Apeluri de proiecte de 5 milioane euro pentru Bucureşti-Ilfov şi 7 regiuni mai puţin dezvoltate

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 5 octombrie 2016

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a deschis ieri apelurile de proiecte pentru "Sprijin pregătitor pentru elaborarea Strategiilor de Dezvoltare Locală (SDL) - oraşe/municipii cu populaţie de peste 20.000 locuitori", pentru 7 Regiuni de Dezvoltare (regiuni mai puţin dezvoltate) şi Regiunea Bucureşti-Ilfov.

Apelurile sprijină transpunerea în plan local a măsurilor prevăzute de Guvernul României în Pachetul Antisărăcie. Astfel, la nivelul comunităţilor urbane caracterizate prin nivel scăzut de educaţie, grad crescut de şomaj, stare precară de sănătate a locuitorilor şi condiţii proaste de locuire, cu accent pe cele cu populaţie aparţinând minorităţii rome, se vor implementa proiecte integrate în contextul mecanismului de dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunităţii.

"Personal, cred că abordarea pe modelul proiectelor integrate, constând din asistenţă şi intervenţie simultană în mai multe domenii de dezvoltare, identificate de comunităţi în funcţie de realităţile locale, este soluţia cea mai potrivită pentru comunităţile marginalizate şi vulnerabile social şi economic", a declarat Ciprian Necula, secretar de stat în cadrul MFE.

Beneficiarii fondurilor din acest apel de proiecte pot fi autorităţile publice locale în parteneriat cu actori sociali relevanţi sau Grupurile de Acţiune Locală (GAL) existente la momentul lansării apelurilor.

Pentru Regiunea Bucureşti-Ilfov alocarea financiară este de 250.000 euro, iar pentru cele 7 regiuni mai puţin dezvoltate este de 4.800.000 euro. Valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 50.000 euro.

Sunt finanţate următoarele activităţi: constituirea GAL-ului sau activarea/adaptarea GAL-ului existent la cerinţele Dezvoltării Locale plasate sub Responsabilitatea Comunităţii pentru perioada 2014-2020; elaborarea studiului de referinţă în vederea identificării zonei/zonelor urbane marginalizate şi a delimitării teritoriului vizat de Strategia de Dezvoltare Locală, precum şi a analizei comunităţii marginalizate din teritoriu; mobilizarea, facilitarea şi consultarea comunităţii/comunităţilor urbane marginalizate vizate de SDL; animarea partenerilor locali şi mobilizarea comunităţii marginalizate vizate de SDL; elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală şi a listei indicative de intervenţii prin care GAL consideră că vor fi atinse obiectivele strategiei de dezvoltare locală.

Strategiile de dezvoltare locală elaborate vor participa în etapa a doua a programului la o selecţie, urmând ca în etapa a treia, să se finanţeze din POR şi POCU proiectele din pachetele integrate aferente fiecărei strategii.

Proiectele se depun prin sistemul informatic MySMIS 2014, începând cu 3 octombrie 2016, ora 17:00, până la data de 14 noiembrie 2016, ora 16:00.

Dezvoltarea Locală plasată sub Responsabilitatea Comunităţii (DLRC) este noul instrument de dezvoltare teritorială propus de Comisia Europeană pentru perioada de programare 2014-2020 în vederea combaterii sărăciei şi a excluziunii sociale de la nivel urban, prin stimularea implicării comunităţilor în dezvoltarea locală, prin formarea unui parteneriat local şi implementarea unor Strategii de Dezvoltare Locală (SDL).

"Sprijin pregătitor pentru elaborarea Strategiilor de Dezvoltare Locală- oraşe/ municipii cu populaţie de peste 20.000 locuitori" sunt apeluri de proiecte în cadrul Axei prioritare 5:Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunităţii, Obiectivul tematic 9:Promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei şi a oricărei discriminări, Prioritatea de investiţii 9.vi:Strategii de dezvoltare locală elaborate la nivelul comunităţii, Obiectiv specific 5.1.: Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din comunităţile marginalizate (roma şi non-roma) din oraşe/municipii cu peste 20.000 locuitori, cu accent pe cele cu populaţie aparţinând minorităţii roma, prin implementarea de măsuri/ operaţiuni integrate în contextul mecanismului de DLRC.

POCU 2014-2020 are o alocare totală de 4,326 miliarde euro. Programul stabileşte priorităţile de investiţii, obiectivele specifice şi acţiunile asumate de către România în domeniul resurselor umane, pentru a contribui la reducerea disparităţilor de dezvoltare economică şi socială dintre România şi Statele Membre ale UE. POCU include 7 Axe Prioritare: Iniţiativa locuri de muncă pentru tineri (1); Îmbunătăţirea situaţiei tinerilor din categoria NEETs (2); Locuri de muncă pentru toţi (3); Incluziunea socială şi combaterea sărăciei (4); Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunităţii (DLRC - 5); Educaţie şi competenţe (6); Asistenţă Tehnică (7).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb