Surse: Lottomatica Italia şi-a ales băncile pentru o eventuală listare

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 ianuarie 2023

Sursă foto: https://lottomaticagroup.com

Sursă foto: https://lottomaticagroup.com

Reuters: Societatea de jocuri de noroc ar putea atrage cel puţin un miliard de euro prin IPO Presa italiană susţine că listarea Lottomatica are şanse să devină cea mai mare ofertă publică iniţială de pe piaţa din Milano, în 2023

Compania italiană de jocuri de noroc Lottomatica lucrează cu băncile UniCredit, Goldman Sachs, Barclays, Deutsche Bank şi JPMorgan pentru o posibilă listare la Bursa din Milano, spun surse citate de Reuters.

Lottomatica are în vedere o ofertă publică iniţială (IPO) în prima jumătate a anului, în funcţie de condiţiile pieţei, conform uneia dintre surse. Compania ar putea să strângă cel puţin un miliard de euro (1,1 miliarde de dolari) prin IPO, susţin sursele, însă oficialii companiei au refuzat să comenteze informaţiile publicate de Reuters. Potrivit Bloomberg, dacă societatea va atrage această sumă prin IPO, Lottomatica va fi evaluată la un total de 5 miliarde de euro.

O listare la Milano ar duce la ieşirea Apollo Global Management de pe piaţa italiană a jocurilor de noroc, pe care fondul american a sprijinit-o la momentul preluării afacerii B2C a Lottomatica, pe un miliard de euro, de către grupul italian de jocuri de noroc Gamenet. Achiziţia, care a avut loc în 2021, i-a permis companiei Gamenet să preia numele istoric Lottomatica, gestionând o reţea de franciză de 3.000 de centre de pariuri, 1.400 de săli de jocuri şi 13.600 de aparate de jocuri (sloturi).

Turbulenţele de pe pieţe au generat o lipsă de IPO-uri anul trecut, dar, cu toate acestea, potrivit unor surse, filiala de găzduire web a United Internet (Ionos) şi compania industrială Euro Group se pregătesc să testeze pieţele europene de capital cu noi oferte de acţiuni.

Dacă listarea Lottomatica va avea loc, aceasta are şanse să devină cea mai mare ofertă publică iniţială de pe piaţa din Milano, în 2023, conform presei italiene.

În noiembrie anul trecut, Lottomatica a ajuns la un acord pentru achiziţia operatorului italian de pariuri sportive şi cazinouri online Betflag, plătind în schimb 310 milioane de euro. O sumă adiţională de 50 de milioane de euro poate fi plătită în 2024, în funcţie de performanţa financiară a Betflag în anul calendaristic 2023. Achiziţia este prima făcută de Lottomatica de când aceasta a devenit o afacere de sine stătătoare (2021).

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb