Taleb: "Moftul cripto se stinge, pe măsură ce tot mai mulţi tineri se îndrăgostesc de AI"

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 iulie 2023

Taleb: "Moftul cripto se stinge, pe măsură ce tot mai mulţi tineri se îndrăgostesc de AI"

Bitcoin şi alte criptomonede au avut o revenire în acest an, dar mişcarea s-a estompat în ultimele luni Nvidia, Microsoft, Tesla şi alte acţiuni ale unor companii legate de AI au avut câştiguri uriaşe în 2023

Criptomonedele îşi pierd avântul, pe măsură unii dintre cei mai mari fani ai lor sunt tot mai entuziasmaţi de inteligenţa artificială, spune Nassim Taleb, autorul lucrării Lebăda Neagră, scrie Business Insider.

"Moftul cripto începe să se stingă, deoarece mulţi dintre acei tineri fantezişti cărora le place să se joace cu computerele în subsoluri se îndrăgostesc acum de AI", a scris vineri Tabel pe Twitter, conform sursei menţionate.

Anul acesta Bitcoin a avut o mişcare de creştere, tranzacţionându-se vineri după-amiază la circa 29.800 de dolari, dar în ultimele săptămâni preţul celei mai vestite criptomonede din lume a avut mai degrabă o mişcare laterală. Ethereum a urcat până aprilie, dinamcă care s-a estompat fiind acum într-o uşoară scădere.

În schimb, investitorii au mizat masiv pe acţiunile implicate în inteligenţa artificială, deoarece se aşteaptă ca tehnologia să sporească productivitatea şi să crească profiturile companiilor. De plidă, preţul acţiunilor Nvidia s-a triplat, ducând capitalizarea de piaţă a producătorului de cipuri grafice la aproximativ 1,2 trilioane de dolari.

De asemenea, Tesla şi-a dublat valoarea, pe măsură ce Elon Musk continuă să promită investitorilor săi maşini autonome şi roboţi umanoizi. Preţul acţiunilor Microsoft a crescut cu 45%, până la un nou record istoric, în condiţiile în care producătorul Windows a investit zece miliarde de dolari la începutul acestui an în OpenAI, compania ce a dezvoltat ChatGPT.

Taleb, care a fost manager de fonduri de hedging, a respins în mod repetat criptoactivele drept o investiţie. El a descris Bitcoin ca fiind un "cult", a susţinut că nu poate fi un activ de refugiu sau mijloc util de schimb şi a glumit că nici măcar nu este adecvat pentru spălarea banilor, deoarece tranzacţiile cu Bitcoin pot fi urmărite.

Pe de altă parte, trebuie spus că în februarie Taleb credea că acţiunile erau extrem de supraevaluate în raport cu ratele dobânzilor, care crescuseră de la aproape zero la 5%. "Cred că s-ar putea să avem un colaps pentru multe, multe preţuri", a spus el la Bloomberg, la acea vreme. "Disneyland-ul s-a terminat", a afirmat Taleb, preluat de Business Insider.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ok, cumpăr bitcoin atunci, deobicei știrile sunt invers.

    1. Ăștia habar nu au despre ce vorbesc...BTC o sa bubuie in urmatorii doi ani și o sa bubuie rau, mai rău ca niciodată!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb