Surse: Goldman Sachs, JPMorgan şi Barclays vor avea roluri-cheie în listarea Arm

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 august 2023

Sursa foto: facebook / Arm

Sursa foto: facebook / Arm

Gigantul britanic al cipurilor pregăteşte cea mai mare ofertă publică iniţială din 2023

English Version

Grupurile bancare Goldman Sachs Inc., JPMorgan Chase & Co. şi Barclays Plc vor avea roluri-cheie în oferta publică iniţială (IPO) a producătorului britanic de cipuri Arm Ltd., potrivit informaţiilor din presa internaţională, citate de fnlondon.com.

Acestui trio i se va alătura grupul nipon Mizuho Financial, iar instituţiile financiare menţionate vor deveni cele patru bănci principale implicate în tranzacţie, spun curse citate de Bloomberg.

În total, 28 de bănci sunt implicate în tranzacţie, potrivit surselor Bloomberg, care amintesc că sunt zece subscriitori de rangul al doilea, inclusiv Bank of America, Citigroup şi Deutsche Bank. Sursele adaugă că subscriitorii de rangul al treilea sunt 14 la număr, iar printre aceştia figurează Daiwa Securities Group Inc., HSBC Holdings Plc, Intesa Sanpaolo SpA şi Societe Generale SA.

Valoarea uriaşă estimată să fie obţinută din ofertă, de circa 10 miliarde de dolari, va fi cea mai mare din acest an, evaluarea Arm fiind văzută ca un semn de referinţă pentru sănătatea pieţelor globale de capital, care suferă de "o secetă" de listări semnificative, după atenuarea "boom-ului" de tranzacţii generat de pandemie.

Compania Arm este deţinută de firma japoneză de investiţii SoftBank. Ambele entităţi au refuzat să comenteze pe marginea celor publicate de Bloomberg.

Tehnologia cipurilor Arm este folosită într-o gamă largă de dispozitive electronice personale, la alimentarea produselor unora dintre cele mai mari companii din lume, inclusiv Apple Inc. şi Samsung Electronics Co., iar listarea companiei a fost considerată importantă din punct de vedere strategic pentru Marea Britanie.

Decizia Arm de a se lista la New York, mai degrabă decât la Londra, a dat startul unei perioade de analiză în cazul pieţelor de capital din Londra, care a culminat cu o serie de reforme menite să facă mai atractivă lansarea IPO-urilor pe piaţa britanică.

Conform Reuters, Arm va apela la prietenii săi Big Tech pentru ajutor în oferta publică iniţială, iar designerul de cipuri din Marea Britanie poate să le vândă acţiuni unor clienţi mari, precum Nvidia, Apple şi Amazon.com.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb