Surse: "Aston Martin" ţinteşte o evaluare de până la 5 miliarde de lire într-o potenţială listare

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 ianuarie 2018

Surse: "Aston Martin" ţinteşte o evaluare de până la 5 miliarde de lire într-o potenţială listare

Producătorul britanic de autoturisme sport "Aston Martin" ţinteşte o evaluare de până la 5 miliarde de lire sterline (6,8 miliarde de dolari) în cadrul unei potenţiale oferte publice iniţiale, potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

Acestea declară că "Aston Martin" a purtat discuţii preliminare cu consultanţii pe marginea unei evaluări. Interesul investitorilor pentru o listare în acest an a companiei ar putea fi susţinut de extinderea operaţiunilor sale pe segmentul profitabil al SUV-urilor, începând din 2019, mai afirmă sursele.

O eventuală ofertă publică iniţială derulată de "Aston Martin" la Bursa din Londra, în cursul acestui an, va consolida revenirea acestei mărci renumite şi va reprezenta un test semnificativ al apetitului investitorilor pentru companiile britanice înainte de ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, prevăzută pentru martie 2019.

Compania a depăşit anul trecut, pentru prima dată după 2008, 5.000 de unităţi livrate şi se aşteaptă să anunţe rezultate financiare peste propriile estimări pentru 2017: un profit operaţional ajustat Ebitda (înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări) de 180 de milioane de lire sterline, la vânzări de peste 840 de milioane de lire.

Sursele au subliniat că evaluarea mai sus menţionată este o estimare preliminară şi nu a fost luată deocamdată vreo decizie cu privire la o posibilă listare, în condiţiile în care consultanţii iau în calcul şi alte opţiuni pentru constructorul de maşini.

Simon Sproule, purtător de cuvânt al companiei, a declarat: "Aşa cum ne este politica, Aston Martin nu comentează pe marginea speculaţiilor privind viitorul său acţionariat ori restructurarea capitalului".

Compania este controlată de "Investindustrial Advisors" Ltd., care nu a dorit să facă vreo declaraţie cu privire la informaţia publicată de Bloomberg, şi de "Kuwaiti Investment Dar".

"Aston Martin" va începe în 2019 construcţia modelului DBX (SUV) la noua sa fabrică din Ţara Galilor.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb