ZIARUL BURSA

05 octombrie 2016
Ediţia din 15.08.2024
Dragnea: "Cred că s-a lungit prea mult discuţia legată de legea conversiei creditelor în CHF"

DEPUTAŢII AU AMÂNAT PENTRU LUNI DISCUŢIILE PE TEXT Dragnea: "Cred că s-a lungit prea mult discuţia legată de legea conversiei creditelor în CHF"

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 5 octombrie 2016

Parlamentarii au agreat că vor discuta pe conversia la curs istoric  

Noutăţile solicitate ieri: un prag pentru creditele ce vor intra sub incidenţa legii şi conversia unui singur împrumut pentru un client

Actualizare 09:27

Discuţia legată de legea conversiei creditelor în CHF s-a lungit prea mult, iar ceea ce s-a întâmplat ieri nu a fost corect faţă de oameni, a declarat Liviu Dragnea pe pagina sa de Facebook.

-----

Deputaţii din comisiile juridică şi de buget au amânat din nou discuţiile pe textul proiectului legislativ privind conversia creditelor contractate în valută. Dezbaterile au fost amânate pentru luni, parlamentarii hotărând că, dacă textul va fi agreat într-o formă sau alta, atunci iniţiativa să intre pe ordinea de zi de marţi a plenului.

RADET intră în insolvenţă

RADET intră în insolvenţă

Cătălina VlăsceanuCompanii / 5 octombrie 2016

Actualizare 20:05

Executivul a creat, astăzi, printr-o Ordonanţă de urgenţă, un mecanism financiar prin care se stabileşte că sumele alocate din bugetele locale în scopul acoperirii diferenţei de preţ pentru producerea energiei termice în sistem centralizat ajung la furnizorul de combustibil, se menţionează într-un comunicat al Guvernului.

Actualizare 15:40 Gabriela Firea: "Apa caldă şi căldura nu vor fi oprite sub nicio formă"

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, dă asigurări că bucureştenii vor avea la iarnă apă caldă şi căldură şi că angajaţii RADET nu trebuie să-şi facă probleme, după ce instanţa a aprobat intrarea în insolvenţă a regiei, potrivit Digi 24.ro.

Actualizare 14:22 Tribunalul Bucureşti a aprobat solicitarea RADET de a intra în insolvenţă

Regia are datorii de 3,6 miliarde de lei către ELCEN şi spune că insolvenţa este singura variantă în acest moment pentru a ieşi din impas.

Klaus Iohannis şi Laura Codruţa Kovesi

KLAUS IOHANNIS: "Nu cred că trebuie să vorbim de o demisie în cazul Kovesi"

G.F.Politică / 5 octombrie 2016

Actualizare 19:55 Nicuşor dan: "Atacul împotriva Procurorului şef al DNA este un atac la securitatea naţională"

Atacul la procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, este un atac la adresa instituţiei şi implicit la siguranţa naţională, a declarat astăzi Nicuşor Dan, preşedinte al Uniunii Salvaţi România (USR), potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

--------

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că nu se pune problema demiterii procurorului general al DNA, Laura Codruţa Kovesi, atâta timp cât nu există niciun motiv de plagiat.

În România cu aurul nu-i de joacă

POLEMICI CORDIALE / BANCA NAŢIONALĂ SUB DICTATUL LEGII În România cu aurul nu-i de joacă

ADRIAN VASILESCUBănci-Asigurări / 5 octombrie 2016

Titrează MAKE, în "BURSA" de luni: "...Adrian Vasilescu scrie (...) despre ceea ce vrea". Notarea cheamă o adnotare. Angajându-mă în această polemică, în contextul ofensivei mediatice având ca ţintă Banca Naţională, nu vreau şi nu am cum să ocolesc vreun subiect dintre cele puse în discuţie de câteva luni încoace. Şi, deci, nici pe cele din "lista lui MAKE", pe care nu am nici un motiv să le consider "a nu fi analize riguroase".

Liviu Dragnea

Curtea Supremă a dispus începerea judecării dosarului în care Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz în serviciu

George ForcoşAnticorupţie / 5 octombrie 2016

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus începerea judecării pe fond în dosarul în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, transmite B1TV.ro.

Adriean Videanu, la DIICOT

Adriean Videanu, la DIICOT

Andreea StoicaAnticorupţie / 5 octombrie 2016

Actualizare 11:30 Adriean Videanu a ieşit de la audieri

Este foarte lungă acuzaţia, face referire la participaţie improprie la complicitare la delapidare, a declarat Adriean Videanu după audieri.

----

Fostul ministru Adriean Videanu a ajuns astăzi la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) pentru a fi audiat, din nou, în dosarul "Gaze ieftine", transmite Digi24.

Percheziţii în Portul Constanţa

Percheziţii în Portul Constanţa

M.I.Anticorupţie / 5 octombrie 2016

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Constanţa, poliţiştii şi jandarmii constănţeni fac percheziţii, în această dimineaţă, în Portul Constanţa şi la Poliţia de frontieră, transmite Digi24.

Adrian Gurzău

Deputatul Adrian Gurzău, la DNA

Cristina BratuAnticorupţie / 5 octombrie 2016

Deputatul Partidului Mişcarea Populară Adrian Gurzău a ajuns la DNA în dosarul Carpatiga Asig în care este acuzat de trafic de influenţă. În cursul zilei de ieri, colegii săi din Parlament au votat împotriva reţinerii, dar au fost de acord cu arestarea preventivă.

Asociaţia Brokerilor: «O CCP locală ar deschide posibilitatea pentru noi instrumente derivate, inclusiv pe energie"

Asociaţia Brokerilor: «O CCP locală ar deschide posibilitatea pentru noi instrumente derivate, inclusiv pe energie"

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 5 octombrie 2016

Asociaţia Brokerilor consideră că o contraparte centrală locală ar deschide posibilitatea unor direcţii de dezvoltare pentru tipuri noi de instrumente derivate, inclusiv cele pe energie şi ar ridica standardele de gestiune a riscului pentru piaţa de capital din România, ar creşte credibilitatea pieţei şi ar crea un grad mai mare de confort investitorilor, putând prelua decontarea şi pentru piaţa spot, potrivit unui comunicat de presă.

Florin Iordache

Florin Iordache, audiat în dosarul lui Vlasov

Diana MihuAnticorupţie / 5 octombrie 2016

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, va ajunge astăzi în faţa judecătorilor pentru declaraţii în dosarul de luare de mită al lui Mihail Vlasov. Judecătorii Înaltei Curţi l-au citat pe Iordache, în calitate de martor, în dosarul lui Vlasov, acuzat de procurori că ar fi intervenit pe lângă un deputat, în 2013.

Călin Popescu-Tăriceanu

Tăriceanu propune înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Interceptarea Comunicaţiilor

C.P.Politică / 5 octombrie 2016

Actualizare 13:50 Ovidiu Raeţchi: "Este ridicol că Tăriceanu vrea să legifereze în domeniul justiţiei"

Vicepreşedintele PNL Bucureşti, deputatul Ovidiu Raeţchi, a afirmat, în legătură cu iniţiativa înfiinţării unei Autorităţi Naţionale pentru Interceptarea Comunicaţiilor, că este ridicol că preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, vrea să legifereze în domeniul justiţiei.

----------

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, copreşedinte ALDE, a anunţat că va depune la Parlament o propunere legislativă care prevede înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Interceptarea Comunicaţiilor.

Praet, BCE: "Scăderea acţiunilor băncilor - risc pentru creditare"

V.R.Jurnal de criză / 5 octombrie 2016

Un declin prelungit al acţiunilor băncilor din zona euro ar putea afecta creditarea către companii şi persoane fizice, a avertizat ieri Peter Praet, economist-şef al Băncii Centrale Europene, aducând astfel în atenţie temerile din interiorul BCE cu privire la efectul dobânzilor scăzute asupra băncilor cu probleme.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
LVMH preia 80% din "Rimowa", pe 640 milioane euro

LVMH preia 80% din "Rimowa", pe 640 milioane euro

A.V.Internaţional / 5 octombrie 2016

Producătorul francez de articole de lux "Moet Henessy Louis Vuitton" SE (LVMH), lider mondial în domeniu, va achiziţiona o participaţie de 80% din compania germană "Rimowa", în schimbul sumei de 640 de milioane de euro (716...

Lira, la cel mai redus curs din ultimii 31 de ani

V.R.Bănci-Asigurări / 5 octombrie 2016

Lira sterlină s-a depreciat ieri, pe pieţele externe, în raport cu dolarul, ajungând la cel mai scăzut nivel din ultimii 31 de ani, în condiţiile în care investitorii se tem că ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit) va restricţiona...

REVISTA PRESEI 05.10.2016

Willy HomnerRevista Presei / 5 octombrie 2016

ADEVARUL 

Mircea Dumitru, prins în ambuscada dosarului de Securitate

Surse din cadrul CNSAS au ţinut să dezvăluie marţi că actualul ministru al Educaţiei, Mircea Dumitru, ar fi semnat în anul 1980 un angajament de colaborare cu Securitatea.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo