, respectiv dis-count-ul din piaţă pe care îl afişează titlul emitentului.

SIF Muntenia are o capitalizare de piaţă la BVB de circa 492 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Tot din sursă sigură Buică Marian Nicușor a fost prezent în sală la AGA din 22.04.2019 de la sif 1.

    Așadar ce să credem? 

    Deci dividende pt 2018 abia peste 1 an si jumatate. O fi bine?

    1. E dupa politica sif 1.

      Asa ar trebui si remunerati administratorii si directorii exact la 1 an si jumatate.O fi bine oare? 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb