Surse: Deutsche Börse trebuie să decidă soarta directorului său executiv

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Jurnal de criză / 25 octombrie 2017

Surse: Deutsche Börse trebuie să decidă soarta directorului său executiv

Procuratura germană continuă să-l ancheteze pe Carsten Kengeter, după ce o instanţă a blocat acordul amiabil menit să încheie cazul

Consiliul de supraveghere al Deutsche Börse, operatorul Bursei de Valori din Frankfurt, se va reuni joi, când va lua în considerare soarta directorului executiv Carsten Kengeter, potrivit unei surse citate de Reuters.

Amintim că, în februarie, Procuratura din Berlin a anunţat că îl investighează pe Kengeter pentru insider trading (realizarea de tranzacţii în baza unor date confidenţiale), dorind să afle cât de avansate au fost discuţiile referitoare la planul de fuziune dintre Deutsche Börse şi London Stock Exchange (LSE) în momentul în care oficialul pieţei germane a cumpărat acţiuni în valoare de 4,5 milioane de euro la compania pe care o conduce.

În luna iulie, Procuratura a lansat o ofertă de renunţare la investigaţie, dacă Deutsche Börse acceptă, în baza acordului amiabil, să plătească două amenzi care totalizează 10,5 milioane de euro. Kengeter ar fi trebuit să plătească, în baza acestui acord 500.000 de euro.

Deutsche Börse ar fi trebuit să achite amenzile menţionate pentru că nu a notificat publicul în mod prompt cu privire la discuţiile de fuziune cu LSE, dar şi pentru tranzacţiile derulate de Kengeter.

În septembrie, conducerea Deutsche Börse a acceptat acordul amiabil cu procurorii germani, care trebuia să pună capăt anchetei de insider trading ce îl priveşte pe Carsten Kengeter, însă zilele trecute, o instanţă a blocat înţelegerea. Procuratura din Frankfurt a informat, săptămâna aceasta, că în urma deciziei instanţei, investigaţia care îl priveşte pe Kengeter ar putea fi extinsă dincolo de luna martie 2018.

Purtătorul de cuvât al Procuraturii a declarat: "Investigaţiile continuă. Orice este posibil: încheierea anchetei, o punere sub acuzare sau un nou acord amiabil".

Unii acţionari nu au agreat acordul amiabil dintre bursa germană şi Procuratură, considerând că "prejudiciul creat reputaţiei Deutsche Börse este imens".

De menţionat că, după ce a fost anunţat acordul iniţial, oficialii operatorului bursier german au declarat că vor decide dacă îi prelungesc mandatul lui Kengeter abia după finalizarea investigaţiilor derulate în acest caz de autoritatea de reglementare a sectorului financiar din Germania şi de guvernul din Hesse (unde are sediul operatorul bursier).

Kengeter a cooperat cu autorităţile în acest caz, însă a respins acuzaţiile de insider trading care i s-au adus, considerându-le nefondate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb