Surse: IPO-ul Hyundai Motor India va fi lansat săptămâna viitoare

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 octombrie

Sursa foto: Facebook/ Hunday Auto Romania

Sursa foto: Facebook/ Hunday Auto Romania

English Version

Oferta publică iniţială (IPO) a Hyundai Motor India Ltd., filiala indiană a companiei auto sud-coreene Hyundai Motor Co.,

se va deschide pentru subscrieri săptămâna viitoare şi va avea, probabil, un preţ între 1.865 şi 1.960 de rupii (22 - 23 dolari) pe acţiune, spun surse citate de Reuters.

Hyundai Motor India a primit săptămâna trecută aprobarea autorităţilor de reglementare pentru lansarea ofertei sale publice iniţiale la Securities & Exchange Board of India (SEBI). Oferta din India va fi prima listare a Hyundai la o bursă din afara Coreei de Sud. Totodată, compania devine primul producător de automobile care se listează în India, în ultimele două decenii, după Maruti Suzuki, care a debutat pe piaţă în 2003.

IPO-ul de 3 miliarde de dolari se va deschide pentru subscrieri pentru marii investitori instituţionali în data de 14 octombrie, iar cei de retail şi alte categorii sunt aşteptaţi în perioada 15-17 octombrie, au menţionat sursele citate.

Hyundai nu a răspuns întrebărilor înaintate de Reuters în această privinţă.

Hyundai este al doilea mare producător auto din India, după Maruti, şi caută să recupereze cotă de piaţă de la rivalii autohtoni, prin extinderea gamei de SUV-uri. De asemenea, compania intenţionează să lanseze primul său vehicul electric fabricat în India la începutul anului viitor şi să introducă cel puţin două modele pe benzină adaptate pieţei începând cu 2026, notează Reuters.

Hyundai nu va emite acţiuni noi în cadrul IPO, care va implica societatea-mamă din Coreea de Sud. Aceasta din urmă urmează să vândă până la 17,5% din participaţia sa în divizia deţinută în totalitate. Constructorul de automobile sud-coreean a anunţat marţi că va deţine în continuare 670 de milioane de acţiuni la Hyundai Motor India, adică un pachet de 82,5%, după IPO.

Potrivit Bloomberg, oferta Hyundai este aşteptată să fie cea mai mare din istorie, în India. O ofertă publică iniţială de dimensiunea estimată pentru Hyundai Motor India ar doborî recordul stabilit de Life Insurance Corp. din India, care a strâns 206 miliarde de rupii (2,5 miliarde de dolari) în 2022. Ar fi, de asemenea, una dintre cele mai mari oferte publice iniţiale din Asia, din ultimii ani.

Cu fondurile pe care le strânge, Hyundai speră să-şi extindă operaţiunile în India, a treia cea mai mare piaţă auto din lume. Unele surse citate de Bloomberg spun că listarea Hyundai Motor India va avea loc, probabil, în Mumbai, pe 22 octombrie, iar până acum un mix de investitori instituţionali străini şi locali, inclusiv administratori de active, asigurători, fonduri de pensii şi fonduri suverane, şi-au exprimat interesul preliminar pentru cumpărarea de acţiuni în cadrul IPO.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5377
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9394
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.7979

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb