Surse: Banca Chinei investighează datele privind împrumuturile neperformante din sistem

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 mai 2016

Banca centrală a Chinei (PBOC) investighează acurateţea datelor referitoare la creditele neperformante (NPL) publicate de instituţiile financiare ale ţării, pe fondul sporirii temerilor privind situaţia sistemului bancar chinez, au declarat, ieri, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Departamentul de stabilitate financiară din cadrul PBOC verifică dacă unele credite neperformante au fost incluse în mod greşit în categoria împrumuturilor normale sau cu menţiuni speciale, legate de riscul neachitării lor, susţin sursele, conform Agerpres.

Investigaţia vine după ce încetinirea ritmului de creştere a economiei chineze a sporit presiunile asupra băncilor, care trebuie să deţină mai multe fonduri pentru a acorda împrumuturi. De asemenea, sistemul bancar este afectat de majorarea nivelului creditelor neperformante şi de scăderea accentuată a profitabilităţii, în condiţiile în care multe bănci au extins creditele acordate companiilor pentru ca acestea să-şi poată achita datoriile existente.

Birourile locale ale PBOC verifică dacă activele bancare sunt incluse corect în categoria creditelor neperformante şi dacă există interferenţe din partea autorităţilor în finanţarea proiectelor publice, susţin sursele.

De asemenea, banca centrală analizează dacă activele cu probleme au fost mutate în secret în afara bilanţului şi dacă programul de achitare a ratelor pentru împrumuturi este rezonabil, adaugă sursele.

La 31 martie, împrumuturile neperformante (NPL) din sistemul bancar chinez au ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 11 ani, aproximativ 1.400 de miliarde de yuani (214,5 miliarde de dolari) sau 1,75% din totalul creditării bancare, arată datele publicate de autorităţile de reglementare din China.

Împrumuturile cu menţiuni speciale sunt estimate la 3.200 de miliarde de yuani, astfel încât nivelul total al creditelor cu probleme a ajuns la 4.600 miliarde de yuani la 31 martie, faţă de 428 miliarde de yuani la 31 decembrie.

Analiştii avertizează că nivelul împrumuturilor neperformante în China este cu mult mai ridicat decât sugerează datele oficiale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb