SIBEX Scădere consistentă a cotaţiei futures a aurului

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 5 octombrie 2016

După volumul modest consemnat în prima şedinţă din octombrie, nici a doua sesiune a lunii nu se anunţa una mult mai bună. Totuşi, datele culese după primele şapte ore şi jumătate ale zilei de marţi indicau un plus uşor la capitolul volum, înregistrându-se 16 contracte cu o valoare de aproape 50.000 lei. O creştere totuşi nesemnificativă, care menţine starea de dezinteres pentru derivate.

Simbolul GOLD 16J, care urmăreşte evoluţia preţului aurului pe scadenţa octombrie continua să ţină în viaţă piaţa, totalizând 14 contracte. Cotaţia futures a metalului nobil se afla în teritoriu negativ, evoluţie similară cu cea de pe pieţele externe. Mai exact, aurul pierdea 31,2 USD faţă de "start of day price"[1] (1320,4 USD) coborând cub pragul de 1300 dolari/uncie, la 1289,3 USD. În balanţă cu preţul de închidere din sesiunea anterioară, metalul galben se deprecia cu 27,3 dolari. Pe pieţele internaţionale, aurul a pierdut mai mult de 1% marţi, coborând la cel mai scăzut nivel de la votul pentru Brexit încoace, în condiţiile în care dolarul a înregistrat un salt pozitiv consistent, după publicarea unor date optimiste în SUA, fapt care a alimentat aşteptările ca Banca Centrală Americană să ridice ratele dobânzilor.

Simbolul DEDJIA 17C (scadenţa martie 2017) puncta în statistica primei părţi a zilei cu un contract. În raport cu "start of day price" (18.421USD), cotaţia futures a Dow Jones se deprecia cu 272 de puncte la 18.149 de puncte.

Pe segmentul derivatelor valutare primele şapte ore ale şedinţei au adus un singur contract pe cursul liră sterlină/dolar, pe scadenţa decembrie. Moneda britanică era estimată la 1,2750 USD, în minus cu 1,33% faţă de "start of day price" (1,2923 USD).

[1] preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb