Tăriceanu: Numărul mare de respingeri pentru vizele SUA nu este justificat

C.V.
Ziarul BURSA #Politică / 7 aprilie 2008

Prim-ministrul Călin Popes­cu-Tăriceanu a declarat, vineri seara, că procentul ridicat de res­pingere a vizelor de călătorie în SUA pentru cetăţenii români nu este justificat de autorităţile americane. "Există anumite cerinţe pentru acordarea statului de , iar în ceea ce priveşte România, acesta este lucrul pe care l-am discutat azi (n.r. vineri) în detaliu şi cu preşedintele Bush şi cu Condoleezza Rice. Nivelul de respingere a solicitărilor depăşeşte 30% când el în mod normal ar trebui să fie 10%. Ne punem întrebarea şi le-am spus foarte clar că nu există transparenţă, nu există o justificare a acestui număr mare de refuzuri de acordare a vizei şi că solicităm autorităţilor americane şi administraţiei să facă demersurile pe lângă Congres pentru a putea face o analiză împreună cu autorităţile române", a arătat Călin Popescu-Tăriceanu. Statele Unite ale Americii vor colabora cu Guvernul României pentru a vedea care sunt motivele pentru care rata respingerilor de vize pentru SUA este atât de mare pentru cetăţenii români, a declarat, vineri, liderul de la Casa Albă, George W. Bush, la finalul întâlnirii avute, la Palatul Victoria, cu primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu.

"Vom colabora cu Guvernul dumneavoastră în câteva privinţe. În primul rând, pentru a vedea de ce rata respingerilor este atât de mare. Este nevoie de mai multă transparenţă, iar premierul a fost foarte clar că avem obligaţia să explicăm de ce anumite persoane nu primesc vize şi vom face acest lucru", a precizat preşedintele american.

Preşedintele SUA a arătat, totodată, că îi înţelege pe cetăţenii români care văd că sunt trataţi altfel decât alţi cetăţeni ai Uniunii Europene. "Există o contradicţie aici. Este greu pentru cetăţenii din România să înţeleagă de ce, pe de o parte, unii cetăţeni din UE sunt trataţi într-un anumit fel, iar românii sunt trataţi altfel când este vorba despre vize. Şi înţeleg pe deplin această contradicţie, domnule prim-ministru! Congresul nostru a adoptat o nouă lege a vizelor, sincer să fiu, una atât de bună pe cât am crezut că ar trebui să fie, dar este totuşi o lege în vigoare, pentru că am semnat noua lege", a declarat preşedintele George W. Bush.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb