Sute de cetăţeni ucraineni au fost cazaţi în Buzău

ANA FELEA
Miscellanea #Adevărul - prima victimă / 8 martie 2022

Sute de cetăţeni ucraineni au fost cazaţi în Buzău

Sute de cetăţeni ucraineni care au fugit din calea războiului au ajuns marţi, după amiază, la Buzău. Este vorba despre refugiaţi care iniţial au ajuns în Iaşi, însă cum acolo nu mai erau spaţii de cazare, oamenii au fost urcaţi înt-un tren şi trimişi în alte judeţe. Astăzi, în jurul orei 16.00, trenul în care se aflau 1097 de refugiaţi, în special femei tineri şi copii, a oprit în gara din municipiul Buzău. Aici, autorităţile, organizate în echipe însoţite de translatori, le-au explicat că circa 300 dintre ei pot rămâne în Buzău, unde vor fi cazaţi în hoteluri şi unde vor putea sta cât timp au nevoie.

"În jurul orei 16:00, a sosit în Gara Buzău un tren ce transporta peste o mie de cetăţeni ucraineni, dintre care 270 au optat pentru a coborî pe raza judeţului nostru. Pentru a le veni în sprijin, în această după-amiaza a avut loc întrunirea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în urma căreia s-a iniţiat o acţiune comună ce vizează triajul şi transportul acestora către unităţile de cazare disponibile, unde li se vor asigura condiţii optime de trai", au informat reprezentanţii ISU Buzău.

Cei 270 de refugiaţi care au decis să coboare din tren au fost duşi cu microbuzele şi autobuzele la Sala Sporturilor din oraş, unde au fost înregistraţi. De acolo, după ce au primit apă şi mâncare, au fost direcţionaţi cu aceleaşi mijloace de trasnport către hotelurile unde vor putea rămâne cel puţin câteva zile, până când se vor decide dacă se stabilesc în România sau dacă vor pleca în alte ţări.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Vă rog frumos dacă tot ia-ți ajutat pe cei din Ucraina un translator să le explice unde pot face schimb valutar Astăzi am asista în Micro-14 cum țiganii vroiau să -i prăduiască de bani gunoaiele astea nu au Dumnezeu

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb