Surse: Virgin Australia intenţionează să îşi asume noi datorii înainte de listare

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 februarie 2023

Sursa foto: facebook.com/virginaustralia

Sursa foto: facebook.com/virginaustralia

Virgin Australia, cea de-a doua mare companie aeriană din Australia, ia în considerare să îşi asume o nouă datorie ca să îi ofere numerar proprietarului său, Bain Capital, cu doar câteva luni înainte de oferta publică iniţială (IPO) planificată a operatorului de transport, spun surse citate de smh.com.au. Potrivit acestora, Virgin Australia le-a cerut băncilor de investiţii să evidenţieze o potenţială aşa-numită "recapitalizare a dividendelor", iar compania aeriană ar urma să emită datorii înainte de posibila listare. Sursele menţionează că veniturile astfel obţinute vor fi folosite pentru plata dividendelor către Bain.

Compania a intervievat aproximativ opt bănci de investiţii în ultimele săptămâni pentru listarea de acţiuni, potrivit surselor, care adaugă că vor fi selectaţi trei-patru subscriitori în săptămânile următoare, care vor gestiona posibila ofertă anul acesta. Sursele mai afirmă că discuţiile sunt în desfăşurare şi nu există vreo garanţie că Virgin şi Bain vor continua - fie cu recapitalizarea, fie cu oferta publică.

Un purtător de cuvânt al Bain Capital a declarat că, aşa cum a mai semnalat anterior, societatea pe care o reprezintă ia în considerare în prezent opţiunile privind structura capitalului Virgin Australia, dar nu a fost luată o decizie finală. Un purtătar de cuvânt al Virgin Australia a direcţionat sursa citată către Bain pentru declaraţii privind planul de finanţare a datoriei şi a refuzat să comenteze.

Amintim că, la finele lunii ianuarie, unele surse citate de Bloomberg declarau că Virgin Australia intenţionează să-şi aleagă prin interviu, începând din februarie, subscriitorii pentru revenirea pe Bursa de Valori din Australia, anul acesta.

Rezultatele financiare depuse la Comisia pentru Valori Mobiliare şi Investiţii din Australia pentru anul fiscal încheiat la 30 iunie 2022 arată, pentru Virgin Australia, o pierdere operaţională de 386,7 milioane de dolari australieni (359,5 milioane de dolari SUA). Cu toate acestea, în septembrie, directorul executiv al operatorului de transport aerian, Jayne Hrdlicka, spunea că acesta a făcut destule progrese financiare pentru ca o listare să fie posibilă.

Între timp, acţiunile celui mai mare transportator aerian din Australia, Qantas Airways, s-au tranzacţionat, recent, la cel mai ridicat nivel de după februarie 2020.

La mai puţin de trei ani după ce Virgin Australia a intrat în faliment şi a fost eliminată de pe bursă, după reorganizare societatea ia în considerare oferta de acţiuni către public, dorind să demonstreze cât de profitabil a fost boom-ul călătoriilor post-pandemie pentru companiile aeriene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb