Tăriceanu propune înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Interceptarea Comunicaţiilor

C.P.
Ziarul BURSA #Politică / 5 octombrie 2016

Călin Popescu-Tăriceanu

Călin Popescu-Tăriceanu

Actualizare 13:50 Ovidiu Raeţchi: "Este ridicol că Tăriceanu vrea să legifereze în domeniul justiţiei"

Vicepreşedintele PNL Bucureşti, deputatul Ovidiu Raeţchi, a afirmat, în legătură cu iniţiativa înfiinţării unei Autorităţi Naţionale pentru Interceptarea Comunicaţiilor, că este ridicol că preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, vrea să legifereze în domeniul justiţiei.

"Înfiinţarea unei aşa-zise Autorităţi Naţionale pentru Interceptarea Comunicaţiilor, sub control parlamentar, este doar cea mai recentă invenţie a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, de a pune sub control justiţia. Este de-a dreptul ridicol că Tăriceanu - la rândul său trimis în judecată de DNA- şi cu 20 de penali pe listele pentru alegerile parlamentare, vrea să legifereze în domeniul Justiţiei. ALDE a devenit un fel de insulă Elba a penalilor din politică", precizează Ovidiu Raeţchi, prin intermediul unui comunicat de presă.

Deputatul liberal a adăugat că românii vor sancţiona la votul de pe 11 decembrie partidele care vor avea pe listă candidaţi cu probleme cu legea.

"Pot înţelege că, în ziua de azi, dacă vrei un parteneriat politic cu PSD, este obligatoriu să ai în partid cât mai mulţi penali şi probabil acesta este liantul principal dintre partidul lui Dragnea şi ALDE, dar românii vor sancţiona prin vot această logică", a mai precizat vicepreşedintele PNL Bucureşti.

(G.F.)

---------

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, copreşedinte ALDE, a anunţat că va depune la Parlament o propunere legislativă care prevede înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Interceptarea Comunicaţiilor.

El a precizat că a semnat, alături de alţi parlamentari, acest act normativ.

"Se înfiinţează Autoritatea Naţională pentru Interceptarea Comunicaţiilor, ca autoritate informativă, cu personalitate juridică, autonomă şi independentă faţă de orice altă autoritate a administraţiei publice, supusă controlului Parlamentului, cu competenţa pe teritoriul României, unică şi exclusivă în domeniul interceptării comunicaţiilor", prevede propunerea legislativă.

"Obligaţia noastră primară, ca liberali şi parlamentari, este să luptăm pentru drepturile şi libertăţile individului", a spus Tăriceanu, ieri, la Senat, potrivit Agerpres.

Conform actului normativ, preşedintele şi vicepreşedintele Autorităţii sunt numiţi de Senat şi Camera Deputaţilor, în şedinţă comună, pentru un mandat cu durata de 6 ani. Mandatul preşedintelui şi al vicepreşedintelui nu poate fi reînnoit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb