Surse: Deutsche Bank îşi mută la Frankfurt operaţiunile din Londra

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 iulie 2017

Surse: Deutsche Bank îşi mută la Frankfurt operaţiunile din Londra

Deutsche Bank AG, cea mai mare bancă din Germania, se pregăteşte să îşi transfere o mare parte din operaţiunile de trading şi investment banking din Londra la Frankfurt, din cauza ieşirii Marii Britanii din UE (Brexit), spun surse citate de Bloomberg.

Acestea declară că strategia băncii, care este în curs de finalizare şi va fi revizuită dacă scenariul Brexit se va schimba, va fi implementată, probabil, în următoarele 18 luni. Una dintre surse a menţionat că sute de traderi şi conturile a până la 20.000 de clienţi vor fi transferate potrivit acestui plan.

"Este un nou moment de referinţă în ceea ce numim Brexodus", a spus Gildas Surry, care administrează active de circa un miliard de euro la Axiom Alternative Investments din Londra. În opinia sa, fiecare bancă europeană lucrează la planuri de repatriere a activităţilor de trading.

Un purtător de cuvânt al Deutsche Bank a refuzat să comenteze cele publicate de Bloomberg.

În luna martie, Deutsche Bank a prezentat o nouă strategie care prevede concentrarea pe serviciile de investment banking oferite clienţilor corporativi.

Dacă Marea Britanie va pierde drepturile de paşaport oferite statelor membre, Deutsche Bank va transforma probabil divizia din Londra, unde înregistrează majoritatea operaţiunilor de investment banking din Marea Britanie, într-o subsidiară care va avea nevoie de capital, a spus una dintre surse. Altă sursă a subliniat că transferarea la Frankfurt va avea loc treptat şi va necesita investiţii în infrastructură, tehnologie şi spaţii de birouri.

Frankfurtul pare că devine un câştigător de pe urma Brexitului, în condiţiile în care, în ultimele săptămâni, a fost ales drept centru european de către băncile Standard Chartered Plc, Nomura Holdings Inc., Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. şi Daiwa Securities Group Inc. Totodată, Citigroup Inc., Goldman Sachs Group Inc. şi Morgan Stanley analizează mutarea operaţiunilor în oraşul german.

În Frankfurt are sediul Banca Centrală Europeană (BCE) şi BaFin, autoritatea germană a pieţei financiare.

Deutsche Bank avea 8.575 de angajaţi în Marea Britanie, la finele lui 2016. Banca a sugerat că până la 4.000 de posturi din Regatul Unit ar putea fi luate în calcul opetru transfer în caz de Brexit, în funcţie de evoluţia negocierilor cu UE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb