Tăriceanu, atac la partenerii europeni

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 4 aprilie 2019

Tăriceanu, atac la partenerii europeni

Călin Popescu-Tăriceanu şi liderii ALDE România sunt nemulţumiţi de atitudinea lui Guy Verhofstadt, şeful grupului ALDE din Parlamentul European. Acesta din urmă a solicitat oficial, în 22 februarie 2019, excluderea partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu din familia europeană.

Într-un comunicat de presă, liderii ALDE România arată: "Atitudinea lui Guy Verhofstadt provoacă atât îngrijorare, cât şi tristeţe, însă mai presus de orice surprindere. Această solicitare a domnului Verhofstadt vine în contextul în care acesta a ignorat permanent realitatea din România, deşi a avut posibilitatea să fie informat de toate părţile, inclusiv de către autorităţile din România. Pentru domnul Verhofstadt statul de drept înseamnă doamna Kovesi şi problemele pe care aceasta le are în justiţie şi nimic mai mult".

În comunicat se mai arată că ALDE nu şi-a schimbat principiile şi orientarea peste noapte şi "nu a negociat taberele pentru locuri mai călduţe în forurile europene".

Liderii ALDE România menţionează: "Întrebarea la care trebuie să răspundă domnul Verhofstadt este: vrem o Europă a luminii, a prosperităţii, a toleranţei şi a bunei înţelegeri între oameni, ori vrem o Europă întunecată, cu mecanisme democratice decorative, condusă din umbră prin teroare, legi dinadins strâmbe şi prin dispreţul arătat libertăţii şi drepturilor omului? Noi, cei din ALDE România, am ales deja ce fel de Europă ne dorim".

Liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verfhofstadt, recomandă, într-o scrisoare pe 22 februarie, ca Partidul ALDE european să excludă din rândurile sale ALDE România. Verhofstadt aminteşte că Tăriceanu şi-ar fi luat angajamentul în urmă cu şase luni să evite "alunecarea pe o pantă iliberală" şi să implemeneze recomandările Comisiei de la Veneţia, dar că "tentativele de dezincriminare a corupţiei revin constant, iar justiţia continuă să fie reformată de OUG-uri adoptate ad-hoc de guvern".

În scrisoarea şefului grupului ALDE din Parlamentul European se arată: "Ca Liberali şi Democraţi, am apărat întotdeauna sistemul de checks and balances şi ne-am ridicat în apărarea statului de drept împotriva forţelor care au încercat să-l distrugă. O justiţie independentă şi imparţială, capabilă să lupte contra impunităţii, pluralismul media şi o societate civilă vie nu sunt pentru noi doar piloni de bază ai unei pieţe comune, ci, mai important, condiţii esenţiale pentru supravieţuirea Europei ca un continent liber şi democratic. Credem puternic că măsuri care subminează sistematic valorile de mai sus nu trebuie făcute în numele nostru şi nu sub numele nostru".

În finalul scrisorii sale, Guy Verhofstadt recomandă, cu tristeţe. ca Partidul ALDE să excludă ALDE România din rândurile sale.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. de ce nu lasati voi Justitia independenta?

    Lasati-o si nu veti avea nici o problema! 

    Este clar ca din socialism si pina azi porcii de la conducerea tarii au calarit cum au vrut ei Justitia. Iar cind Cind Justitia a incercat sa fie independenta, sa-si faca treaba corect, fara sa tina cont de partid, toti porcii infractori s-au napustit asupra ei si iata ce pateteste!

    Porcii infractori vor Justitia in tarc, vor Justitia lor, dar asta nu se mai poate, porcilor! 

    ... ca ALDE Romania sa procedeze barbateste (precum tanarul lor liderash Tudy nu demult), sa le arate lui Verhofstadt & Co ce au de aratat, daca au, si pe urma sa iasa din partidul european inainte sa-i dea aia afara.

    Dupa care sa iasa tiptil-tiptil si din istorie, ca poate au noroc si-n 5-10 ani uita romanii ce javre se dovedesc a fi.  

    Tariceanu e jenant.

    Dar scarba aia de Verhofstadt ar trebui sa ne lase in pace. 

    Verhofstadt e lapdog-ul lui Soros (vezi finantarea ONG-ului "Friends of Europe" din care Verhofstadt face parte si lista de "reliable allies of open society foundation"). Cam nimic din ce spune individul ala nu prea are nicio treaba cu democratia ci dar cu "farul calauzitor" al ideologiei societatii deschise.

    Parlamentul ala european devine un fel de lada de gunoi unde esueaza toti politicienii care se bucura de increderea a < 5% din electoratul tarilor de unde provin. 

    Deșeurile poluiazăTOT,gunoie peste TOT,fără WC-uri = ,, lada de gunoi UE. ....etc.etc......

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb