Surse: Percheziţii într-un dosar disjuns din cazul "Mediafax"

Alexandru Costea
Anticorupţie / 18 mai 2015

Surse: Percheziţii într-un dosar disjuns din cazul "Mediafax"

Parchetul General: Prejudiciu estimat de 12,3 milioane lei

-----------------

Actualizare 13:30 Surse: Cel puţin 4 persoane au fost aduse la audieri

În urma percheziţiilor efectuate de poliţişti în această dimineaţă, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cel puţin patru persoane au fost aduse la audieri, conform unor surse apropiate situaţiei, care ne-au declarat că vor fi aduşi, în total, 13 suspecţi pentru a fi audiaţi de anchetatori.

(A.C.)

----------------

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului General efectuează cercetări într-un dosar privind evaziune fiscală şi rambursare ilegală de TVA, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei. Surse judiciare ne-au declarat că este vorba de un dosar disjuns din cazul "Mediafax" în care Adrian Sârbu, arestat preventiv, este acuzat de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare.

Sursele judiciare ne-au declarat că vor fi aduse astăzi la audieri persoane suspectate de comiterea infracţiunilor menţionate.

Potrivit Parchetului General, în această cauză, documentarea faptelor a vizat derularea de cercetări în baza informaţiilor furnizate de Direcţia Generală Antifraudă Fiscală.

"În cursul zilei de azi, 18 mai 2015, pe baza autorizaţiilor emise de către instanţă, sub coordonarea procurorilor, se efectuează 9 percheziţii pe raza Municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov de către efective din cadrul unităţilor centrale şi teritoriale ale Inspectoratului General al Poliţiei Române, beneficiind de suportul de specialitate al Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din I.G.P.R., cu sprijinul unor echipe de intervenţie din cadrul S.I.I.A.S. şi a doi specialişti criminalişti.

În circuitul infracţional sunt angrenate 35 de societăţi comerciale româneşti, cu implicare în «activităţi de tip media», prin care s-au stabilit, de către reprezentanţii acestora, impozite, taxe şi contribuţii, având drept rezultat obţinerea fără drept a unor sume sau restituiri de la bugetul general consolidat al statului. Activităţile cu caracter infracţional s-au derulat în perioada aprilie 2012 - martie 2014, existând indicii de săvârşire a faptelor de către mai multe societăţi comerciale cu obiect de activitate similar", arată comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Prejudiciul estimat se cifrează la valoarea de 12.300.000 lei.

În documentarea activităţii infracţionale procurorii au beneficiat de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Toti acestia sun liberi actualmente ! Dar continua a face magarii prin interpusi- De ce nu verifica procurori pe cei arestati la domiciliu ? Politistul controleaza arestatul la domiciliul la ora 11- iar dupa 5 minute arestatul se plimba prin Bucuresti cu masina – Ce arest este ..Avocatul chis pe data de 27.04.2015 era in masina personala prin cartierul Pantelimon..

    De ce nu asculat telefoanele sa vada ce indicatii dau cei arestati la domiciliu ? De ce nu urmareste ce persoane viziteaza pe acesti arestati la domiciliu….

    ,,,,,,,,Tre i dintre cei cinci reţinuţi în decembrie au primit mandate de arestare preventivă: Roxana Dorina Grigoruţă, Sorin Dinu şi avocatul Dragoş Chiş. Potrivit procurorilor, prejudiciul total produs bugetului de stat prin operaţiuni fictive se ridică la circa 3,5 milioane de euro.,,,,, Acum fac iarasi smecherii toti dar prin persoane apropiate, amante si prieten 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb