Surse: RBS, una din cele opt bănci bănuite de înţelegeri pe piaţa obligaţiunilor

Ziarul BURSA #Internaţional / 15 februarie 2019

Royal Bank of Scotland Group Plc (RBS) este una din cele opt mari bănci vizate de o anchetă asupra unei posibile înţelegeri pe piaţa obligaţiunilor, informează Bloomberg, citând o sursă din apropierea acestui dosar.

La începutul acestei luni, Comisia Europeană a acuzat opt mari bănci că s-au înţeles între ele, începând din 2007 şi până în 2012, pentru a diminua concurenţa pe piaţa obligaţiunilor din zona euro. Executivul european nu a dezvăluit atunci niciunul din numele instituţiilor respective.

Detaliile cu privire la implicarea băncii scoţiene şi posibila amendă care ar putea fi decisă la finalul anchetei Comisiei sunt necunoscute, a declarat joi pentru Bloomberg o sursă care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Ancheta Comisiei Europene este o nouă lovitură pentru băncile europene, care au plătit deja amenzi în valoare de miliarde de euro pentru practicile lor incorecte după criza financiară mondială. Anul trecut, RBS a acceptat să plătească o amendă de 4,9 miliarde dolari pentru a pune capăt anchetei demarate de autorităţile SUA pentru că a vândut titluri de valoare garantate cu credite ipotecare (MBS) în perioada 2005-2008.

Potrivit calculelor Bloomberg, începând din 2008 şi până în prezent RBS a plătit amenzi în valoare de aproximativ 17,9 miliarde dolari, conform Agerpres. Pentru prima dată după criza financiară, RBS a reluat anul trecut plata dividendelor şi are una din cele mai mari rate de capitalizare din Europa. Guvernul de la Londra deţine 62% din acţiunile RBS dar analizează posibilitatea vânzării unei părţi din această participaţie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb