Taiwanul organizează exerciţii de artilerie cu muniţie reală şi acuză China de pregătirea unei invazii

S.B.
Internaţional / 9 august 2022

Taiwanul organizează exerciţii de artilerie cu muniţie reală şi acuză China de pregătirea unei invazii

Beijingul vrea "să altereze statu-quoul" în regiunea Asia-Pacific, acuză ministrul taiwanez de Externe Joseph Wu marţi, după ce armata taiwaneză a efectuat un exerciţiu de artilerie cu muniţie reală, informează news.ro.

China se foloseşte de exerciţii militare chineze în apropierea insulei pentru a "pregăti" o invazie a Taiwanului şi a "altera statu-quoul" în regiune, acuză şeful diplomaţiei taiwaneze.

"China a folosit exerciţiile şi foaia de drum militară pentru a pregăti invazia Taiwanului", a acuzat într-o conferinţă de presă, la Taipei, Joseph Wu.

"Adevărata intenţie a Chinei este să altereze statu-quoul în Strâmtoarea Taiwan şi în întreaga regiune", denunţă el.

Joseph Wu face această declaraţie politică în contextul în care armata taiwaneză a început marţi un exerciţiu de artilerie cu muniţie reală, care simulează apărarea insulei de un atac al Chinei, în urma unor ample manevre militare chineze în apropierea insulei, a constatat un jurnalist AFP.

Un purtător de cuvânt al celui de-al 8-lea Corp al armatei taiwaneze, Lou Woei-jye, a confirmat că aceste exerciţii au început în comitatul Pingtung (sud), imediat după oora 0.40 GMT (3.40, ora României), cu tiruri de rachete de semnalizare şi de artilerie.

Exerciţii urmează să aibă loc joi, implicând desfăşurarea câtorva sute de militari şi a aproximativ 40 de obuziere, a anunţat armata taiwaneză.

China a lansat săptămâna trecută cele mai importante manevre militare în jurul Taiwanului, în urma unei vizite a preşedintei Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi, demnitarul american de cel mai înalt rang care a vizitat insula în ultimele decenii.

Beijingul consideră că Taiwanul, cu o populaţie de aproximativ 23 de milioane de locuitori, este una dintre provinciile sale, pe care nu a reuşit să o reunifice cu teritoriul chinez de la sfârşitul Războiului Civil chinez din 1949.

Lou Woei-jye preciza luni că aceste exerciţii militare taiwaneze erau programate şi că nu este vorba despre un răspuns la exerciţiile chineze - în curs.

Taiwanul organizează frecvent exerciţii militare care simulează o invazie chineză. Luna trecută, armata taiwaneză s-a antrenat să respingă atacuri de pe mare, într-o "operaţiune de de interceptare comună", în cadrul celor mai mari exerciţii anuale taiwaneze.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb