Surse: CVC Capital Partners vrea să listeze retailerul de cosmetice Douglas

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 august 2023

Foto: https://corporate.douglas.de

Foto: https://corporate.douglas.de

Fondul de investiţii CVC Capital Partners analizează o potenţială listare la bursă a retailerului german de parfumuri şi cosmetice Douglas, spun surse citate de Reuters.

Conform acestora, firma de private equity lucrează cu consilieri de la Rothschild & Co. pentru pregătirea ofertei publice iniţiale (IPO), care ar putea avea loc chiar anul viitor.

Sursele adaugă că potenţiala ofertă ar evalua lanţul de retail Douglas până la 7 miliarde de euro (7,68 miliarde de dolari).

Informaţia publicată săptămâna trecută de Reuters vine în contextul în care pieţele IPO din Europa şi Statele Unite încep "să se încălzească" după o lungă "secetă" cauzată de impactul creşterii ratelor dobânzilor şi de invazia Rusiei în Ucraina.

Companiile germane se pregătesc pentru o revigorare a ofertelor de acţiuni, producătorul de sticlă medicală Schott Pharma, grupul de plăţi rutiere şi servicii pentru flote auto DKV Mobility, creditorul de talie medie OLB Bank şi contractorul din domeniul apărării Renk urmând să debuteze pe piaţă în a doua parte a anului, potrivit Reuters. Unele dintre compamii şi-au stabilit ca obiectiv listarea în străinătate, cum este cazul producătorului de sandale Birkenstock, care intenţionează să îşi lanseze IPO-ul la Bursa din New York.

CVC a achiziţionat Douglas în 2015, de la firma de investiţii rivală Advent International, într-o tranzacţie în valoare de aproape 3 miliarde de euro. Conform Bloomberg, dacă se va materializa, IPO-ul Douglas va avea loc la Bursa din Frankfurt.

La începutul anului 2020, Reuters informa că CVC analiza o vânzare sau o listare a grupului Douglas, dar planurile nu s-au materializat în contextul răspândirii Covid-19 în întreaga lume.

Cu rădăcini care datează din 1821, Douglas operează peste 1.800 de magazine în toată Europa. Compania, care a generat venituri de aproximativ 3,7 miliarde de euro în anul fiscal 2021/2022, a investit atât în magazinele sale fizice, cât şi în cele online, ca parte a planului său de creştere "Let it Bloom", mai notează Bloomberg.

CVC a reluat demersurile pentru listarea companiei germane de servicii pentru flote auto DKV Mobility, conform Bloomberg News. Oferta ar putea evalua compania până la 4 miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb