Zeci de firme româneşti au primit fonduri norvegiene pentru ecologizarea operaţiunilor

A.V.
Ziarul BURSA #Companii / 5 octombrie 2016

Zeci de firme româneşti au primit fonduri norvegiene pentru ecologizarea operaţiunilor

Un număr de 50 de firme şi ONG-uri româneşti au primit, în perioada martie 2013 - aprilie 2016, finanţări de 26 de milioane de euro pentru ecologizarea operaţiunilor curente, dar şi pentru idei noi şi inovatoare de proiecte verzi, în cadrul Programul "Inovare Verde în Industria din România", conform anunţului făcut ieri de Innovation Norway.

Programul a facut parte din Granturile Norvegiene 2009-2014 şi a ajuns la final în 2016, odată cu încheierea majorităţii proiectelor finanţate.

Cele 50 de firme şi ONG-uri au primit fonduri pentru dezvoltarea, implementarea şi investiţia în tehnologii ecologice, produse şi servicii eco-inovative (20 de proiecte), reducerea sau reutilizarea deşeurilor, eficienţa energetică şi utilizarea surselor regenerabile în afaceri (16 proiecte), inovare şi dezvoltarea spiritului antreprenorial verde (14 proiecte).

Toate proiectele finanţate au avut ca rezultat îmbunătăţirea performanţei întreprinderilor în raport cu mediul înconjurător. Dintre acestea, 30 de proiecte au fost finanţate în schema de proiecte individuale, cu sume între 200.000 şi 1.500.000 de euro. Alte 20 de idei de afaceri au fost finanţate prin schema de granturi mici, cum sume între 50.000 şi 200.000 de euro.

Pe lângă suma acordată acestor proiecte prin granturile norvegiene, s-au atras cofinanţări totale de 28 de milioane de euro, capital privat.

Proiectele finanţate au creat peste 200 de locuri de muncă permanente şi 70 temporare.

"Câteva dintre obiectivele de creştere economică stabilite în Strategia Europa 2020 sunt legate de inovaţie şi mediu. Cu alte cuvinte, o economie europeană mai verde şi mai competitivă", a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, ambasadorul Norvegiei în România, doamna Tove Bruvik Westberg, adăugând: "Norvegia îmbrăţişează pe deplin acest concept. Aceasta a fost şi ţinta pe care am avut-o în cooperarea cu România, în cadrul Programului de Inovare verde în Industrie, parte a Granturilor Norvegiene - să ajutăm companiile româneşti să se dezvolte şi să devină mai competitive prin implementarea de tehnologii inovatoare".

Domnia sa a menţionat că 60% dintre proiectele sprijinite prin acest program au fost realizate în parteneriat româna-norvegian. "Aceasta este o bază solidă pentru continuarea dialogului şi o cooperare mai strânsă între ţările noastre", a subliniat ambasadorul Norvegiei în România.

În prezent, Norvegia şi România negociază un nou acord pentru perioada de finanţare 2014-2021.

Innovation Norway: "Rata de absorbţie în cadrul programului «Inovare Verde în Industria din România» a fost de circa 80% la finele lunii august, dar mai sunt câteva plăţi de făcut. Au fost finanţate în acest program 24 de IMM-uri, 12 întreprinderi mari

şi 14 ONG-uri".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb