Tăriceanu ne asigură că luptele politice nu ne afectează integrarea

Cătălin Bălan
Ziarul BURSA #Politică / 5 iulie 2006

Politicienii se folosesc în ultimele zile de toate ocaziile pentru a cîştiga bătăliile din Coaliţia aflată la guvernare şi, odată cu acestea, avantaje politice, materiale şi de imagine. Una din aceste bătălii este integrarea în UE.

"Dincolo de dezbaterile animate care au avut loc pe alte teme politice în ultimele zile, Guvernul îşi menţine prioritatea integrării în Uniunea Europeană la 1 ianuarie 2007", a spus Călin Popescu Tăriceanu, adăugînd că "noi ne vedem de treabă".

Întîrzierile care există în procesul de integrare "nu sunt esenţiale" în opinia şefului Executivului şi nu vor afecta calendarul stabilit de Guvern, cu toate că Premierul a recunoscut existenţa în continuare a patru steguleţe roşii. Aceste steguleţe erau semnalate de Comisia Europeană la ultimul Raport de ţară din luna mai, iar faptul că agricultura sau domeniul sanitar-veterinar mai prezintă încă probleme nu ne face decît să îi credem pe guvernanţi că îşi vor îndeplini obligaţiile pînă la finele anului, aşa cum Tăriceanu a garantat pentru Gheorghe Flutur, ministrul Agriculturii.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură mai are nevoie doar de 400 de angajaţi dintr-un total de 5.000, iar Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit mai are doar 250 de posturi disponibile, a spus Călin Popescu Tăriceanu la finele şedinţei Comitetului Executiv pentru Integrare Europeană. Aceste două Agenţii au început, de asemenea, procedura de acreditare pentru începerea auditului intern, iar Sistemul Integrat de Administrare şi Control a realizat 96% din ortofotoplanurile necesare pentru acordarea subvenţiilor de la stat pentru agricultori.

Sistemul de colectare a deşeurilor va fi finalizat după spusele lui Gheorghe Flutur pînă la sfîrşitul acestui an, în timp ce sinteroperativitatea sistemului de colectare a TVA între ţara noastră şi UE este în curs de realizare.

Nici sectoarele care erau prevăzute cu steguleţe galbene nu sunt scăpate de supravegherea Guvernului, potrivit garanţiilor date de Tăriceanu, iar focarele de pestă porcină au rămas în număr de 50 din 250 identificate. Cu toate acestea, "cîtă vreme în România vor exista gospodării individuale unde creşterea porcilor se va face în mod < tradiţional > aceste focare vor fi greu de controlat", crede premierul.

Nu în ultimul rînd, Tăriceanu spune că "efortul de îndeplinire a angajamentelor asumate este realizat atît de autorităţile autohtone, cît şi de cele europene care apreciază modul în care ne îndeplinim sarcinile".

Pînă la proba contrarie însă, putem avea încredere în afirmaţia potrivit căreia disputele politicianiste nu ne vor lăsa în afara Europei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb