SURSE DIN PIAŢA DE CAPITAL: Prelungirea mandatului lui Ludwik Sobolewski nu a avut cvorumul necesar

A.S.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 august 2017

Prelungirea mandatului lui Ludwik Sobolewski nu a avut cvorumul necesar

Radu Hanga, membru provizoriu al Consiliului Bursei

Lucian Anghel, preşedintele BVB, nu a reuşit ieri să-i convingă pe membrii Consiliului BVB să-i prelungească mandatul lui Ludwik Sobolewski, pentru încă patru ani, la conducerea BVB.

Surse din piaţa de capital ne-au declarat că, la şedinţa de ieri, cvorumul a fost îndeplinit doar pentru alegerea lui Radu Hanga în funcţia de membru provizoriu al Consiliului Bursei. Celelalte puncte de pe ordinea de zi - discutarea termenilor contractului lui Ludwik Sobolewski şi noile tarife pentru MIFID 2, nu au întrunit cvorumul necesar.

Radu Hanga va începe exercitarea atribuţiilor aferente acestei poziţii după validarea sa individuală de către Autoritatea de Supraveghere Financiară. Ca urmare a cererii depuse de acţionarul Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, procesul vizând nominalizarea definitivă a membrului Consiliului Bursei de către Adunarea Generală a Acţionarilor urmează să fie realizat în termenii legali, precum şi potrivit solicitării, şi se va desfăşura în mod independent de numirea membrului provizoriu.

Sursele ne-au spus că Lucian Anghel îşi doreşte reînnoirea mandatului lui Ludwik Sobolewski pentru încă patru ani, păstrarea actualului salariu şi renegocierea bonusului. Preşedintele BVB a confirmat, ieri, că negociază mandatul lui Sobolewski, dar pentru un pachet salarial diferit.

Ieri a fost a doua oară când Lucian Anghel a încercat să pună în discuţia Consiliului BVB prelungirea mandatului polonezului.

Acum câteva săptămâni, sursele noastre ne-au spus că Sobolewski a primit o ofertă să continue la BVB, dar pe un salariu înjumătăţit, însă a refuzat-o, verbal, în cadrul unei dis-cuţii din boardul Bursei, convocat oficial, la sediul BVB, discuţie care, nu a fost, însă, consemnată în procesul verbal de preşedintele Lucian Anghel. Mircea Ursache, vicepreşedinte ASF, a confirmat, recent, că instituţia derulează o analiză asupra modului de convocare şi derulare a Consiliilor de Administraţie la Bursa de Valori Bucureşti, ASF primind sesizări referitoare la practicile preşedintelui BVB Lucian Anghel de a nu convoca şedinţele CA, atunci când i se solicită, de a ţine şedinţele la distanţă, fără prezenţă fizică.

Ludwik Sobolewski a venit la BVB, conform contractului prezentat de ziarul "BURSA", pentru un salariu de 17.000 de euro lunar, plus bonusuri de performanţă de 450.000 de euro în primii doi ani de mandat.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. .....Eu ca un simplu investitor pe BVB intreb :::Ce a facut acest Sobolewski pentru 17000 E + bonus 450000 Euro ???.Inafara de faptul ca tot timpul ..(dupa cate stiu din presa} se PLANGEA la Guvernele din Romania ca nu sprijina BVB prin trecerea pe Bursa a unor Unitati de Stat ?? adica noi IPO-uri....Rog pe cei care detin informatii mai "consitente" si nu cunoastem noi sa ne informati si pe noi.

    Cat priveste reinoirea con tractului am vrea sa stim si NOI care sant OBIECTIVELE pe durata noului contract si ce se intampla daca NU le realizeaza ??? etc. 

    1. Raspunsul la intrebarea nr.1.:

      Nimic. 

      La nr.2.: 

      Nimic. 

      La nr.3.:

      Nimic. 

      Unde te trezesti? Auzi, bilant al activitatii lui Sobolewski. Obiective in noul contract de mandat si consecinte. Ce, suntem in vest?

      Sa ma corecteze Bursa si dl. Make daca gresesc, dar din ce stiu eu, BVB nu a publicat niciodata oficial remuneratia lui Sobolewski. Asta in ciuda faptului ca si-au facut un cod de guvernanta corporativa prezentat cu mare tam-tam si care cere ca societatile listate sa raporteze remuneratiile directorilor si administratorilor. Asta asa, ca sa vedem "corectitudinea" BVB 

      este adevărat ca există o plangere penală care l vizează?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb