SURSE: Firmele de asigurări refuză să vândă poliţe localnicilor din comuna Izvoarele

A.C.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 7 ianuarie 2014

Firmele de asigurări refuză să vândă poliţe localnicilor din comuna Izvoarele

Fenomenele care au avut loc, recent, în localitatea gălăţeană Izvoarele (peste 200 de cutremure în doar două luni) continuă să aibă efecte negative asupra comunităţii din zonă.

Astfel, după ce un localnic a sesizat autorităţile locale că o groapă cu diametrul de 50 de centimetri şi cu o adâncime de peste un metru a apărut sub o magazie din gospodăria sa, mai nou, firmele care se ocupă cu furnizarea poliţelor de asigurare evită să mai asigure casele din localitatea Izvoarele. Printre asiguratori circulă zvonul că zona cu pricina ar fi fost declarată calamitată, aspect infirmat, însă, de autorităţile gălăţene.

Oficiali din Consiliul Judeţean din Galaţi ne-au declarat, ieri, că, dacă există o problemă cu poliţele de asigurare, atunci este posibil ca adevărata cauză să fie determinată de inundaţiile care au avut loc în luna septembrie în tot judeţul. "La nivelul consiliului judeţean nu mai există informaţii recente cu privire la situaţia din localitatea Izvoarele. În ceea ce priveşte situaţia asigurărilor pe case, este cunoscut faptul că firmele asiguratoare nu fac poliţe pentru imobile deja afectate, iar în luna septembrie au avut loc inundaţii în tot judeţul. Este posibil ca cele două fenomene, cutremurele şi inundaţiile să fi creat această situaţie referitoare la asigurarea caselor", ne-a explicat reprezentantul din Consiliul Judeţean din Galaţi.

Localnicii din satul Izvoarele au mai reclamat, recent, că deşi cutremurele au încetat, efectele nu par să fi dispărut, existând, în continuare, probleme cu apa potabilă. "Din pereţii plini de crăpături se scurge apă. De ce? Nu a plouat", a declarat unul dintre localnici.

Mulţi dintre locuitorii din satul Izvoarele evită, însă, să mai vorbească cu reprezentanţii presei privind problemele cu care se confruntă, după şirul de cutremure care au avut loc recent, aceştia temându-se că le vor fi tăiate ajutoarele sociale, potrivit declaraţiilor lui Mirela Bârladeanu, printre singurele persoane care continuă să mai vorbească despre situaţia din regiune.

Conform declaraţiilor domniei sale, au existat până şi discuţii referitoare la o posibilă strămutare a localnicilor, însă comunitatea s-a împotrivit vehement acestei soluţii.

Din luna septembrie, până la finalul lunii noiembrie în regiunea gălăţeană au avut loc peste 200 de cutremure de joasă magnitudine, specialiştii de la Institutul Naţional pentru Fizica Pământului susţinând că fenomenul a avut cauze naturale.

Cele mai puternice seisme înregistrate la Galaţi în această perioadă au avut 3,9 grade şi s-au produs în 29 şi 30 septembrie şi în 4 octombrie.

Pe de altă parte, au existat şi unele voci care au declarat, la perioada respectivă, că roiul de cutremure ar fi fost cauzat de explorările neconvenţionale care ar fi avut loc în regiune.

Cu toate acestea, autorităţile au respins ipoteza explorărilor neconvenţionale, efectuând o serie de controale la sondele care sunt amplasate în extravilanul localităţii gălăţene.

Fenomenul cutremurelor în lanţ care se produc într-o sigură regiune s-a mutat din Galaţi în Vrancea, zonă cunoscută pentru faptul că ar un grad mai ridicat de seismicitate. Un cutremur cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter s-a produs, ieri, în zona seismică Vrancea - judeţul Buzău, la o adâncime de 141 de kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

De la începutul anului au mai fost două cutremure în zona seismică Vrancea, în 1 ianuarie, de 2,6 grade pe scara Richter şi în 4 ianuarie, de 2,8 grade.

În decembrie 2013, în zona seismică Vrancea au fost înregistrate 21 de cutremure, cu magnitudini între 2,5 şi 3,9 grade pe scara Richter.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb