Surse: Mii de rusi au strigat la Moscova "Rusia fara Putin!"

T.B.
Internaţional / 2 martie

Surse: Mii de rusi au strigat la Moscova "Rusia fara Putin!"

Actualizare - Al Jazeera: "Mii de oameni şi-au luat rămas bun de la rusul Alexey Navalny, riscând să fie arestaţi"

Astăzi, mii de oameni s-au adunat la Moscova pentru a-şi lua rămas bun de la Alexey Navalny, liderul opoziţiei ruse care a murit recent, transmite aljazeera.com. Înmormântarea sa a fost marcată de emoţie şi de expresii puternice de solidaritate şi dorinţă de schimbare în Rusia, adaugă sursa.

Mulţimile s-au strâns în jurul bisericii din sudul Moscovei, scandând numele lui Navalny şi pledând pentru dreptate. Evenimentul s-a desfăşurat sub supravegherea atentă a poliţiei, iar autorităţile au avertizat împotriva protestelor neautorizate, potrivit sursei precizate.

Sicriul disidentului a fost scos dintr-un car funerar negru, iar cântecele puternice de "Navalny, Navalny" au răsunat în timp ce acesta a fost adus la biserica din cartierul Maryino, transmite sursa. În ciuda presiunii şi a riscurilor, determinarea mulţimii a rămas neclintită, iar înmormântarea a avut loc în ciuda opoziţiei autorităţilor, informează aljazeera.

După o scurtă slujbă, sicriul lui Navalny a fost dus la cimitirul Borisovskoye al capitalei, unde familia şi apropiaţii săi i-au adus un ultim omagiu, potrivit sursei citate. Atmosfera a fost una de tristeţe şi durere, dar şi de unitate în faţa unei pierderi considerabile pentru mişcarea de opoziţie din Rusia, informează sursa.

Reacţia Kremlinului a fost fermă, cu avertismente că participarea la memorialuri neautorizate va avea consecinţe legale. Cu toate acestea, mulţimile adunate au rămas hotărâte să-şi exprime sprijinul pentru Navalny şi să ceară justiţie pentru moartea sa, potrivit aljazerra.

Printre cei prezenţi s-au numărat şi ambasadorii Franţei şi Germaniei, precum şi politicieni independenţi din Rusia, precizează sursa citată. În final, în ciuda presiunii şi a riscurilor, oamenii şi-au adus un omagiu "eroului" lor şi au pledat pentru schimbare într-o Rusie încă divizată, concluzionează sursa.

---

Actualizare - CNN: "Navalny înmormântat într-o Rusie care strigă după schimbare"

În ciuda dificultăţilor întâmpinate de echipa lui Navalny în organizarea înmormântării, mulţimile îndoliaţilor s-au adunat la Moscova pentru a-şi exprima sprijinul şi admiraţia faţă de criticul Kremlinului, informează CNN.

Scandările pentru Navalny au continuat, în ciuda avertismentelor şi riscurilor emise de autorităţi, demonstrând determinarea populaţiei de a susţine ideile şi moştenirea sa, conform sursei precizate.

Reacţia Kremlinului şi a autorităţilor ruse a fost una de precauţie, cu avertismente referitoare la memorialuri neautorizate şi presiune asupra participanţilor, transmite sursa precizată. În ciuda acestor obstacole, înmormântarea lui Navalny a fost marcată de momente emoţionante şi de exprimarea solidarităţii faţă de lupta sa pentru schimbare şi justiţie în Rusia.

Opiniile şi perspectiva cetăţenilor ruşi cu privire la moartea lui Navalny şi la impactul său asupra societăţii au fost variate şi profunde, transmite CNN.

---

În timp ce mulţimi de oameni îndoliaţi se adunau la Moscova pentru a-şi lua rămas bun de la Alexei Navalny, un element cheie a fost strigătul care a răsunat printre participanţi: "Rusia fără Putin", potrivit The Moscow Times. În ciuda riscurilor de detenţie şi a avertismentelor autorităţilor, mii de ruşi şi-au exprimat dorinţa de schimbare, onorând moştenirea lui Navalny şi pledând pentru o ţară liberă de influenţa preşedintelui Vladimir Putin.

Participanţii la ceremonie, printre care şi Nadejda, o fostă voluntară a Fundaţiei Anticorupţie a lui Navalny, au recunoscut impactul şi importanţa luptei lui Navalny împotriva regimului actual, transmite sursa citată. Pentru mulţi, Navalny a reprezentat speranţa pentru o Rusie diferită, mai liberă şi mai echitabilă, adaugă sursa.

În ciuda presiunii şi a ameninţărilor venite din partea Kremlinului, mulţimile care s-au adunat la înmormântare au arătat că strigătul "Rusia fără Putin" rămâne o dorinţă puternică printre cetăţenii ruşi, iar moştenirea lui Navalny continuă să inspire şi să mobilizeze lupta pentru schimbare, relatează The Moscow Times.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. ...

    ...

    Pe mujicii care au comentat inainte ii doare rau stirea asta!

    CNN: "Navalny înmormântat într-o Rusie care strigă după schimbare" ...si continuarea de la Al Jazeera: "Mii de oameni şi-au luat rămas bun de la rusul Alexey Navalny, riscând să fie arestaţi".....cam subtire strigatul!..subtire rau!

    1. E bucuria vietii intr-o democratie bolsevica, unde ai doar dreptul de a-l sustine pe tatuc, un pitic mic sI putintel.

      N-ai gasit nimic de spus.

      Ti-e rau? 

    Sa traiesti intr-o tara unde risti sa fii arestat pt simplul fapt ca ai strigat "rusia fara putin" e tragic. am trait si noi vremurile.

    am pierdut un OM caruia nu i-a fost niciodata frica de raul absolut

    urmariti perioada 7 -9 sept 2024 pentru posibile schimbari de natura revolutionara in Rusia

    Ban.Cher.Vali 

    1. Sau nu o urmariti, pentru posibile neschimbari.

      Nimic nu s-a intamplat din ce tot ce ai spus , schimba bobii !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb